Utelamper til uterommet

Vi skal gjøre det enkelt å finne utelampe til uterommet - både fasade og hage. Her finner du våre beste tips til utebelysning. Husk: Trenger du mer hjelp kan du snakke med oss i butikk, eller booke en time hos lysplanlegger for 780,-. Våre lysplanleggere hjelper deg med å lage en komplett plan.

1. Utelamper til fast montering

Utelamper er viktig for sikkerheten – både slik at du ser hvor du går når det er mørkt ute og for å forebygge tyveri. Et godt opplyst hus er nemlig mindre utsatt for innbrudd. Fastmonterte utelamper ved inngangspartiet, garasjen, verandaen eller oppkjørselen fyller gjerne denne rollen året rundt.

Bruk elektriker når du skal montere utelamper, slik at det elektriske arbeidet er dokumentert og forsvarlig og gjort. Hvis du skal bytte utelampene, er det lurt å bytte stolper og pullerter i sommerhalvåret, når det ikke er tele i bakken. Vegglamper og takplafonder kan du fint bytte hele året.


Utelamper til inngangspartiet

Utelampene ved inngangspartiet ønsker deg velkommen hjem. Enten det er utelampe til vegg eller utelampe til tak, skal de gi deg nok lys slik at du ser når du låser opp døren. Monter utelamper på én eller begge sider av døra, eller i taket hvis du har overbygg.

Velg utelamper som ikke blender. Dette er gjerne utelamper som skjermer eller skjuler lyspæren. For eksempel utelamper som retter lyset opp og ned, kun nedover eller utelamper med opal skjerm. Hvis du går for en utelampe der du ser lyspæren, anbefaler vi en lyspære med lav lysstyrke.

Vegglamper til inngangspartiet

Taklamper til inngangspartiet

Roma utelampe tak - sort
HØVIK LYS
Roma utelampe tak - sort
kr 2 149

Utelamper til fasade

Disse utelampene har gjerne en todelt rolle; de skal være inviterende når du entrer eiendommen, i tillegg skal de lyse opp der du går, slik at du unngår mulige snublefeller når det blir mørkt. Velg her gjerne utelamper som sprer lyset utover store deler av veggen. Vi anbefaler også utelamper som ikke blender. Hvis utelampen har en synlig pære burde du derfor velge en lyspære med lav styrke. En opal skjerm gir også blendefritt lys.

Hvor mange utelamper du trenger, avhenger av hvor stor fasade du har. For å skape et helhetlig uttrykk anbefaler vi at du velger like utelamper for hele fasaden, eller lamper i samme serie.

Flindt utelampe Ø30 cm - aluminium
Lang leveringstid
LOUIS POULSEN
Flindt utelampe Ø30 cm - aluminium
Tilbudspris kr 5 940 Vanlig pris kr 7 425
AJ 50 vegglampe fra Louis Poulsen i sort, lys på
LOUIS POULSEN
AJ 50 utelampe - sort
kr 10 675

Utelamper til gangsti

Utelampenes rolle her er å ivareta sikkerheten, slik at du ser hvor du går. Derfor er det best å få lyset lavt, og rettet mot gangstien, slik at bakken er opplyst. Til dette formålet anbefaler vi utelys som stolper og pullerter.


Utelamper til porten

Portstolper er som en liten velkomstkomite, samtidig som de hjelper deg til å se godt når du skal åpne opp porten. Vi anbefaler utelamper som ikke blender, enten med en synlig lyspære med lav styrke eller en opal skjerm.


Utelamper til hagen

Hagen forvandler seg til et ekstra rom i sommerhalvåret. Når du først har brukt tid på å få hagen slik du vil, er det fint å kunne lyse den opp også, slik at du har glede av dette ekstra rommet på kvelden. Her er det mange muligheter til utebelysning. Diskré hagespyd gir ekstra fokus til trær, busker og blomsterbed, slik at de også får skinne på kvelden.

