Le Klint - ikoniske designlamper fra Danmark 

Le Klint er en av de fremste ambassadørene for dansk design og danske håndverkstradisjoner. Lampene deres er laget i samarbeid med arkitekter og designere som har stor respekt for godt håndverk og tradisjoner. Samtidig jobber de kontinuerlig med å modernisere sine design, slik at vi alle alltid kan ha glede av lampene deres!

Le Klints historie starter helt tilbake på starten av 1900-tallet. P. V. Jensen-Klint laget en plissert lampeskjerm til en parafinlampe han selv hadde designet. Denne skjermen ble et familieprosjekt der flere jobbet med å forbedre og utvikle skjermen.

I 1943 gjorde sønnen Tage Klint forretning av det og startet Le Klint som firma. Med seg på laget hadde han broren, Kaare Klint – en respektert arkitekt, kunsthåndverker og designer. Sistnevnte designet blant annet Fruktlykten, en lampe som fremdeles er blant firmaet bestselgere. I 2003 ble Le Klint utnevnt til Kongelig Hoffleverandør til det danske kongehuset.

Populære serier fra Le Klint

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av Le Klint sine mest populære serier.

Swirl
                       

Swirl er, til tross for klare referenser til Le Klints klassiske design og håndtverk, sin helt egen. Med sitt transparente formspråk og de svungne lamellene som fordeler lyset, gir lampen et fint brukslys, og er i tillegg en estetisk nytelse i rommet. Den vakre avslutningen i bunnen av lampen gjør den også velegnet til å henge høyt i rommet.

Taklampen er designet slik at det ikke oppstår ubehagelig blending fra lyskilden så lenge den plasseres etter medfølgende retningslinjer

Swirl taklampe/vegglampe Ø37 - hvit fra Le Klint
LE KLINT
Swirl taklampe/vegglampe Ø37 - hvit
Tilbudspris kr 4 396 Vanlig pris kr 5 495

Lamella
                       

Lamella er en moderne klassiker designet av duoen Takagi og Homstvdt for Le Klint. Den har inspirasjon fra undersiden til en sopps hatt, noe som gir de flotte buede kurvene. Dette kalles lameller, og har gitt navn til lampen. Utformingen gir et behagelig lys i rommet som ikke blender. Lamella passer godt inn over spisebordet, på kjøkkenet eller i et større inngangsparti.

Plivello
                       

Plivello fra Le Klint er en nydelig lampeserie designet av Christian Troels og håndlaget i Danmark. Taklampene kommer i flere varianter. Plivello gir et nydelig lys til rommet, og bidrar til å lyse opp, samt innreder hjemmet. 

Julepynt fra Le Klint - se utvalget håndlaget design julepynt herJulepynt fra Le Klint - se utvalget håndlaget design julepynt her

Julepynt fra Le Klint
                       

Juledekorasjonene fra Le Klint er svært dekorative. De er håndlaget i Danmark med respekt for håndverkstradisjoner. Le Klint tar sosialt ansvar, og salget av julepynten bidrar til å støtte veldedige saker. 

Le Klint julehjerte Ø48 - hvit
LE KLINT
Le Klint julehjerte Ø48 - hvit
Tilbudspris kr 1 916 Vanlig pris kr 2 395
Le Klint Snowflake Ø37 - hvit
Kun i nettbutikken
LE KLINT
Le Klint Snowflake Ø37 - hvit
Tilbudspris kr 2 156 Vanlig pris kr 2 695
Le Klint Engel Uriel - XS
LE KLINT
Le Klint Engel Uriel - XS
Tilbudspris kr 2 236 Vanlig pris kr 2 495

Designbelysning og kunsthåndverk i ett

Le Klint har fortsatt å utvikle nye, innovative modeller gjennom årene. I dag kombinerer de de klassiske modellene med nye, moderne lamper tilpasset nåtidens trender.

Merkevarens DNA er likevel håndverket, og alle Le Klints lamper produseres på deres fabrikk i Odense i Danmark, der hver enkelt skjerm fremdeles brettes for hånd av deres erfarne medarbeidere. Le Klints kjerneprodukter er dermed lampeskjermene, uansett om de er laget for vegglamper, bordlamper, gulvlamper – eller som pendler til å henge fra taket.

Le Klints visjon oppsummeres slik: Kvalitet, design og håndverk – uten å inngå kompromiss. Ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Andre favoritter fra Le Klint

Sax vegglampe - eik/hvit fra Le Klint
LE KLINT
Sax 120 xs vegglampe - eik m/skjerm
Tilbudspris kr 7 596 Vanlig pris kr 9 495
Sax vegglampe
LE KLINT
Sax 2-17 vegglampe - eik m/skjerm
Tilbudspris kr 7 596 Vanlig pris kr 9 495