Northern

Northern – inspirert av nordisk natur

Northern er en norsk produsent, som lager designlamper inspirert av den nordiske naturen. Deres produkter er toneangivende for den nordiske stilen, med rene linjer og minimalistisk design. Selskapet ble opprettet i 2005, og etablerte seg raskt som merkevare innen dekorbelysning formgitt av anerkjente designere, hvorav mange av dem er skandinaviske. Deres mest kjente lampe er prisvinnende Oslo Wood.

Populære serier fra Northern

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av Northern sine mest populære serier.

Oslo Wood

________________________

Oslo Wood gulvlampe er en prisvinnende og tidløs bestselger som setter stemningen i ethvert rom den står i. Lampen består av et trebent stativ og stilren skjerm med spennende tekstilstruktur. Lampeskjermen kan justeres i den retningen du ønsker. Lyset skinner både oppover og spres ut til sidene, og skaper et dynamisk og atmosfærisk lysspill. Bokstavene OSLO på selve skjermen er det særegne kjennetegnet, og lampen er populært kjent som Oslo-lampen. Gulvlampen er nydelig i stuen eller på soverommet. En av gründerne av Northern, Ove Rogne, designet lampen i 2006. Han lot seg inspirere av det urbane lyset fra Oslo om natten, som baner sin vei gjennom trærne og opp mot himmelen. Begge elementene kan kjøpes sammen eller hver for seg, og kommer i mange farger.


Birdy

________________________

Birdy er en serie med prisvinnende designklassikere fra 1952. Lampene er designet av Birger Dahl, og ble produsert og solgt av det norske elektrokonsernet Sønnico i mange år. I 1954 vant bordlampen i serien den gjeve Golden Medal-prisen i Milano. I 2013 bestemte Northern seg for å relansere Birdy-serien, både lampene som hadde vært i produksjon og de som hadde forblitt kun en tegning. Lampene har beholdt sine originale former og funksjoner, som gjorde nettopp disse lampene så populære i sin tid. Lampeserien er et godt eksempel på tidløse klassikere, som passer inn i alle stiler, og til alle tider. Birdy kommer med tette skjermer og gir godt og rettet lys. Den finnes i vegglamper, gulvlamper og bordlamper, og i flere fargekombinasjoner.


Eksklusivt og vakkert

Heat taklampe fra Northern er som en glødende sky i rommet. Den er håndlaget i flettet messing eller stål, og har en leken, organisk og myk form. Lampen gir et drømmende, atmosfærisk lys og er perfekt på soverommet eller i stua. En skikkelig skulpturell lampe. Den kommer i tre størrelser: Small, Large og XL.

Med sitt enkle og dekorative design er Butterfly vegglampe fin alene eller flere på rad. Lampen gir indirekte lys og lysspillet lampen skaper er atmosfærisk og behagelig. Butterfly kommer i flere farger og versjoner, og gir et subtilt løft til rommet.


Våre favoritter fra Northern

Northern gir deg mulighet til å velge mellom klassiske designikoner og moderne klassikere. Velger du en lampe fra Northern får du et eksklusivt design, høy kvalitet og tidsriktig uttrykk.

Taklamper

Bordlamper

Vegglamper

Ink vegglampe - matt sort
NORTHERN
Ink vegglampe - matt sort
kr 3 690
Blush vegglampe - rosa
NORTHERN
Blush vegglampe - rosa
kr 2 590

Gulvlamper

Balancer gulvlampe - sort
NORTHERN
Balancer gulvlampe - sort
kr 8 990