NJP-serien er designet av Oki Sato for Louis Poulsen. Lampeserien er en ny tolkning av den klassiske arbeidslampen i et moderne design. NJP-lampenes fleksible hode og armer gir mulighet til den justeringen du trenger – både på kontoret og hjemme.

NJP fra Louis Poulsen

NJP lampene har to lysstyrker: Kraftig arbeidslys eller en mer dempet belysning til for eksempel stuen og soverommet - eller for å skifte mellom lesing i bok eller lesing på skjerm. Om du glemmer å slå av lampen, slukker den seg selv og du sparer dermed strøm. NJP bruker LED lyspære, og er designet slik at lyskilden er plassert høyt i skjermen for å unngå blending og ubehag. En raffinert og praktisk detalj er at lampeskjermen er åpen på baksiden, så lyset fra LED-lyspæren lyser opp den øverste delen av lampearmens flotte design. Samtidig slipper varmen fra pæren ut. Lampeskjermen er utformet slik at lampen er enkel å slå på, slukke og justere med en hånd. NJPs arm gir stor bevegelighet og mange trinnløse innstillingsmuligheter, så lampen kan lyse opp selv store flater.

NJP Gulvlamper

En gulvlampe som gir direkte, blendefritt arbeidslys.

NJP Bordlamper

Bordlampen kommer med tre ulike monteringsmuligheter i esken: Det følger med fot, som gjør den til en vanlig bordlampe du setter på skrivepulten. Alternativt følger det også med bordklype, som du kan klype fast i bordplaten, eller et feste til direkte bordmontering der lampen skrus fast i bordplaten.

NJP Vegglampe

Vegglampene med lang arm er blant annet godt egnet til soverommet. Justerbare senger blir mer og mer vanlig, og det kan være vanskelig å finne en ideell posisjon for en fastmontert vegglampe. Da vil en lampe med lang arm gi deg fleksibiliteten du trenger.


Oki Sato, som har designet NJP-serien, grunnla designstudioet nendo i 2002. Nendo betyr «leire» på japansk – nærmere bestemt modelleire, for eksempel plastilin. Dette unike materialet gjør det enkelt å skape kreative modeller. Oki Sato sier at han valgte navnet fordi: «Navnet passer til et studio som skal utvikle designløsninger for en rekke svært forskjellige kunder.» Han er ikke bare opptatt av at «form følger funksjon», men ser også på historien bak produktet og produktets design.

Oki Satos designuttrykk er et minimalistisk uttrykk som inneholder små tegn og detaljer som umiddelbart vekker minner. Han bruker myke, vennlige former som gjør designarbeidene hans behagelige å se på fra første stund. Dette kan man også se i NJP-serien.