Personvern

Personvern er retten til å bestemme over egne personopplysninger og til å kunne bli glemt. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Vi er opptatt av personvern og skal ivareta at personopplysningene er korrekte, sikre og kun tilgjengelig for de som må ha tilgang til opplysningene.

Christiania Belysning (heretter CB) behandler personopplysninger for deg som forbruker i forbindelse sin nettbutikk og kundeforhold i sin landsdekkende belysningskjede.  I tillegg behandler vi personopplysninger for den som søker eller har stilling hos oss som arbeidsgiver.

Denne personvernerklæringen gir opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan de samles inn og hvilke rettigheter du har når personopplysninger om deg er registrert hos oss. Administrerende direktør er hovedansvarlig for behandlingen av personopplysningene.

Hva samler vi inn?

Som mange andre selskaper, samler vi inn informasjon som kan identifisere deg. Dette er en personopplysning.

Personopplysninger samler vi kun inn når du gir dem til oss. Eksempler på personopplysninger er e-postadresser, adresser, telefonnumre og navn.

I tillegg lagrer vi din ordrehistorikk i nettbutikken for å lettere kunne hjelpe deg som kunde.

All håndtering av betalingskort skjer kryptert hos vår sikkerhetspartner DIBS.  Ingen av dine kredittkortopplysningen lagres hos oss. Personopplysninger du har oppgitt i nettbutikken på www.christiania-belysning.no kan du se og oppdatere på Min side.

Christiania Belysning AS er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene som beskrevet ovenfor. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når din data samles inn og behandles (ref personopplysningsloven § 19 og personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Hva gjør vi med dine data?

Vi lagrer dine data trygt hos oss, til vi ikke lenger har behov for å kontakte deg, eller du ikke lenger ønsker at vi skal beholde din data.

Christiania Belysning AS selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke denne informasjonen med tredjepart. Utenforstående kan kun få innsyn i denne informasjonen dersom de skal gjennomføre bestemte tjenester for oss. I slike tilfeller gjelder strenge avtaler for å beskytte informasjonssikkerheten. Vi vil også alltid bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå. Vi behandler dine data på grunnlag av berettiget interesse eller aktivt samtykke.

Det er dine personopplysninger, og du har rett til å be om å se, oppdatere, korrigere, eller si vi skal slette dine personopplysninger.

Hvorfor samler vi inn data?

Dataene vi samler inn blir brukt til å forbedre våre tjenester og sende meldinger, tilbud og kampanjer, samt gi kundestøtte. CB innhenter og behandler kun de personopplysningene som er nødvendig for å behandle deg som kunde i enkelte situasjoner i butikk (som ved ordre på bestillingsvarer eller ved retur av varer), og ved bestillinger i vår nettbutikk

Hvordan bruker vi dine personopplysninger?

Vi bruker dine personopplysninger for følgende formål:

  • Kontroll av alder ved internettkjøp eller ved medlemskap i vår kundeklubb (18 års aldersgrense)
  • For å kunne bekrefte din identitet
  • Lagre og administrere ditt CB medlemskap i samsvar med vilkårene som til en hver tid gjelder Mitt CB
  • Behandle dine bestillinger og returer
  • Kontakte deg med varsling om levering eller dersom det oppstår et problem vedrørende leveringen av dine produkter
  • Kontakte deg når bestillingen din kan hentes i butikk
  • Besvare dine spørsmål via e-post eller kundeservice
  • Analyse og segmentering til målrettede kampanjer
  • Utsending av generell informasjon og målrettede kampanjer (via e-post, sms eller sosiale medier)
  • Invitere til eventer og arrangementer
  • Sende avstemninger som gir deg mulighet til å påvirke våre tilbud og tjenester
  • Teste og forbedre våre systemer, ytelse av tjenester
  • Forhindre bedrageri eller misbruk av våre tjenester
  • Beregning av dine CB-bonuspoeng
  • For at du skal kunne delta i våre konkurranser

Kontaktinformasjon

Henvendelser kan rettes til behandlingsansvarlig Christiania Belysning AS, nettubtikk@cblys.no eller telefon 67 10 74 80.

Klage

Dersom du mener det foreligger brudd på retningslinjer kan du klage til Datatilsynet.

Databehandling og cookies

christiania-belysning.no bruker vi forskjellige cookies og databehandlere. På denne siden kan du lese mer om hvilke cookies vi bruker, hva de gjør og hvilke databehandlere vi bruker.

Hva er cookies?

En informasjonskapsel, eller cookie, er en liten fil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Disse filene brukes for å lagre små menger informasjon lokalt på din PC for at nettsiden skal fungere som tenkt. Et eksempel på dette er at vi kan vise produktene som ligger i kassen, selv om du har lukket nettleseren i mellomtiden.

Vi bruker cookies, som de fleste andre nettsteder, for å bedre brukeropplevelsen av nettsidene våre.

En informasjonskapsel, eller «cookie», er en liten tekstfil som lagres i nettleserens minne. Disse brukes for eksempel til å ivareta brukervalg du gjør på siden, lagre handlekurven din og å analysere hvordan du bruker sidene våre slik at vi kan forbedre oss.

Hva er en databehandler?

En databehandler er en tjeneste eller et selskap som benytter vår data for å levere en tjeneste eller et produkt. Dataen de benytter kan være persondata oppgitt av kunder eller knyttet til ordredata. På denne siden gjør vi også rede for hvilke databehandlere som benytter seg av hvilken data på christiania-belysning.no.

  • Google Analytics er vårt analyseprogram. Vi bruker dette til å blant annet se hvor våre brukere kommer fra, hvor ofte de besøker siden vår og hvor trafikken inn kommer fra.
  • Zendesk er vår kundeserviceløsning som gjør at vi raskt kan svare på dine spørsmål fra chat på nett, Facebook, e-post eller Instagram.
  • Sleeknote behandler våre popups. Vi bruker dette til blant annet å gi deg muligheten til å enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev
  • Hotjar er et analyseprogram som viser oss hvordan sidene våre blir brukt slik at vi kan forbedre brukervennligheten av dem.
  • Nosto hjelper oss med å lage produktanbefalinger spesielt tilpasset deg.
  • Trustpilot lar deg anmelde din kundeopplevelse hos oss.
  • Voyado er vårt kunderelasjonsprogram. Vi bruker det til å sende ut og analysere våre nyhetsbrev, så vi hele tiden kan gjøre vårt beste for at innholdet er relevant for deg som kunde.
  • Google Tag Manager bruker vi for å administrere analyser og digitale tjenester.