Kongle lampe, PH Kongle eller PH Artichoke - kjært barn har mange navn. Uansett hva du kaller den, er det imidlertid ikke til å komme utenom at dette er en av de mest ikoniske designlampene fra Skandinavia! PH Kongle er designet av Poul Henningsen for Louis Poulsen, og består av 72 blader fordelt på 12 presise rader med seks blader i hver. Dette gjør at lampen er 100% blendefri, uansett hvilken retning du ser lampen fra. Vinklene på bladene er nøye utregnet slik at lampen gir et vakkert og behagelig lys som skaper god atmosfære i rommet.

Hos oss finner du lampen i syv farger i størrelsene 48cm, 60cm eller 84cm i diameter.

PH Kongle Ø48cm

PH Kongle Ø60cm

PH Kongle Ø84cm


Kongle-lampen ble designet av Poul Henningsen i 1958 til Langelinie Pavilion, en modernistisk restaurant i København. Med sitt karakteristiske utseende kombinert med behagelig og blendefritt lys, har den i dag blitt et internasjonalt designikon. Det er en lampe som tar litt plass i rommet, men samtidig er den et blikkfang som gir interiøret det lille ekstra.

Opprinnelig ble lampen laget i en elegant kobberutførelse. Denne er fremdeles i salg, men gjennom årene har det også kommet til versjoner i børstet og polert stål, messing og hvitt metall. I 2020 ble lampen lansert i en matt sort finish, noe som gir den et mer dristig uttrykk.

PH Kongle finnes også i en versjon i glass, der lyset også spres gjennom bladene og gir en myk og behagelig belysning. Både tent og avslått ser lampen ut som om den er "laget av is".

Retouch by: Wetouch Imagework