PH 5 taklampe fra Louis PoulsenPH 5 taklampe fra Louis Poulsen

PH 5 lampe

Louis Poulsen sin PH lampe er et designikon fra Louis Poulsen, designet av Poul Henningsen! Den kommer i to størrelser: PH 5 og PH 5 mini.  Taklampen er en av de belysningstekniske beste lampene på markedet.
PH 5 lampe er laget slik at uansett hvilken lyspære du velger å bruke, vil lampen gi et behagelig og blendefritt lys. Perfekt over spisebordet eller på kjøkkenet!

PH 5 lampe - alle farger
 

PH 5 pendel kommer i mange farger, både monochrome og flere nyanser sammen.

Pendelen er 50 cm i dameter på den videste skjermen, og gir hovedsakelig nedadrettet lys. Den egner seg derfor spesielt godt over spisebordet. Har du et spisebord med plass til åtte mennesker eller flere, anbefaler vi to pendler på rekke for å få nok lys til hele bordplaten. PH 5 er også super å bruke over en kjøkkenøy.

PH 5 Monochrome
 

I 2020 lanserte Louis Poulsen PH 5 Monochrome for å fremheve det fantastiske designet i et mer moderne utseende. Denne serien ble utvidet med nye farger i 2022.

De mattmalte metallskjermene er tilgjengelige i flere farger, fra bestselgeren monochrome white til nyvinningen monochrome pale rose.

PH 5 mini - alle farger
 

PH 5 mini pendel kom som et tilskudd til serien i 2017, og kommer i mange farger, både monochrome og flere nyanser sammen.

Taklampen er 30cm i diameter på det bredeste punktet. Pendelen gir hovedsakelig nedadrettet lys, og denne taklampen egner seg spesielt godt over en kjøkkenøy eller et spisebord med plass til to personer. Har du et større spisebord, trenger du flere på rekke.


PH 5 lampen ble designet i 1958 som et svar på lyspæreprodusentenes stadige endringer av form og farge på lyspærene. Skjermene er laget for å skjule lyspæren uansett fra hvilken retning du ser lampen, noe som gjør at du aldri blir blendet.

Opprinnelig la designer Poul Henningsen også inn små røde og blå skjermer i lampen. Målet med disse var å forbedre fargegjengivelsen for lyspæren ved å forsterke fargene i den delen av spekteret der øyet er minst følsomt. I våre dager har imidlertid lyspærene blitt så gode at dette ikke lenger er nødvendig.

Poul Henningsen var en pioner innen belysning, og hans belysningsteorier er grunnlaget for det som fremdeles praktiseres hos Louis Poulsen i dag.

PH 5 taklampe over et spisebord i rosa nyanserPH 5 taklampe over et spisebord i rosa nyanser
PH 5 lampe er i dag en av de mest ikoniske danske designlampene, og det med god grunn. Designet har holdt stand gjennom 60 år, og kommer i dag i mange tidsriktige farger som fremhever interiøret i hjemmet.