Radiohus

Radiohus fra Louis Poulsen

VL Radiohus-serien er laget i munnblåst opalglass av høy kvalitet og gir et behagelig og rundstrålende lys.
Radiohus er designet på 1940-tallet av Vilhelm Lauritzen til Radiohuset, som er det danske kringkastingshuset. I dag er det en av bestselgerne hos Louis Poulsen.

VL 45 Radiohus

Radiohus taklampe består av tre lags munnblåst glass. Det innerste og ytterste laget er i klart, blankt glass mens det mellomste laget er i hvitt opalglass.

Lampen gir et kraftig lys rett ned, og et svakere lys ut til sidene gjennom opalglasset, noe som gir mykere nyanser i rommet. Supre lamper over spisebord, sidebord og i trapp.

Radiohus takpendel ble relansert i 2016 av Louis Poulsen, og kommer i dag i tre størrelser.

VL Studio

Disse flotte lampene fra Louis Poulsen kommer i trelags munnblåst opalglass og gir et blendingsfritt, stemningslys.

VL Studio ble originalt designet av Vilhelm Lauritzen til Radiohuset i Danmark på 1940-tallet. Navnet "Studio" ble valgt fordi noen av lampene ble brukt utenfor studio for å indikere - med rødt eller grønt lys - om en innspilling var på gang.

VL 38 Serien

VL 38 fra Louis Poulsen er en enkel, funksjonell og elegant lampserie som gir et presist nedadrettet lys. Lampen egner seg derfor godt som arbeidslampe. Designet til VL38-familien er formet av funksjonalismen. Lampekuppelen er organisk formet, hvit- eller sortlakkert og skrått avskåret. Lampens arm, som er utført i messing, er konstruert med et lite hengsel øverst som gjør at kuppelen kan stilles inn.

VL 38 vegglampe fra Louis Poulsen i gullfarge med hvit skjerm og veggfeste. lys på
LOUIS POULSEN
VL 38 vegglampe - hvit/messing
kr 4 120
VL 38 vegglampe fra Louis Poulsen i sort og gullfarge, lys på
LOUIS POULSEN
VL 38 vegglampe - sort/messing
kr 4 120
VL 38 gulvlampe fra Louis poulsen i gull farge med hvit skjerm, lys på
LOUIS POULSEN
VL 38 gulvlampe - hvit/messing
kr 7 375
VL 38 bordlampe fra Louis Poulsen i gull farge med sort skjerm, lys på
LOUIS POULSEN
VL 38 bordlampe - sort/messing
kr 5 800

VL Ringkrone

VL Ringkrone er en klassisk og elegant serie fra Louis Poulsen. Formen på lampen vil styre lyset nedover, men på grunn av det opale glasset vil lampene også gi et jevnt og behagelig lys til rommet. Glassene er munnblåste 3-lags opalglass. Metalldelene på denne lampen er i ubehandlet messing og utvikler patina over tid.

Taklampene passer godt over spisebord eller salongbord, men også hengende i store oppholdsrom eller i gangen. Vegglampene passer godt i stuen, ved sengen,  i gangen eller på kjøkkenet - gjerne i kombinasjon med tilhørende lysekrone.

VL ringkrone taklampe fra Louis Poulsen med 7 lys i gull og hvit farge. henger over et spisebord, lys på
LOUIS POULSEN
VL ringkrone taklampe 7 lys - opal/messing
Tilbudspris kr 35 176 Vanlig pris kr 43 970
VL ringkrone taklampe fra Louis Poulsen med fem lys i gull og hvit farge. henger over et rom, lys på
LOUIS POULSEN
VL ringkrone taklampe 5 lys - opal/messing
Tilbudspris kr 29 036 Vanlig pris kr 36 295
VL ringkrone taklampe fra Louis Poulsen i hvit, lys på
LOUIS POULSEN
VL ringkrone taklampe Ø19 - opal/messing
Tilbudspris kr 3 632 Vanlig pris kr 4 540

Vilhelm Lauritzen (1894–1984) er en av Danmarks mest betydningsfulle arkitekter noensinne, og han var den banebrytende representanten for den danske funksjonalismen. Flere av bygningene hans, som Radiohuset og den første flyplassen på Kastrup, representerte essensen i det moderne livet. Begge disse bygningene er fredet og betraktes som enestående monumenter over modernismen i europeisk bygningskunst.

Da Lauritzen designet Radiohuset designet han også lampene til dette bygget. VL38, samt pendelen VL45, ble begge designet for Radiohuset, og ble første gang vist i Louis Poulsens kataloger etter 2. verdenskrig på midten av 1940-tallet. De er nå noen av Louis Poulsens bestselgende lamper, og det med god grunn!