Lys, lamper og belysning på terrassen - tips og rådLys, lamper og belysning på terrassen - tips og råd

Belysning terrasse

På terrassen ønsker vi å skape en lun atmosfære, der vi kan nyte svale sommerkvelder og solfylte dager. Uteplassen forvandles til en ekstra stue i sommerhalvåret. Her finner du våre beste tips til utebelysning.
Vi skal gjøre det enkelt å finne utelampe til din bolig. Ønsker du belysning tilpasset ditt hjem, hjelper våre lysplanleggere deg gjerne! 

Innhold


Hvorfor lys på uteplassen?

Solcelleslynge perfekt på terrasseSolcelleslynge perfekt på terrasse

Uteplassen, som balkong, terrasse og veranda, forvandles til et etterlengtet oppholdsrom i sommerhalvåret. Her vil vi senke skuldrene, slappe av og nyte. En koselig, lun atmosfære er da viktig, og her kommer belysning og lamper inn. Utelamper på terrassen gjør at du kan nyte svale sommerkvelder. 

For å skape den perfekte stemningen på din uteplass trenger du gjerne flere type lamper. Det kan du finne mer info om her. 


Lysslynger og lykter

Lysslynger og lykter er dekorative interiørelementer som skaper lun og koselig stemning på terrassen. Hos oss finner du lysslynger og lykter til forskjellig bruk og som både går på strøm, batteri og solcelle. Med slynger og lykter kan du innrede uteplassen på en enkel måte. 

 

Lysslynger


Oppladbare bordlamper

Oppladbare, bærbare bordlamper er kjempefine å bruke på terrassen om sommeren og inne om vinteren. Bordlampene kan du enkelt ta med ut, og plassere der du trenger. Oppladbare bordlamper bidrar til å gi en lun og nydelig stemning til uteplassen din - både med tanke på lyset de gir, og designet de har. 

Her er det mange lamper å velge mellom, og vi anbefaler generelt bordlamper med IP44, for da tåler de regn. Vi anbefaler likevel at du tar dem med inn sammen med hageputene. 

Panthella 160 utelampe oppladbar bordlampe IP44 - opal
Prismatchet
LOUIS POULSEN
Panthella 160 utelampe oppladbar bordlampe IP44 - opal
Tilbudspris kr 2 912 Vanlig pris Veil. pris kr 3 235
Lucca SC51 oppladbar bordlampe - sort/opal
Prismatchet
&tradition
Lucca SC51 oppladbar bordlampe - sort/opal
Tilbudspris kr 1 453 Vanlig pris Veil. pris kr 1 710
Flowerpot VP9 - matt hvit på et bord på terrassen
Prismatchet
&tradition
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - matt hvit
Tilbudspris kr 1 572 Vanlig pris Veil. pris kr 1 850

Vegglamper for å lyse opp

Vegglamper ved uteplassen er en god ide! Her anbefaler vi vegglamper som gir lys ut i rommet, snarere enn å lyse kun nedover/oppover. Da får du et godt og lunt lys på terrassen.

Her bør du velge utelamper vegg med klart glass eller opalglass. Går du for klart glass, anbefaler vi en lyspære som gir svakt lys, slik at du unngår blending. Med opalglass kan du gå opp i lysstyrke, da dette glasset sørger for å fordele lyset jevnt utover og reduserer blendingen.


Utelamper ved kystenUtelamper ved kysten

Bor du i et kystklima? 

Bor du i et kystklima, med en avstand på maksimalt 30 km fra kysten? Da bør du velge dine fastmonterte utelamper, som utelampe vegg, med omhu. Ikke alle materialer tåler det røffe kystklimaet der saltdriv fra havet påvirker materialene. Hos oss finner du alt du trenger å vite om utelamper i kystnære strøk. Også i kategorien finner du en egen for utelamper egnet ved kysten. 


Lamper til blomsterbed

Har du blomsterkasser og blomsterbed på terrassen, er små pullerter og hagespyd superfine å bruke her. Pullerter er små lyktestolper og kommer i mange varianter - men alle har tilfelles at de gir litt ekstra oppmerksomhet til de flotte blomstene og plantene når mørket faller. Hos oss finner du pullerter og hagespyd til blomsterbed med solcelle og på strøm. 

Tips til belysning i hagenTips til belysning i hagen
Tips til belysning i hagen

Hagen forvandler seg til et ekstra rom i sommerhalvåret. Når du først har brukt tid på å få hagen slik du vil, er det fint å kunne lyse den opp også, slik at du har glede av dette ekstra rommet på kvelden. Her er det mange muligheter til utebelysning. Diskré hagespyd gir ekstra fokus til trær, busker og blomsterbed, slik at de også får skinne på kvelden.


Hjelp! Jeg vil rådføre meg med noen

Lurer du på hva som passer av utebelysning hjemme hos deg? Ønsker du å sparre med noen før du tar avgjørelsen? Det er smart, siden belysning er en stor investering for mange.

Våre lysplanleggere hjelper deg med å lage en komplett plan. De er eksperter på å plassere riktig type belysning på rett plass.

Book en time hos lysplanlegger fra kr 390,-. 


Oppsummering belysning uterom

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for utebelysning til terrasse, balkong og veranda. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på.


Belysning rom for rom - tips og råd

Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Relaterte artikler