NYHET
NORTHERN

Dokka taklampe Ø16 - lysegul

En ikonisk, norskdesignet taklampe som styrer lyset ned på flaten under seg. Lampen er tidløs med sine myke harmoniske proporsjoner, og er fin både alene eller flere sammen i en gruppe. Bruk den for eksempel over en kjøkkenøy, en skjenk eller flere sammen over spisebordet. Til denne lampen anbefaler vi en matt pære, se den i anbefalt tilbehør.
check 30 dagers returrett check Hjemlevering
- +
kr 2 490
Bestillingsvare: På vårt lager om 5-7 virkedager
Mer om dette produktet

Dokka er en liten taklampe med en stor og stolt historie. Den ble designet av Birger Dahl i 1954, og var den første lampen fra Norge som fikk den prestisjetunge prisen Triennale di Milano. Ikke bare har Dokka vunnet priser, taklampen har også vunnet hjertene til folk, og ble raskt en av de mest solgte norskproduserte lamper. Dokka hadde potensialet til å bli en designklassiker fra dag én, og i 2007 relanserte Northern lampen. Dokka taklampe har beholdt alle egenskapene som gjorde den til en vinner.


Med sine myke linjer og harmoniske proporsjoner er Dokka et vakkert element i rommet, samtidig som den gir godt og nedadrettet lys med god lysspredning. Dokka er en tidløs lampe som understreker stilarten den befinner seg i. Lampen har den egenskapen å både skli sømløst inn i rommet, samtidig som den er et blikkfang. Dokka taklampe er 16,5 cm i diameter og passer perfekt i alle rom der du trenger godt lys og et vakkert element. 


Taklampen finnes i flere farger; mørkegrønn, lysegul, rust, mørkegrå, hvit matt, sort matt, varm beige, messing og stål. Den messingfargede versjonen er laget i messing, mens de andre er laget i stål. Innsiden av lampeskjermen er hvit, som igjen reflekterer og forsterker lyset. Dokka er fin alene eller sammen med flere. Her er det bare å mikse og matche fargene som du vil. 


Taklampen trenger en lyspære med E27 sokkel og maksimalt 60 watt - se den i anbefalt tilbehør. Den kommer med en ledning i gummi på 3,7 meter til taket. Den hvite lampen har hvit ledning, mens de andre fargene kommer med sort ledning. 


Northern er et norsk merke som, siden 2005, har tatt markedet med storm. Deres produkter er gjennomførte og kvalitetsbevisste i moderne nordisk stil. De er særlig kjent for Oslo-lampen, og har mange flere flotte lamper i sitt sortiment, som fås hos Christiania Belysning. 

Spesifikasjoner
Varenr. 7090018212529
Dimbar Ja
Farge Gul
Materiale Stål
Produktets IP-grad 20
Har ledning til stikk Nei
Ledningslengde i meter til tak 3.7
Lystype Funksjonslys
Diameter i cm 16.5
Antall lyspærer 1
Sokkel E27
Watt 100