Sommertrender 2024 - la deg inspirere

Se Grasp oppladbar bordlampe i hvit fra Frandsen herSe Grasp oppladbar bordlampe i hvit fra Frandsen her

Her er de mest populære lampene

Sommertrendene er her! Belysning er helt sentralt i interiøret. I sommerhalvåret blir uteområdet som et ekstra rom. Også her innreder vi med lamper og lys. I tillegg tilbringer hyttefolket en god del av sommertiden her. 

– Interiørtrenden i sommer gjenspeiler årstiden, samtidig som den er preget av de generelle trendene. Bærbare lamper og solcellelamper er populære. Stilmessig er en organisk, jordnær stil fremtredene, og vi børster igjen støv av bestemors lamper, forteller Christina, sortimentssjef i Christiania Belysning. 

La deg inspirere av fem sommertrender. 

Tekst: Emma Gerritsen

Oppladbare lamper

Oppladbare lamper utendørs og innendørs er blitt superpopulære, og er en trend som har kommet for å bli.

– Batteritiden og kvaliteten har blitt stadig bedre, noe som gjør dette til attraktive lamper for folk. Fordelen er at man kan ta dem med rundt, og plassere steder uavhengig av strømtilgang. Som faghandel er vi opptatt av å velge oppladbare lamper som gir deg godt lys og som har svært god kvalitet, sier Christina. 

Mange oppladbare bordlamper tåler vann (IP44 eller mer) og kan enkelt tas med ut og inn. 

– Et lite tips er å ha en fast plass inne til din oppladbare bordlampe, der ledningen er. Så kan du alltid enkelt sette den tilbake til lading, før du tar den med på tur igjen.

Oppladbare lamper kan lades opp med ladekabel eller har solceller. 


Tips! Gi den bærbare bordlampen en plass i interiøret inne - så bor laderen der. Ta med lampen til laderen når den ikke brukes, slik at den alltid er oppladet. 


Solcellelamper

– Stadig flere velger solcellelamper utendørs, og med god grunn. Kvaliteten til solcelle utelys blir stadig bedre. For oss som bor langt i nord med en lang mørketid er dette ganske viktig for mange, sier Christina

De fleste solcellelamper lades opp av dagslys, og er ikke nødvendigvis avhengig av sollyset. Det gjør at solcelle utelys fint kan brukes året rundt på den nordlige halvkulve, unntatt lengst nord i landet - der er andre lamper et mer naturlig valg. 

Folk er opptatt av bærekraftige løsninger, og her er solcellelamper et kjempegodt valg, siden de bruker fornybar energi. Hos Christiania Belysning finner du utelys med solcelle i mange varianter; vegglamper, pullerter, lykter, oppladbare lamper og lyslenker. 

Alt om solcellelamper her.

 

Lurer du på hvordan du kan forvandle uteområdet ditt til et sommerparadis med riktig belysning? Lysplanleggerne hos oss har solid kunnskap om hvordan lys påvirker og former omgivelsene, og hjelper deg gjerne med å finne en god løsning. 

Få råd tilpasset ditt hjem og book Lysplanlegging her

 


Lyslenker og batterilys 

Lyslenker utendørs skaper en koselig dynamikk og fremhever den lune, varme atmosfæren vi gjerne ønsker oss på terrassen, balkongen eller i hagen.

Lysslynger i trærne, langs rekkverket eller festet til et overbygg gjør utrolig mye for hyggefaktoren og forlenger dessuten de svale sommerkveldene. Lyslenker er også perfekte stemningsskapere når vi inviterer til sommerfest og moro. 

Glow partylight - klar
STAR TRADING
Glow partylight - klar
Tilbudspris kr 375 Vanlig pris kr 749
Solcelle lysslynge i hage
Solcelle
STAR TRADING
Globe solcelle lysslynge 8 lys
Tilbudspris kr 775 Vanlig pris kr 899
Lysslynge cottage core
STAR TRADING
Cesta lysslynge - kunstrotting
Tilbudspris kr 1 031 Vanlig pris kr 1 289
Glow solcelleslynge 10 lys
Solcelle
STAR TRADING
Glow solcelleslynge 10 lys
Tilbudspris kr 342 Vanlig pris kr 489

Sopplamper

Bordlamper som er formet som en sopp er blir veldig trendy. Disse lampene fikk et stort oppsving i 2023, og er ofte å se i vinduskarmer, på nattbord og sidebord.

– Hos oss er særlig Flowerpot VP9 blitt en av de mest populære lampene. Dette er en ikonisk designlampe fra 1968.

Flowerpot kommer i mange varianter og farger, både som pendler, bordlamper og vegglamper.

– I starten av fjoråret var det særlig de knæsje fargene som ble solgt i bøtter og spann. Mot slutten av året utpekte VP9 grå-beige seg som bestselgeren. Det er et interessant funn og helt i tråd med fargene vi trekkes mot i interiøret for tiden: Dempede, lyse jordtoner ispedd spreke farger.

Alt om sopplamper her.


Organisk stil til sommerhytta

Også i sommer titter vi litt tilbake til fortiden for å finne inspirasjon. Organiske, jordnære former er å finne blant interiørtrendene, og vi børster igjen støv av bestemors krukkelamper og plisséskjermer.

– Den typiske sommerhyttestilen gjør seg gjeldene, med luftige, naturlige elementer og marine farger. Hos Christiania Belysning kan du finne nydelige skatter som er perfekte til ditt sommerparadis, sier Christina. 

Alt om sommerhytta her.


Om Christiania Belysning

  • Christiania Belysning er en faghandel innen belysning etablert i 1989. Vi har 15 butikker, en nettbutikk og en digital rådgivningstjeneste, lysplanlegging.
  • Vi vil gjøre det inspirerende og enkelt å kjøpe lamper og belysningsprodukter. Hos oss finner du et godt utvalg kjente designlamper og andre kvalitetslamper. 
  • Vi er stolte belysningsspesialister og våre medarbeidere har høy kompetanse innen belysning. 

 


Kanskje du også er interessert i dette?