Le Klint - ikoniske designlamper fra Danmark 

Le Klint er en av de fremste ambassadørene for dansk design og danske håndverkstradisjoner. Lampene deres er laget i samarbeid med arkitekter og designere som har stor respekt for godt håndverk og tradisjoner. Samtidig jobber de kontinuerlig med å modernisere sine design, slik at vi alle alltid kan ha glede av lampene deres!

Le Klints historie starter helt tilbake på starten av 1900-tallet. P. V. Jensen-Klint laget en plissert lampeskjerm til en parafinlampe han selv hadde designet. Denne skjermen ble et familieprosjekt der flere jobbet med å forbedre og utvikle skjermen.

I 1943 gjorde sønnen Tage Klint forretning av det og startet Le Klint som firma. Med seg på laget hadde han broren, Kaare Klint – en respektert arkitekt, kunsthåndverker og designer. Sistnevnte designet blant annet Fruktlykten, en lampe som fremdeles er blant firmaet bestselgere. I 2003 ble Le Klint utnevnt til Kongelig Hoffleverandør til det danske kongehuset.

Populære serier fra Le Klint

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av Le Klint sine mest populære serier.

Swirl
                       

Swirl er, til tross for klare referenser til Le Klints klassiske design og håndtverk, sin helt egen. Med sitt transparente formspråk og de svungne lamellene som fordeler lyset, gir lampen et fint brukslys, og er i tillegg en estetisk nytelse i rommet. Den vakre avslutningen i bunnen av lampen gjør den også velegnet til å henge høyt i rommet.

Taklampen er designet slik at det ikke oppstår ubehagelig blending fra lyskilden så lenge den plasseres etter medfølgende retningslinjer

Lamella
                       

Lamella er en moderne klassiker designet av duoen Takagi og Homstvdt for Le Klint. Den har inspirasjon fra undersiden til en sopps hatt, noe som gir de flotte buede kurvene. Dette kalles lameller, og har gitt navn til lampen. Utformingen gir et behagelig lys i rommet som ikke blender. Lamella passer godt inn over spisebordet, på kjøkkenet eller i et større inngangsparti.


Designbelysning og kunsthåndverk i ett

Le Klint har fortsatt å utvikle nye, innovative modeller gjennom årene. I dag kombinerer de de klassiske modellene med nye, moderne lamper tilpasset nåtidens trender.

Merkevarens DNA er likevel håndverket, og alle Le Klints lamper produseres på deres fabrikk i Odense i Danmark, der hver enkelt skjerm fremdeles brettes for hånd av deres erfarne medarbeidere. Le Klints kjerneprodukter er dermed lampeskjermene, uansett om de er laget for vegglamper, bordlamper, gulvlamper – eller som pendler til å henge fra taket.

Le Klints visjon oppsummeres slik: Kvalitet, design og håndverk – uten å inngå kompromiss. Ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Andre favoritter fra Le Klint