Louis Poulsen | Ikoniske designlamper fra Danmark

Firmaet som ble Louis Poulsen ble stiftet allerede i 1874. I 1896 ble Louis Poulsen invitert inn i driften av sin onkel for å hjelpe videreutvikle familiebedriften. Han fikk med seg Sophus Kastrup-Olsen på laget, og startet gjøre endringer som skulle få store ringvirkninger for selskapet.

Men det var i 1924 firmaet for alvor ble lagt merke til i designverdenen. Arkitekt og designer Poul Henningsen så etter en samarbeidspartner til en lampe han ville lage og vise fram på en prestisjetung messe i Paris. Valget falt på Louis Poulsen, og Henningsens Paris-lampe endte med å vinne gullmedalje på utstillingen.

Videreutviklingen av dette ble den nå ikoniske PH lampen. En lampe med runde skjermer i krympende størrelse som sprer lyset uten å blende. Dette har vært et av Louis Poulsens kjerneprodukter siden, og lampen har kommet i stadig nye varianter siden starten i 1924. Alle designet etter Poul Henningsens prinsipper.

Bestselgere fra Louis Poulsen

Et annet dansk designikon er AJ-serien designet av Arne Jacobsen. Han var hyret inn som arkitekten som skulle tegne det nye SAS-hotellet i København, og ville stå for absolutt alt – bygningen, dørhåndtakene, askebegre og lamper. Han valgte seg Louis Poulsen som samarbeidspartner på lamper, og resultatet ble altså AJ-lampen.

I samarbeid med designere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato og Louise Campbell har Louis Poulsen etablert seg som en global leverandør av arkitektonisk og dekorativ belysning. Gjennom enkel og vakker design vil de skape en innbydende atmosfære som påvirker mennesker og rom. Målet er å designe for å forme lys.

Lamper fra Louis Poulsen er dansk designbelysning mange har et forhold til. Det er tidløse lamper som har holdt seg i trendbildet gjennom mange tiår. Lampene kjennetegnes av nøye gjennomtenkte detaljer, og solid kvalitet.