Lysslynge solcelle i hagenLysslynge solcelle i hagen
UTELAMPER

Solcellelamper

Solcellelamper ute er et kjempegodt valg! Lys i hagen gjør at hagen oppleves større og blir kjempekoselig på kvelden.

Bruk pullerter, hagespyd, slynger, lykter og vegglamper - og skap ditt eget sommerparadis - og det med lokal, fornybar energi som ikke slår ut på strømregningen.

Solcellelamper er svært enkle å montere og du kan gjøre dette selv. De lader opp av dagslys og sollys. De fleste solcellelamper skrur seg automatisk når det begynner å skumre og lyser da i mange timer. La deg inspirere!

 

Hagelamper

Hagelamper er gjerne pullerter og hagespyd - begge deler finner du med solcelle. Pullerter er små lyktestolper som enten retter lyset nedover mot bakken og plantene eller sprer lyset rundt seg. Pullerter er ypperlige til å lyse opp blomsterbed og gangveier. Ved bruk i blomsterbed og hage får planter til å skinne om natten. Ved bruk langs gangveien får du godt lys der du går. 

Hagespyd er små spotter som sender lyset i en retning, gjerne oppover. Utmerket å bruke til å lyse opp trær og busker i hagen, og skape en koselig atmosfære. 


Koselig uteplass

Å gjøre det trivelig på verandaen, terrassen eller balkongen gir skikkelig sommervibber. Lysslynger og lykter med solcelle er supre å bruke her.

Lysslynger og lykter med solcelle har den fordelen at du ikke trenger stikkontakt for å få lys. Det gjør det mye mer fleksibelt. 

 

Lysslynger gir en varm atmosfære til uteplassen. Da blir det ekstra deilig nyte på svale, lange sommerkvelder.


Tips!

Solcellelamper fungerer best i sommerhalvåret, når de får nok lys til å lades opp. Vi anbefaler å rydde vekk solcellelamper som ikke er fastmontert sammen med hagemøblene. Da beholder de sin gode funksjon lengst mulig. 


Vegglamper med solcelle er kjempesmarte. Du kan enkelt montere dem selv. Pass på at solcellepanelet får tilgang til sol- og dagslys, slik at batteriet lades. 

De fleste har integrert lyssensor og noen har også bevegelsessensor. Lyssensoren gjør at lampen slår seg automatisk på ved mørkets frembrudd og lyser da i et gitt antall timer. Bevegelsessensoren gjør at lampen lyser sterkere når du går forbi. 

Bruk utelampe vegg med solcelle hjemme og på hytta! 

Kanskje du også er interessert i dette?