Utebelysning hage

Hagen forvandler seg til et ekstra rom i sommerhalvåret. Med lys i hagen skaper du en lun og hyggelig atmosfære på kvelden. La hagen din skinne! Her finner du våre beste tips til utebelysning til hagen. Vi gjør det enkelt å finne utelampe til din hage.
Vil du ha personlig hjelp til utebelysning hjelper våre lysplanleggere deg gjerne!

Innhold


Hvorfor utebelysning i hagen?

Hagen forvandler seg til et ekstra rom i sommerhalvåret. Når du først har brukt tid på å få hagen slik du vil, er det fint å kunne lyse den opp også, slik at du har glede av dette ekstra rommet på kvelden. Her er det mange muligheter til utebelysning. Diskret hagespyd gir ekstra fokus til trær, busker og blomsterbed, slik at de også får skinne på kvelden.


Utebelysning til blomsterbed

Små pullerter og hagespyd i blomsterbed er supre å bruke når du vil la blomster og planter i bedene skinne om kvelden. Pullerter skaper en idyllisk stemning i hagen.

Velger du pullerter som styrer lyset ned mot blomstene, er det disse som får oppmerksomhet. Her kan du også velge hagespotter, som lyser oppover, istedenfor nedover.

Går du for pullerter som gir lys ut til sidene, lyser du opp et større område, men får ikke den rettede oppmerksomheten mot blomstene. 


Utebelysning - Lys opp trær og busker

Å bruke hagespotter til å lyse opp trær og busker gir en stemningsfull effekt og ekstra fokus på trær og busker på kvelden. Hagespotter sender lyset oppover mot en bestemt retning. Ved å lyse opp dine flotte busker og trær forvandler du plantene dine til å være nattens dronning. 


Utelampene som er solcelledrevet har mange fordeler og er godt egnet å bruke i hagen. 

Solcellelamper bruker ikke strøm, kun solenergi. Disse lamper sparer deg for ekstra kostnad på strømregningen. 

Mange av våre solcellelamper lades også opp av dagslys og trenger ikke direkte sollys for å lade. 

Du kan montere dem selv og det er som regel kun svært enkel montering som trengs. 

solcellepullerter i hagen er helt supertsolcellepullerter i hagen er helt supert

Solcellelamper til hagen


Utebelysning gangsoner og stier

Utelamper langs gangstien i hagen gir deg godt lys, slik at du ser hvor du går. I tillegg skaper de en nydelig stemning. Her er det best å ha lyset lavt, slik at bakken i gangstien i alle hovedsak blir opplyst. 

Her anbefaler vi utelys som stolper og pullerter. Har du en murvegg, er det også veldig bra med vegglamper med samme funksjon. 

Utelamper langs gangsti

Flindt vegglampe ute Ø40 cm - corten
LOUIS POULSEN
Flindt vegglampe ute Ø40 cm - corten
Tilbudspris kr 8 940 Vanlig pris kr 11 175
Louis Poulsen Flindt vegglampe
LOUIS POULSEN
Flindt vegglampe ute Ø40 cm - hvit
Tilbudspris kr 8 940 Vanlig pris kr 11 175

Sommervibber med slynger og lykter

Det er lite som slår den drømmende stemningen lysslynger bringer med seg. De skaper gjerne det lille ekstra, og tilfører en hjemmekoselig atmosfære. Heng de over et gelender eller mellom trærne. 

Bærbare utelamper, som lykter og bordlamper, er flotte stemningsskapere på terrassen, balkongen eller ved inngangspartiet. Pynt selskapsbordet eller nyt lange sommerkvelder under et pledd, med litt ekstra lys.

Bærbare bordlamper er gjerne oppladbare via USB eller solcelle, som gjør at du kan ta de med hvor du vil. Våre vanntette lykter og bærbare bordlamper egner seg likegodt ute som inne. 

Utelamper bærbar

Panthella 160 utelampe oppladbar - opal på et sidebord på en terrasse
Prismatchet
LOUIS POULSEN
Panthella 160 utelampe oppladbar bordlampe IP44 - opal
Tilbudspris kr 2 848 Vanlig pris kr 3 560
Lysslynger i hagen skaper magisk stemningLysslynger i hagen skaper magisk stemning

Skap din egen midtsommernattsdrøm med enkle grep! Lysslynger skaper en magisk stemning i hagen og på terrassen eller balkongen.

Lysslynger kommer mange varianter, og både som solcelledrevet, batteridrevet og på strøm. 

  • Bruk gjerne LED lyspærer ute. De tåler større temperaturforskjeller og mer risting enn de gammeldagse glødepærene. Med andre ord, LED-pærer tåler fint å bli utsatt for vær og vind. Imidlertid blir de ikke så varme som glødepærene, noe som gjør at snøen på lampene ikke smelter.
  • Har du et klart glass i utelampen, velg en klar lyspære, gjerne med litt lav lysstyrke for å unngå blending. Er lyspæren skjult, velg en matt lyspære for å få jevnere lys.
  • Bruke gjerne sensorpærer ute, om du ikke har en sensor på utelampen din. De skur seg på når det er mørkt og av når det er lyst. Da trenger du ikke å tenke på det selv.
  • Alle utelamper i nettbutikken har en lyspæreanbefaling, og i butikken kan du bare spørre våre dyktige medarbeidere.

Hjelp! Jeg vil ha hjelp med belysning i min hage

Ønsker du belysning som er tilpasset til akkurat din hage, hjelper våre lysplanleggere deg gjerne! 

Lurer du på hva som passer av utebelysning i din hage? Ønsker du å sparre med noen før du tar avgjørelsen? Det er smart, siden belysning er en stor investering for mange.

Våre lysplanleggere hjelper deg med å lage en komplett plan. De er eksperter på å plassere riktig type belysning på rett plass.

Book en time hos lysplanlegger fra kr 390,-. 


Oppsummering belysning uterom

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for utebelysning til hage. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på.

Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Belysning rom for rom - tips og råd

Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!