Belysning stue

Stuen er hjertet i hjemmet, og har mange bruksområder. Å ha det hjemmekoselig i stua har derfor en stor verdi for mange. Her er våre beste tips til hvordan du kan få godt lys i stua, slik at du kan trives i eget hjem. Vi vil gjøre det enkelt for deg å kjøpe lamper som du blir strålende fornøyd med!
Ønsker du personlig hjelp til belysning tilpasset din stue, hjelper våre lysplanleggere deg gjerne.

Innhold


1. Belysning stue - her starter du

For at du skal få nok lys på kjøkkenet, bør du starte med det generelle lyset i rommet. Velg gjerne stilnøytrale lamper, og ha fokus på funksjonalitet. Vi har laget to oppskrifter til hvordan du sikrer grunnbelysningen: En for deg som har downlights i taket fra før, og en for deg som ikke har det. Husk at om du synes dette er vanskelig, har vi lysplanleggere som kan hjelpe deg sette opp løsningen for nettopp din stue.

Godt lys i stue når du ikke har downlight

Vårt beste tips for å sikre god og riktig belysning på kjøkkenet, er å bruke et utbyggbart skinnesystem. Dette gir deg muligheten til å plassere lyset akkurat der du trenger det, og det gir det langt mer fleksibilitet enn om du bruker downlights. Om du ommøblerer i fremtiden, kan du enkelt flytte spottene til ditt nye oppsett. For hjelp til et oppsett som passer ditt hjem, ta kontakt med en lysplanlegger, eller besøk oss i butikk.


Godt lys i stue når du allerede har downlight

Downlights i taket gir en god generell belysning. Så lenge de er godt plassert og dekker hele rommet, kan du gå direkte videre til taklampe i stue, arbeidslys eller stemningslyset.

Om deler av rommet mangler downlights, er vegglamper et godt tilskudd som vil hjelpe deg spre lyset. Vegglamper er en enkel måte å sørge for god generell belysning i deler av rommet der dette mangler.


2. Taklampe stue - et smykke i taket

Taklampen i stuen, er ofte der man drar på litt og kjøper den lampen man virkelig faller for. Har du sørget for god generell belysning i rommet (se punkt 1), kan du velge ganske fritt her. Men skal du ha taklampe over et bord, tenk på hva du skal bruke bordet til, og velg en lampe som egner seg til dette. Med takpendler kan du også gjerne bruke flere enn en pendel over bordet.

Lamper som styrer lyset ned på bordplaten

Hvis du bruker bordet til for eksempel matlaging, lekselesing, hjemmekontor eller brettspill, vil du ha behov for å få godt lys ned på bordplaten. Da bør du velge en taklampe som styrer lyset nedover, gjerne med en metallskjerm. Ha en dimmer på bryteren eller bruk lyspærer med trinnvis dimming for å gi deg fleksibilitet i lysmengde.

PH 5 taklampe Ø50 - monochrome sort
Prismatchet
LOUIS POULSEN
PH 5 taklampe Ø50 - monochrome sort
Tilbudspris kr 8 381 Vanlig pris Veil. pris kr 11 175
Spinning BH1 taklampe - matt sort over bord
Prismatchet
&TRADITION
Spinning BH1 taklampe - matt sort
Tilbudspris kr 2 180 Vanlig pris Veil. pris kr 2 565
Copenhagen SC8 taklampe over bord
Prismatchet
&TRADITION
Copenhagen SC8 taklampe - matt sort/bronzed messing
Tilbudspris kr 6 860 Vanlig pris Veil. pris kr 8 575

Lampe over bord som også gir lys til rommet

Hvis du har behov for at taklampen over bordet skal bidra til det generelle lyset i rommet, bør du velge en modell som gir lys i alle retninger. Dette er typisk lamper i opalglass eller lamper med lampeskjermer. Her ønsker du gjerne litt styrke på lyspærene dine, så det er viktig å velge en modell der du ikke ser pæren for å unngå blending. Monter gjerne dimmer på lampen, eller bruk lyspærer med trinnvis dimming.

