Utforsk Le Klint lamper på denne siden. BannerUtforsk Le Klint lamper på denne siden. Banner

Le Klint | Ikoniske designlamper fra Danmark 

Med lidenskap for godt håndverk

Le Klint lamper er håndlagde danske designlamper i høy kvalitet. Lampene er unike og tidløse, og gir et nydelig lys, samt bidrar til interiøret. Le Klint har mange designikoner, samt moderne lamper. 

Ekte lidenskap for godt håndverk er kjennemerket til Le Klint, og de er en av de fremste ambassadørene for dansk design og håndverk. Opp gjennom historien har de samarbeidet tett med arkitekter, kunstnere og designere som deler denne lidenskapen. Resultatet er et stort univers av fantastiske lamper.

 

Tekst: Christina Syberg, sortimentssjef i Christiania Belysning


Se tilbud på lamper fra Le KlintSe tilbud på lamper fra Le Klint

Akkurat nå | Tilbud på utvalgte favoritter fra Le Klint

 

Spar 20% på ikoniske Sax lamper og populære Lamella lamper. Designlampene er laget i Danmark og med stor respekt for godt håndverk og tradisjoner. Hver lampe er foldet med kjærlighet og materialene er kortreiste.


Lampene tilfører godt lys til rommet og er estetisk vakre. Gjør en god designdeal på dine favoritter.


Mest populære lamper fra Le Klint

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av de mest populære lampeseriene.

Se alle Sax-lamper herSe alle Sax-lamper her

Sax - den originale lampen
                       

Den originale Sax vegglampe, også kjent som sakselampe, er blant de mest ikoniske lampene. Vegglampen ble designet i 1952 av ingeniøren Erik Hansen. Den kommer i mange modeller, hvorav modell 6-17 er den første.

Felles for sakselampene er at de har en plisseformet skjerm, som er brettet for hånd etter gamle håndverksteknikker. Sax har en fleksibel trearm i dansk eik. Hver lampe blir laget med mye kjærlighet i Odense, Danmark.  

Se alt av SwirlSe alt av Swirl

Swirl
                       

Swirl er som et friskt pust i merkevarens univers. De svungene lamellene sørger for jevn fordeling av lyset, og et nydelig design.  Den vakre avslutningen i bunnen av lampen gjør den også velegnet til å henge høyt i rommet.

Swirl er designet slik at det ikke oppstår ubehagelig blending fra lyskilden så lenge den plasseres etter medfølgende retningslinjer.

Se Lamella 2 taklampe hvit/sølv. Trykk her. Se Lamella 2 taklampe hvit/sølv. Trykk her.

Lamella
                       

Lamella er en moderne klassiker designet av duoen Takagi og Homstvdt. Den har inspirasjon fra undersiden til en sopps hatt, noe som gir de flotte buede kurvene. Dette kalles lameller, og har gitt navn til lampen.

Lampedesignet gjør at du får et behagelig lys i rommet, som ikke blender. Lamella passer godt inn over spisebordet, på kjøkkenet eller i et større inngangsparti.

Plivello
                       

Plivello er en nydelig lampeserie designet av Christian Troels og håndlaget i Danmark. Taklampene kommer i flere varianter og størrelser. Plivello gir et nydelig lys til rommet, og bidrar til å lyse opp, samt innreder hjemmet. 

Plivello taklampe har enten to skjermer, tre skjermer eller fem. Du får den i hvit og kombinasjonen av hvit og grønn. 

SE The Bouquet pendelSE The Bouquet pendel

The Bouquet 
                       

The bouquet er en lampeserie med nydelige pendellamper, samt en bordlampe og gulvlampe. Lampene er designet av Sinja Svarrer Damkjær. Hun lot seg inspirere av tulipanen da hun designet The Bouquet.

Den velkjente foldeteknikken i kombinasjon med flettet stoffledning i lin gjør lampene organiske, lekne og myke. Lampeserien passer til mange stiler - alt fra nordisk til klassisk. The Bouquet er en tidløs lampeserie. 

Julepynt fra Le Klint - se utvalget håndlaget design julepynt herJulepynt fra Le Klint - se utvalget håndlaget design julepynt her

Julepynt fra Le Klint
                       

Juledekorasjonene er svært dekorative. De er håndlaget i Danmark med respekt for håndverkstradisjoner. Le Klint tar sosialt ansvar, og salget av julepynten bidrar til å støtte veldedige saker. 


Historien

Le Klints historie dateres helt tilbake til starten av 1900-tallet. Peder Vilhelm Jensen-Klint laget en plissert lampeskjerm til en parafinlampe han selv hadde designet. Denne skjermen ble et familieprosjekt der flere jobbet med å forbedre og utvikle skjermen. 40 år senere ble den satt i produksjon, og fikk navnet Model 1. 

I 1943 gjorde sønnen Tage Klint familieprosjektet til en forretning, og startet Le Klint som firma. Med seg på laget hadde han broren, Kaare Klint – en respektert arkitekt, kunsthåndverker og designer. Sistnevnte designet blant annet Fruktlykten; en lampe som fremdeles er blant bestselgerne.

I dag er Le Klint driftet av et eget fond, som støtter kunstnere, designere og arkitekter. 

Firmaet har fått oppmerksomhet og anerkjennelse verden over. I 2003 ble selskapet utnevnt til Kongelig Hoffleverandør til det danske kongehuset.

Christiania Belysning er stolt samarbeidspartner med Le Klint og et av de fremste utstillingsvinduene i Norge. Vi har lampene deres i alle våre butikker og et enda større utvalg i nettbutikken. 

Se Model 1 pendellampe fra Le Klint herSe Model 1 pendellampe fra Le Klint her

Visjonen til Le Klint | Kvalitet, design og håndverk – uten å inngå kompromiss. Ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Designbelysning og kunsthåndverk i ett

Se The Bouquet 5 taklampe - hvit. Trykk her. Se The Bouquet 5 taklampe - hvit. Trykk her.

Le Klint har fortsatt å utvikle nye, innovative modeller gjennom årene. I dag kombinerer de de klassiske modellene med nye, moderne lamper tilpasset nåtidens trender.

Merkevarens DNA er likevel håndverket, og alle lampene produseres på deres fabrikk i Odense i Danmark, der hver enkel skjerm fremdeles brettes for hånd av deres erfarne medarbeidere. Le Klints kjerneprodukter er dermed lampeskjermene, uansett om de er laget for vegglamper, bordlamper, gulvlamper, plafond – eller som pendler til å henge fra taket.


Andre populære lamper


OM CHRISTIANIA BELYSNING

Vi er en faghandel innen belysning etablert i 1989. Vi har 15 butikker, en nettbutikk og en digital rådgivningstjeneste - lysplanlegging.

Vi er stolte av vår fagkunnskap og våre medarbeidere er sertifiserte belysningsspesialister, med høy kompetanse. Vi vil gjøre det inspirerende og enkelt å kjøpe lamper.

Vi er best på merkevarer. Hos oss finner du et godt utvalg designlamper og kvalitetslamper til alle rom. Velkommen til en hyggelig handel!


Kanskje du også er interessert i: