Lys på barnerom lamperLys på barnerom lamper

Lampe til barnerom

Vi vil gjøre det enklere for deg å kjøpe lamper. Her gir vi deg våre beste tips for hvordan du får godt lys på barnerommet. Klikk deg direkte til det punktet du er mest interessert i.
Ønsker du personlig hjelp, har vi lysplanleggere som kan hjelpe deg sette opp en totalløsning fra 390 kr. 

1. Barnerom 0-6 år

Lys på barnerommet til små barn (0-6 år) bør være fra lamper som enten er skrudd fast eller står utenfor barnets rekkevidde. Alle potensielle løse deler er da utilgjengelig for barnet, som igjen gjør det trygt.
I de første årene kan du bruke stemningsskapende lys på barnerommet, og gjøre det lunt og koselig. Når barnet begynner å leke på rommet, kan du bruke lamper med kraftig lys. I seksjonene under kan du lese våre anbefalinger per kategori. 

Å ha nattlys på barnerommet er et godt tips og er svært viktig for mange barn. Nattlys lyser veldig svakt, slik at det ikke forstyrrer nattsøvnen. Samtidig har barnet litt lys når hen våkner om natten eller er mørkeredd. Da kan nattlys være til svært god hjelp. Det finnes mange søte nattlamper, spesiallaget til barn, men også nøytrale lamper som passer enhver. 

Nattlampe - hval
STAR TRADING
Nattlampe - hval
kr 429
Nattlampe - kanin
STAR TRADING
Nattlampe - kanin
kr 429

Sengelamper

Skal du ha sengelampe til barnerommet er det fint å velge modeller med integrert LED. Disse blir verken varme eller har løse pærer som skan skrus ut. Vi har gode anbefalinger, perfekt til barnerommet.

BENITO VEGGLAMPE: veil. 1699,-

CIRCLE VEGGLAMPE: veil. 1299,-

Benito vegglampe - grå
BRILLIANT
Benito vegglampe - grå
kr 1 799
Dot vegglampe - hvit
ANTIDARK
Dot vegglampe - hvit
kr 1 999
Dot vegglampe - sort
ANTIDARK
Dot vegglampe - sort
kr 1 999
Circle vegglampe - sort
ANTIDARK
Circle vegglampe - sort
kr 1 299

Taklampe barnerom

Å skape en lun stemning på barnerommet kan bidra til trivsel. Her kan du gå for søte og fluffy lamper. Små barn leker ofte ikke mye på gulvet, og er ikke avhengig av godt lys fra taklampen. Bruk dimmertaklampen, så kan du tilpasse lysmengden.


Bordlamper

Bordlamper skaper ofte en ekstra koselig stemning. På barnerommet passer det godt med dekorative bordlamper. Velg blant spreke fargekladder eller søte lamper i duse, myke farger. Bordlampene bør stå høyt i en hylle, slik at barnet ikke får tak i dem. 

Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 fra Tradition i matt hvit. Plassert ved siden av bøker og tallerkner. Lys på
Oppladbar
&TRADITION
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - matt lys grå
Tilbudspris kr 1 387 Vanlig pris kr 1 850

2. Barnerom og ungdomsrom +6 år

Lysbehovet til store barn og ungdommer er litt annerledes enn til småbarn. Store barn og ungdommer trenger som regel mer lys, fordi de er på rommet sitt og leker, spiller og gjør lekser ved et skrivebord. Her finner du gode råd som hjelper deg å lyssette barnerommet på nytt. 

Sengelamper

Sengelamper på barnerommet og ungdomsrommet bør med fordel være fleksible, slik at du kan tilpasse lysstyrken og lysretningen. Store barn og ungdommer leser gjerne på senga eller ser på serier, og da er det viktig med godt leselys. Samtidig vil du kunne få stemningslys. Farger og fasonger som passer målgruppen er også viktig. Hos oss finner du fleksible, kule lamper som passer. 

Bent vegglampe - matt sort
HØVIK LYS
Bent vegglampe - matt sort
kr 1 199
Benito vegglampe - grå
BRILLIANT
Benito vegglampe - grå
kr 1 799
Flowerpot VP8 vegglampe - matt lys grå
&TRADITION
Flowerpot VP8 vegglampe - matt lys grå
Tilbudspris kr 2 677 Vanlig pris kr 3 570

Lampe til skrivebord

Barn i skoleårsalder og ungdommer har gjerne lekser å gjøre etter skolen. Da trenger du arbeidslys. Her er det viktig med en fleksibel lampe som kan styre lyset dit du trenger. 

Det er lurt å velge en taklampe som gir mye lys, slik at du får nok lys på gulvet når barna/barnet leker. Det er en fordel å kunne dimme lampen, slik at du også kan justere ned til stemningslys. 

Asteria Up taklampe fra Umage i hvit. Henger over et skrivebord med pc på, lys på
3000 kelvin
UMAGE
Asteria Up taklampe Ø43 - perlehvit
Tilbudspris kr 3 199 Vanlig pris kr 3 999

Taklampe ungdom

Når barna blir litt større endrer smaken seg. Ungdommelige, moderne taklamper er stilig til ungdomsrommet. 

Også større barn kan ha behov for lys, enten de er mørkeredde, liker å ha lys på eller trenger å orientere seg når de våkner om natten. Når barna har vokst fra seg kosebamsene, kan nøytrale nattlamper gjøre susen. Hos oss kan du kjøpe et utvalg. 

Bordlamper kan bidra til å skape en koselig stemning på soverommet. Når barna blir større er ikke løse deler en stor fare lenger, så her kan du fint velge lamper med lyspærer eller med integrert LED. Fargerike bordlamper eller bordlamper i duse farger gjør det ekstra trivelig. Vi har et stort utvalg. 

Flowerpot VP3 bordlampe H50 fra Tradition i gul. Plassert på en grå hylle ved siden av en seng. lys på
&TRADITION
Flowerpot VP3 bordlampe H50 - blank sennep
Tilbudspris kr 2 460 Vanlig pris kr 3 280
Panthella mini bordlampe fra Louis Poulsen i oransje, lys på
LOUIS POULSEN
Panthella mini bordlampe - orange
kr 4 925
Flowerpot VP3 bordlampe H50 fra Tradition i rødbrun farge. Plassert på en hylle ved siden av en seng. lys på
&TRADITION
Flowerpot VP3 bordlampe H50 - blank rødbrun
Tilbudspris kr 2 460 Vanlig pris kr 3 280

Opppsummering belysning barnerom

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til barnerom. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller booke lysplanlegging for flere gode råd!


Relaterte artikler