Hagespyd utelampe - med 5m ledning
STAR TRADING
Hagespyd utelampe - med 5m ledning
Tilbudspris kr 279 Vanlig pris kr 399
Rena utelampe - sort fra Norlys
NORLYS
Rena 1633 utelampe - sort
Tilbudspris kr 1 504 Vanlig pris kr 2 149

2. Utelampene som skaper hyggelig stemning

Lysslynger, lykter og bordlamper er ypperlige å bruke til å gjøre terrassen og hagen hyggelig, både som sommeren og om vinteren. Oppladbare lamper som lades opp via USB eller solcelle er smarte her. Det gjør at utebelysningen er svært fleksibelt, da du ikke trenger strømuttak. Du kan bruke de der du ønsker, ikke bare på eiendommen, men også ta de med til hytta for eksempel. Hvis du har lett tilgjengelig strømuttak ute, kan du også gå for lamper med ledning.

Lysslynger til hagestuen

Det er lite som slår den drømmende stemningen lysslynger bringer med seg. De skaper gjerne det lille ekstra, og tilfører bevegelse, lekenhet og en hjemmekoselig atmosfære.

Pynt busker og trær med slynger eller bruk de på terrassen, balkongen eller i paviljongen. Vil du ha mulighet å flytte på slyngene, burde du gå for batteridrevne varianter, gjerne de som går på solcelle – da sparer du att på til strøm! En annen fordel med solcelleslynger er at ikke trenger å huske på å skru dem på - de ordner seg selv og slår seg på når det mørkner og av igjen når det lysner. Hvis du ønsker å bruke lysslyngene om vinteren, anbefaler vi de batteridrevene lysslyngene.

Du kan enkelt pakke de vekk når vinterhalvåret varsler sin ankomst.

Glow partylight - klar
STAR TRADING
Glow partylight - klar
kr 699
Diamond lysslynge 15m
STAR TRADING
Diamond lysslynge 15m
Tilbudspris kr 299 Vanlig pris kr 599
Golden warm lysslynge 12 m
STAR TRADING
Golden warm lysslynge 12 m
Tilbudspris kr 134 Vanlig pris kr 449

Bærbare utelamper til terrassen

Bærbare utelamper, som lanterner og bordlamper, er flotte stemningsskapere på terrassen, balkongen eller ved inngangspartiet. De er gjerne oppladbare via USB eller solcelle, som gjør at du kan ta de med hvor du vil. Hvis du går for en bærbar bordlampe eller lanterne som ikke er vanntett må du huske å ta den med inn på kvelden eller når det regner. Mange av våre bærbare bordlamper og lanterner kan også brukes inne.

Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 fra Tradition i mørkegrønn. Plassert oppå et hvitt rundt bor ute. Lys på
Oppladbar
&TRADITION
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - mørk grønn
Tilbudspris kr 1 387 Vanlig pris kr 1 850
Asteria Move oppladbar bordlampe fra Umage i mørkegrønn. Plassert oppå et rundt bord som er plassert ute. lys av
Oppladbar
UMAGE
Asteria Move oppladbar bordlampe - grønn
Tilbudspris kr 1 679 Vanlig pris kr 2 099

Taklamper til terrassen

Har du tak over terrassen eller en paviljong er taklamper til utebelysning helt perfekte å henge opp. De kommer med ledning til strøm, og er vanntette. Når sesongen er på hell kan du bare pakke de vekk samtidig som hagemøblene.


3. Lyspærer til utelamper

Bruk gjerne LED-pærer ute. De tåler større temperaturforskjeller og mer risting enn de gammeldagse glødepærene. Med andre ord, LED-pærer tåler fint å bli utsatt for vær og vind. Imidlertid blir de ikke så varme som glødepærene, noe som gjør at snøen på lampene ikke smelter.

Har du et klart glass i utelampen, velg en klar pære, gjerne med litt lav lysstyrke for å unngå blending. Er lyspæren skjult, velg en matt lyspære for å få jevnere lys. Alle utelamper i nettbutikken har en lyspæreanbefaling, og i butikken kan du bare spørre våre dyktige medarbeidere.

Bruke gjerne sensorpærer ute, om du ikke har en sensor på utelampen din. De skur seg på når det er mørkt og av når det er lyst. Da trenger du ikke å tenke på det selv.


Opppsummering belysning uterom

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til uterommet. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Relaterte artikler