Le Klint | Lamper som dansk kunstdesign og håndverk

Le Klint er en av de fremste ambassadørene for dansk design og danske håndverkstradisjoner.

Le Klints historie starter helt tilbake på starten av 1900-tallet. P. V. Jensen-Klint laget en plissert lampeskjerm til en parafinlampe han selv hadde designet. Denne skjermen ble et familieprosjekt der flere jobbet med å forbedre og utvikle skjermen. I 1943 gjorde sønnen Tage Klint forretning av det og startet Le Klint som firma.

Med seg på laget hadde han broren, Kaare Klint – en respektert arkitekt, kunsthåndverker og designer. Sistnevnte designet blant annet Fruktlykten, en lampe som fremdeles er blant firmaet bestselgere.

I 1953 tok Tages sønn, Jan Klint, over som direktør, og i 1972 stiftet han et fond som skulle sikre virksomheten og dens ansatte for fremtiden. Klint-fondet har drevet Le Klint siden. I tillegg til driften, deler de også ut legater til unge designere og arkitekter. I 2003 ble Le Klint utnevnt til Kongelig Hoffleverandør til det danske kongehuset.

Bestselgere fra Le Klint

Le Klint har fortsatt å utvikle nye, innovative modeller gjennom årene. I dag kombinerer de de klassiske modellene med nye, moderne lamper tilpasset nåtidens trender.

Merkevarens DNA er likevel håndverket, og alle Le Klints lamper produseres på deres fabrikk i Odense i Danmark, der hver enkelt skjerm fremdeles brettes for hånd av deres erfarne medarbeidere. Le Klints kjerneprodukter er dermed lampeskjermene, uansett om de er laget for vegglamper, bordlamper, gulvlamper – eller som pendler til å henge fra taket. Designbelysning og kunsthåndverk i ett!

Le Klints visjon oppsummeres slik: Kvalitet, design og håndverk – uten å inngå kompromiss. Ikke bare i dag, men også i fremtiden.