VL 45 Radiohus taklampe Ø17 - opal
Prismatchet
LOUIS POULSEN
VL 45 Radiohus taklampe Ø17 - opal
Tilbudspris kr 3 955 Vanlig pris Veil. pris kr 4 970
VL 45 Radiohus taklampe Ø37 - opal
Prismatchet
LOUIS POULSEN
VL 45 Radiohus taklampe Ø37 - opal
Tilbudspris kr 6 545 Vanlig pris Veil. pris kr 8 215
Patera oval taklampe fra Louis Poulsen i en gang
LOUIS POULSEN
Patera oval taklampe Ø50 - hvit
Tilbudspris kr 11 587 Vanlig pris Veil. pris kr 12 875

Lampe over bord som skaper stemning


3. Leselamper til stue - arbeidslyset

Du vil også ha behov for det vi kaller funksjonsbelysning i stuen, det vil si lampene som skal utføre spesifikke oppgaver. I en stue, er dette mest typisk leselamper. Leselamper på gulv eller vegg gir deg godt lys når du skal for eksempel lese, løse kryssord eller drive med håndarbeid. Her vil du ha retningsstyrt lys og fleksible lamper som lar deg styre lyset dit du trenger det.

Bestselgere av leselamper

Her har vi samlet noen av våre bestselgere innen leselamper, som alle har funksjonaliteten som skal til for å være en god leselampe i stuen.

Stay gulvlampe - sort
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay gulvlampe - sort
kr 3 499
København gulvlampe - hvit/ natur
HØVIK LYS
København gulvlampe - hvit/ natur
Tilbudspris kr 2 099 Vanlig pris kr 2 999
København gulvlampe - sort/natur
HØVIK LYS
København gulvlampe - sort/natur
Tilbudspris kr 2 099 Vanlig pris kr 2 999

Designlamper

Hos Christiania Belysning finner du mange designlamper som gir deg det lille ekstra. Her finner du et utvalg gode leselamper fra noen av våre designmerker. For å se flere, klikk på knappen under.

AJ gulvlampe i sort fra Louis Poulsen i en stue. Foto
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - sort
Tilbudspris kr 11 722 Vanlig pris Veil. pris kr 13 025
AJ gulvlampe - hvit
Prismatchet
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - hvit
Tilbudspris kr 10 390 Vanlig pris Veil. pris kr 13 025
Yuh gulvlampe - sort
Prismatchet
LOUIS POULSEN
Yuh gulvlampe - sort
Tilbudspris kr 7 969 Vanlig pris Veil. pris kr 8 855
VL 38 gulvlampe - hvit/messing
Prismatchet
LOUIS POULSEN
VL 38 gulvlampe - hvit/messing
Tilbudspris kr 7 030 Vanlig pris Veil. pris kr 8 855

4. Stemningslamper til stue

Stemniningslamper til stuen er viktig for å skape god atmosfære i rommet. Her velger du lampene som understreker stilen i rommet ditt, og som er fine interiørelementer også når de er skrudd av. Dette er lampene som gir deg godfølelsen!

Stuelamper i skandinavisk stil

Her har vi samlet noen av våre favoritter av stuelamper i en moderne, skandinavisk stil. Disse er gjerne kjennetegnet av rene linjer og organiske former.

Align bordlampe - hvit
DESIGN FOR THE PEOPLE
Align bordlampe - hvit
kr 1 599
Panthella 250 bordlampe opal i en stue
LOUIS POULSEN
Panthella 250 bordlampe - opal
Tilbudspris kr 4 505 Vanlig pris Veil. pris kr 5 660
Panthella gulvlampe i en stue med lyset på
Prismatchet
LOUIS POULSEN
Panthella gulvlampe - hvit
Tilbudspris kr 9 420 Vanlig pris Veil. pris kr 11 775
Luton gulvlampe - sort/hvit
BY RYDENS
Luton gulvlampe - sort/hvit
kr 3 189

Lune og tidløse stuelamper

Mange norske hjem har også et mørkere og lunere uttrykk. Her har vi samlet noen favoritter som passer godt inn i denne retningen.


Hjelp! Jeg vil rådføre meg med noen

Lurer du på hva som passer av utebelysning hjemme hos deg? Ønsker du å sparre med noen før du tar avgjørelsen? Det er smart, siden belysning er en stor investering for mange.

Våre lysplanleggere hjelper deg med å lage en komplett plan. De er eksperter på å plassere riktig type belysning på rett plass.

Book en time hos lysplanlegger fra kr 390,-. 


Oppsummering belysning stue

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til stuen. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på.

Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Oppsummering belysning stue

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til stuen. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Relaterte artikler