Lys på barnerom lamperLys på barnerom lamper

Lampe til barnerom

Vi vil gjøre det enklere for deg å kjøpe lamper. Her gir vi deg våre beste tips for hvordan du får godt lys på barnerommet. Klikk deg direkte til det punktet du er mest interessert i.
Ønsker du personlig hjelp, har vi lysplanleggere som kan hjelpe deg sette opp en totalløsning fra 390 kr. 

1. Barnerom 0-6 år

Lys på barnerommet til små barn (0-6 år) bør være fra lamper som enten er skrudd fast eller står utenfor barnets rekkevidde. Alle potensielle løse deler er da utilgjengelig for barnet, som igjen gjør det trygt.
I de første årene kan du bruke stemningsskapende lys på barnerommet, og gjøre det lunt og koselig. Når barnet begynner å leke på rommet, kan du bruke lamper med kraftig lys. I seksjonene under kan du lese våre anbefalinger per kategori. 

Å ha nattlys på barnerommet er et godt tips og er svært viktig for mange barn. Nattlys lyser veldig svakt, slik at det ikke forstyrrer nattsøvnen. Samtidig har barnet litt lys når hen våkner om natten eller er mørkeredd. Da kan nattlys være til svært god hjelp. Det finnes mange søte nattlamper, spesiallaget til barn, men også nøytrale lamper som passer enhver. 

Nattlampe - hval
STAR TRADING
Nattlampe - hval
kr 429
Nattlampe - kanin
STAR TRADING
Nattlampe - kanin
kr 429

Sengelamper

Skal du ha sengelampe til barnerommet er det fint å velge modeller med integrert LED. Disse blir verken varme eller har løse pærer som skan skrus ut. Vi har gode anbefalinger, perfekt til barnerommet.

BENITO VEGGLAMPE: veil. 1699,-

CIRCLE VEGGLAMPE: veil. 1299,-

Benito vegglampe - grå
BRILLIANT
Benito vegglampe - grå
kr 1 799
Dot vegglampe - hvit
ANTIDARK
Dot vegglampe - hvit
kr 1 999
Dot vegglampe - sort
ANTIDARK
Dot vegglampe - sort
kr 1 999
Circle vegglampe - sort
ANTIDARK
Circle vegglampe - sort
kr 1 299

Taklampe barnerom

Å skape en lun stemning på barnerommet kan bidra til trivsel. Her kan du gå for søte og fluffy lamper. Små barn leker ofte ikke mye på gulvet, og er ikke avhengig av godt lys fra taklampen. Bruk dimmertaklampen, så kan du tilpasse lysmengden.

Formakami JH4 taklampe fra Tradition i hvit, lys av
&TRADITION
Formakami JH4 taklampe
Tilbudspris kr 1 605 Vanlig pris kr 2 140
Eos Large taklampe fra Umage i lyseblå, lys på
Oppheng selges separat
UMAGE
Eos Large Ø65 - lys blå
Tilbudspris kr 2 099 Vanlig pris kr 2 999

Bordlamper

Bordlamper skaper ofte en ekstra koselig stemning. På barnerommet passer det godt med dekorative bordlamper. Velg blant spreke fargekladder eller søte lamper i duse, myke farger. Bordlampene bør stå høyt i en hylle, slik at barnet ikke får tak i dem. 

NJP mini bordlampe - soft pink
2700 kelvin
LOUIS POULSEN
NJP mini bordlampe - soft pink
Tilbudspris kr 3 896 Vanlig pris kr 5 195
Panthella LED oppladbar bordlampe - coral
Oppladbar
LOUIS POULSEN
Panthella LED oppladbar bordlampe - coral
Tilbudspris kr 2 321 Vanlig pris kr 3 095
Panthella LED oppladbar bordlampe - orange
Lang leveringstid
LOUIS POULSEN
Panthella LED oppladbar bordlampe - orange
Tilbudspris kr 2 118 Vanlig pris kr 2 825

2. Barnerom og ungdomsrom +6 år

Lysbehovet til store barn og ungdommer er litt annerledes enn til småbarn. Store barn og ungdommer trenger som regel mer lys, fordi de er på rommet sitt og leker, spiller og gjør lekser ved et skrivebord. Her finner du gode råd som hjelper deg å lyssette barnerommet på nytt. 

Sengelamper

Sengelamper på barnerommet og ungdomsrommet bør med fordel være fleksible, slik at du kan tilpasse lysstyrken og lysretningen. Store barn og ungdommer leser gjerne på senga eller ser på serier, og da er det viktig med godt leselys. Samtidig vil du kunne få stemningslys. Farger og fasonger som passer målgruppen er også viktig. Hos oss finner du fleksible, kule lamper som passer. 

Lampe til skrivebord

Barn i skoleårsalder og ungdommer har gjerne lekser å gjøre etter skolen. Da trenger du arbeidslys. Her er det viktig med en fleksibel lampe som kan styre lyset dit du trenger. 

Benito bordlampe - grå
BRILLIANT
Benito bordlampe - grå
kr 1 699
Milla bordlampe - sort
LINDBY
Milla bordlampe - sort
kr 1 599
Canton bordlampe - sort
MS BELYSNING
Canton bordlampe - sort
Tilbudspris kr 1 119 Vanlig pris kr 1 599

Det er lurt å velge en taklampe som gir mye lys, slik at du får nok lys på gulvet når barna/barnet leker. Det er en fordel å kunne dimme lampen, slik at du også kan justere ned til stemningslys. 

Taklampe ungdom

Når barna blir litt større endrer smaken seg. Ungdommelige, moderne taklamper er stilig til ungdomsrommet. 

Også større barn kan ha behov for lys, enten de er mørkeredde, liker å ha lys på eller trenger å orientere seg når de våkner om natten. Når barna har vokst fra seg kosebamsene, kan nøytrale nattlamper gjøre susen. Hos oss kan du kjøpe et utvalg. 

Bordlamper kan bidra til å skape en koselig stemning på soverommet. Når barna blir større er ikke løse deler en stor fare lenger, så her kan du fint velge lamper med lyspærer eller med integrert LED. Fargerike bordlamper eller bordlamper i duse farger gjør det ekstra trivelig. Vi har et stort utvalg. 

Panthella mini bordlampe fra Louis Poulsen i oransje, lys på
LOUIS POULSEN
Panthella mini bordlampe - orange
Tilbudspris kr 3 693 Vanlig pris kr 4 925
Panthella mini bordlampe - grå opal/krom
LOUIS POULSEN
Panthella mini bordlampe - grå opal/krom
Tilbudspris kr 4 312 Vanlig pris kr 5 750

Opppsummering belysning barnerom

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til barnerom. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller booke lysplanlegging for flere gode råd!


Relaterte artikler