Dansk design

Dansk design er blitt omfavnet av en hel verden og er et kvalitetsstempel i dag - ikke minst danske designlamper. Typiske kjennetegn er at det er funksjonelt, minimalistisk og bærekraftig. Bli kjent med store designere og merker.
Danske designlamper fra Louis Poulsen i en stue. FotoDanske designlamper fra Louis Poulsen i en stue. Foto

Danske designere

Danmark er hjemmet til utallige designere. Her er noen av de beste danske designere som beriker våre hjem og vår verden med nydelige lamper

Arne Jacobsen

AJ gulvlampe - krom
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - krom
kr 15 375
AJ gulvlampe i sort fra Louis Poulsen i en stue. Foto
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - sort
kr 13 025
AJ vegglampe - petroleum
LOUIS POULSEN
AJ vegglampe - petroleum
kr 8 995

Poul Henningsen

  • Poul Henningsen er mest berømt for sitt arbeid innen belysning, og i 1925 startet han et livslangt samarbeid med Louis Poulsen.
  • Poul Henningsens arbeid innen belysning er fremdeles grunnlaget for belysningsteoriene som praktiseres hos Louis Poulsen i dag.
  • PH-lampene har blitt synonyme med dansk design og er fortsatt like populære i dag. 

Verner Panton

  • Verner Panton har vært en av Danmarks mest innflytelsesrike møbel- og interiørdesignere fra det 20. århundre.
  • Han står bak ikoniske danske designlamper som Panthella fra Louis Poulsen og Flowerpot fra &Tradition som har sin opprinnelse i 1969.
  • Både Panthella og Flowerpot kommer i mange versjoner og farger. 

Danske Designmerker

Suksessen bak dansk design oppstod i etterkrigstiden, når middelklassen vokste frem samtidig som velferdsstaten fikk fotfeste. Design skulle ikke lenger kun tilhøre de rike, men være tilgjengelig for alle. 

Arne Jacobsen har mye av æren for det. Han var blant dem som skapte funksjonelt og godt design som vanlige folk hadde råd til. Mange har dansk design øverst på ønselisten i dag, og andre fyller hjemmet med dansk interiør og lamper. Danske designlamper lyser opp de tusen hjem. 

Utforsk våre designlamper - her er alle merkerUtforsk våre designlamper - her er alle merker

Louis Poulsen


&Tradition

 


LE KLINT

  • Le Klint har siden 1943 laget lamper etter danske håndverkstradisjoner. Deres mest kjente lampe er Fruktlykten, som den dag i dag er en bestselger.
  • Le Klint bruker tradisjonelle foldeteknikker og alle lamper er laget for hånd på deres fabrikk i Odense - som en av få som fortsatt har all produksjon i Danmark.
  • Le Klint er opptatt av å bruke kortreiste råvarer. Le Klint er et kroneeksempel på dansk estetikk og kvalitet. 

Kanskje du også er interessert i dette?