Lamper til gang

Vi skal gjøre det enkelt å finne lampe til gang. Her finner du våre beste tips til belysning i gangen. Husk: Trenger du mer hjelp kan du snakke med oss i butikk, eller booke en time hos lysplanlegger for 780,-. Våre lysplanleggere hjelper deg med å lage en komplett plan.

1. Taklys i gangen

Hvilket taklys du bør gå for i gangen avhenger av hvordan gangen din er. Har du en liten entre, kan det være tilstrekkelig med en takplafond, mens i en lang gang kan du ha behov for flere plafonder på rad for å spre lyset godt utover. Spotskinner vil også fungere utmerket i en gang og med justerbare hoder kan du skape en spennende lyssetting eller gi litt ekstra oppmerksomhet til malerier på veggene.


Takplafond til gangen

For en liten gang, holder det med én lampe i taket, for en litt større eller lengere gang kan du trenge flere plafonder på en rekke. Det er det fint med takplafonder som sprer lyset godt i rommet, og samtidig ikke blender deg. Opale skjermer og opalt glass gir denne effekten. Du kan også gå for takplafonder med synlige lyspærer. Velg da lyspærer med lav styrke (watt/lumen) for å unngå blending. Hvis du går for synlige dekorpærer kan det være lurt å også ha andre lamper i rommet slik at totalbelysningen blir god nok til at du kan se når du knyter skolisser eller fjerner sand og gjørme.


Skinne i gangen

Har du en lang eller L-formet gang bør du ha to eller flere punkter for å spre lyset. Til dette egner spotskinner seg utmerket. De kan justeres på skinnene og løser dessuten flere oppgaver samtidig. Har du en garderobe du trenger godt lys til, kan du rette noen av spottene dit. Har du i tillegg dekor på veggene kan du lede oppmerksomheten dit ved å lyse opp kunsten med noen av spottene. Slik får du både en innbydende og funksjonell gang.


2. Lamper i gangen

Lysslynger, lykter og bordlamper er ypperlige å bruke til å gjøre terrassen og hagen hyggelig, både som sommeren og om vinteren. Oppladbare lamper som lades opp via USB eller solcelle er smarte her. Det gjør at utebelysningen er svært fleksibelt, da du ikke trenger strømuttak. Du kan bruke de der du ønsker, ikke bare på eiendommen, men også ta de med til hytta for eksempel. Hvis du har lett tilgjengelig strømuttak ute, kan du også gå for lamper med ledning.

Vegglamper i gangen

En vegglampe sørger for at du får spredd lys i flere høyder, og gir en god dynamikk i belysningen i rommet. I brede ganger er vegglamper et godt tillegg for å sørge for et godt lys i hele gangen. Speil i gangen bør også ha lys på hver side for å jevne ut skyggene.

Enya vegglampe liten - hvit
HØVIK LYS
Enya vegglampe liten - hvit
kr 1 049
Enya vegglampe stor - grå
HØVIK LYS
Enya vegglampe stor - grå
Tilbudspris kr 689 Vanlig pris kr 1 149
Stay vegglampe - sort fra DFTP
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay vegglampe - sort
kr 2 199
Clava Up Wood vegglampe fra Umage i mørk tre. Festet til veggen over en sort skjenk, lys av
UMAGE
Clava Up Wood Ø49 - mørk eik
Tilbudspris kr 6 799 Vanlig pris kr 8 499

Bordlamper på en skjenk eller et sidebord
 

I tillegg til å huse ytterklær og sko, er gangen også det rommet som ønsker deg og dine velkommen inn. Her kan bordlamper på skjenk, skoskap eller et sidebord bidra som stemningsskapere.

Bordlamper er også stilige interiørelement i seg selv og hos oss finner du garantert noe som faller i smak. Bærbare bordlamper er også et godt alternativ hvis du trenger en fleksibel lampe du kan flytte rundt etter behov.

Raito bordlampe - opal/messing fra DFTP
DESIGN FOR THE PEOPLE
Raito bordlampe H21 - opal/messing
Tilbudspris kr 1 119 Vanlig pris kr 1 599
Copenhagen SC13 bordlampe fra Tradition i sort med hvit skjerm. plassert på en kommode sammen med ulike dekorasjoner. lys på
&TRADITION
Copenhagen SC13 bordlampe - opal/bronzed messing
Tilbudspris kr 4 822 Vanlig pris kr 6 430
Blown SW6 bordlampe - Nero Marquina & Silver Lustre
&TRADITION
Blown SW6 bordlampe - Nero Marquina & Silver Lustre
Tilbudspris kr 2 198 Vanlig pris kr 3 140
Asteria Move oppladbar bordlampe fra Umage i rubinrød. Plassert oppå et sidebord av lyst tre. lys på
Oppladbar
UMAGE
Asteria Move oppladbar bordlampe - rubin rød
Tilbudspris kr 1 679 Vanlig pris kr 2 099
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 fra Tradition i matt hvit. Plassert ved siden av bøker og tallerkner. Lys på
Oppladbar
&TRADITION
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - matt lys grå
Tilbudspris kr 1 387 Vanlig pris kr 1 850

Opppsummering belysning gang

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til gang. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!

Innhold (klikk deg videre):

  1. Taklys i gangen
  2. Andre lamper i gangen

Relaterte artikler