Lys på kjøkkenet

Huskeliste for lys på kjøkken

Godt allmennlys

Sørg for nok grunnbelysning i rommet så kontrasten mellom arbeidsflater og resten av rommet ikke blir for stor. Taklamper egner seg godt her.

Arbeidslys på alle flater

Sørg for godt lys på alle arbeidsflater. Om du har overskap, er det fint med lys i underkant av disse som lyser ned på benkeplaten. Har du ikke overskap, kan du bruke pendler eller vegglamper som styrer lyset nedover for samme effekt.

Fleksibilitet

Sørg for å ha dimmer på allmennbelysningen så du kan justere etter behov. Flere lamper som kan skrus av og på uavhengig av hverandre gir deg og større fleksibilitet. Vegglamper og bordlamper kan supplere en taklampe.

Kald farge

Kjøkkenet er et arbeidsrom, så velg gjerne lyspærer med en litt kaldere lysfarge her. Det øker effektiviteten. Vi anbefaler 3000K.

Dersom du skal pusse opp kjøkkenet, er det lurt å tenke lamper allerede tidlig i prosessen. Da kan du planlegge plasseringen av lyspunktene, og få minst mulig synlige ledninger.Men det finnes selvsagt også muligheter for deg som bare vil friske opp på eksisterende kjøkken uten å starte store byggeprosjekter.

Husk at de viktigste lampene ofte ikke er de mest synlige. En god grunnbelysning i rommet er en viktig investering, så kan du legge til lampen som er et blikkfang og interiørelement i seg selv til slutt.

Lamper på kjøkkenet - AJ vegglampe

Populære kjøkkenpendler

Trackline på kjøkkenet - Vårt mest geniale skinnesystem

Render of the kitchen and dining room (using 3ds Max)
Trackline conic 5-lys - sort
MS BELYSNING
Trackline conic 5-lys - sort
kr 1 749
Trackline conic 3-lys - hvit
MS BELYSNING
Trackline conic 3-lys - hvit
kr 1 049
Trackline conic 5-lys - hvit
MS BELYSNING
Trackline conic 5-lys - hvit
kr 1 749