Gode råd til lys utendørs

Utelamper er viktig for sikkerheten. Du skal se hvor du går selv på mørke kvelder, og godt opplyste hus er dessuten mindre utsatt for innbrudd. Men utelys kan også være med på å skape stemning i hagen ved å lyse opp vakre busker og trær, og forlenge kveldene i godt selskap på terassen.

Huskeliste for utelamper

1. Plassering:

Du trenger godt lys i gangsonene fra veien og frem til inngangsdøra, og ved inngangsdøra så det er lett å se nøkkelhullet. Lys på terassen er hyggelig i dunkle sensommerkvelder. Lys i vakre blomsterbed eller på busker og trær kan skape hyggelig stemning.

2. Lysretning:

Tenk på hvor du trenger lyset og velg lamper som styrer lyset dit. I mange tilfeller er lamper som lyser rett ned den beste løsningen ute. Da får du lyset i gangsonen uten å bli blendet.

3. Lyspære:

Sørg for å velge lyspærer som tåler temperaturforskjellene der de skal være. Det finnes også lyspærer med sensor som skrur seg av og på automatisk, enten ved lys/mørke eller ved bevegelse

Har du tenkt over at du trenger ulikt lys utendørs om sommeren enn om vinteren?

Det fikser du enkelt ved å bytte lyspærene i utelampene dine til pærer med varmt lys og lavere wattstyrke. På sommeren blir uterommet som et ekstra rom i huset. Da er det fint å kunne ha lun og dempet belysning på uteplassen når kveldene blir lange og ingen vil gå inn. Legg «vinter-pærene» i en skuff og bytt tilbake når høstmørket melder sin ankomst.

God stemning – så enkelt!

Gode lyskilder for utendørsbruk

Populære utelamper

Strand utelampe - gråsort
CB HOME
Strand utelampe - gråsort
Tilbudspris kr 224 Vanlig pris kr 749
Jersey utelampe - sort/klar
CB HOME
Jersey utelampe - sort/klar
Tilbudspris kr 299 Vanlig pris kr 998