Retur av EE-avfall

Hva er EE-avfall?

EE-avfall er elektrisk og elektronisk avfall, samt batterier. Alle produkter som går på strøm regnes som EE-avfall når de skal kasseres. Elektriske og elektroniske produkter og batterier er merket med overkrysset avfallsbeholder, som betyr at produktet ikke skal kastes i restavfallet.

 

Hva kan du levere hos oss?

Alt at EE-avfall som Christiania Belysning kunne ha solgt i butikk og nettbutikk. Dette betyr alle lamper, lyskilder og annet el-materiell, uavhengig av leverandør. Du trenger ikke kjøpe noe hos oss for å kunne levere EE-avfall.

 

Hvordan leverer du EE-avfall?

Du kan konstnadsfritt levere ditt EE-avfall til oss i Christiania Belysning på en av to måter:

  • Du kan ta med deg avfallet og levere det i en av våre fysiske butikker
  • Du kan kostnadsfritt sende avfallet i retur til nettbutikken. Send en e-post til kundeservice@cblys.no med informasjon om hva slags EE-avfall du vil levere. Vi sender deg frankert pakkelapp og skjema du legger ved avfallet ditt. Pakken sendes med Posten/Bring til Christiania Belysning AS, Varnaveien 3, 1524 Moss.

Husk at du også enkelt kan levere EE-avfallet ditt på en returstasjon i din kommune. Les mer på kommunens hjemmeside for informasjon.

 

Hvordan håndterer vi elektronisk avfall?

Alle våre butikker, inkludert nettbutikken, har egne avtaler med en renovasjonsaktør i sin kommune. Avfallet blir sendt til et mottaksanlegg. Der blir avfallet skrudd fra hverandre, sortert og sendt videre til gjenvinning. Materialene som kan brukes på nytt, som jern, aluminium, glass og plast blir gjenvunnet til nye produkter sammen med annet sortert avfall.