Lys i gangen

Lamper til gang

Vi skal gjøre det enkelt å finne lampe til gang. Her finner du våre beste tips til belysning i gangen. Husk: Trenger du mer hjelp kan du snakke med oss i chatten, besøke oss i butikk eller booke lysplanlegging for å få hjelp til en komplett plan. Vi setter opp et komplett løsningsforslag på en time til 780,-.

1. Taklys i gangen

Hvilket taklys du bør gå for i gangen avhenger av hvordan gangen din er. Har du en liten entre, kan det være tilstrekkelig med en takplafond, mens i en lang gang kan du ha behov for flere plafonder på rad for å spre lyset godt utover. Spotskinner vil også fungere utmerket i en gang og med justerbare hoder kan du skape en spennende lyssetting eller gi litt ekstra oppmerksomhet til malerier på veggene.


Takplafond til gangen

For en liten gang, holder det med én lampe i taket, for en litt større eller lengere gang kan du trenge flere plafonder på en rekke. Det er det fint med takplafonder som sprer lyset godt i rommet, og samtidig ikke blender deg. Opale skjermer og opalt glass gir denne effekten. Du kan også gå for takplafonder med synlige lyspærer. Velg da lyspærer med lav styrke (watt/lumen) for å unngå blending. Hvis du går for synlige dekorpærer kan det være lurt å også ha andre lamper i rommet slik at totalbelysningen blir god nok til at du kan se når du knyter skolisser eller fjerner sand og gjørme.


Skinne i gangen

Har du en lang eller L-formet gang bør du ha to eller flere punkter for å spre lyset. Til dette egner spotskinner seg utmerket. De kan justeres på skinnene og løser dessuten flere oppgaver samtidig. Har du en garderobe du trenger godt lys til, kan du rette noen av spottene dit. Har du i tillegg dekor på veggene kan du lede oppmerksomheten dit ved å lyse opp kunsten med noen av spottene. Slik får du både en innbydende og funksjonell gang.


2. Lamper i gangen

En inviterende yttergang som ønsker deg og dine velkommen er veldig koselig. Lyssettingen kan hjelpe deg langt på vei her. I tillegg til taklys kan du derfor med fordel bruke vegglamper eller bordlamper for å få frem denne stemningen.

Vegglamper i gangen

En vegglampe sørger for at du får spredd lys i flere høyder, og gir en god dynamikk i belysningen i rommet. I brede ganger er vegglamper et godt tillegg for å sørge for et godt lys i hele gangen. Speil i gangen bør også ha lys på hver side for å jevne ut skyggene.

Stay vegglampe - grå fra DFTP
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay vegglampe - grå
kr 2 199
Stay vegglampe - sort fra DFTP
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay vegglampe - sort
kr 2 199

Bordlamper på en skjenk eller et sidebord

I tillegg til å huse ytterklær og sko, er gangen også det rommet som ønsker deg og dine velkommen inn. Her kan bordlamper på skjenk, skoskap eller et sidebord bidra som stemningsskapere.

Bordlamper er også stilige interiørelement i seg selv og hos oss finner du garantert noe som faller i smak. Bærbare bordlamper er også et godt alternativ hvis du trenger en fleksibel lampe du kan flytte rundt etter behov.

Raito bordlampe - opal/messing fra DFTP
DESIGN FOR THE PEOPLE
Raito bordlampe H21 - opal/messing
kr 1 599
Sibyl bordlampe i sort fra Høvik lys med beige skjerm. plassert på et sidebord, lys på
Skjerm selges separat
HØVIK LYS
Sibyl bordlampe - sort
Tilbudspris kr 1 329 Vanlig pris kr 1 899
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 fra Tradition i matt hvit. Plassert ved siden av bøker og tallerkner. Lys på
Oppladbar
&TRADITION
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - matt lys grå
Tilbudspris kr 1 387 Vanlig pris kr 1 850
Panthella LED oppladbar bordlampe fra Louis Poulsen i hvit, lys på
Oppladbar
LOUIS POULSEN
Panthella LED oppladbar bordlampe - opal
Tilbudspris kr 2 236 Vanlig pris kr 2 795

Oppsummering belysning gang

Da har du vært gjennom alle våre beste råd for belysning til gang. Bruk innholdsfortegnelsen under til å ta deg tilbake om det er noe du ønsker å se mer på. Har du flere rom du skal belyse, finner du veien til våre guider for andre rom under. Og husk: Du kan alltid kontakte oss i butikk eller digitalt for flere gode råd!


Relaterte artikler