LOUIS POULSEN

VL 45 Radiohus taklampe Ø17 - opal

VL 45 Radiohus taklampe fra Louis Poulsen er en nydelig taklampe som gir et blendingsredusert og jevnt lys. Lampen er i munnblåst opalglass, og har vakre messingdetaljer. Passer utmerket over kjøkkenøy, små bord eller sidebord. Mer info under.
check 30 dagers returrett check Hjemlevering
- +
kr 4 970
40+ på nettlager
0 på butikklager
Mer om dette produktet

VL 45 Radiohus taklampe fra Louis Poulsen består av tre lags munnblåst glass. Det innerste og ytterste laget er i klart, blankt glass mens det mellomste laget er i hvitt opalglass. Lampen gir et kraftig lys rett ned, og et svakere lys ut til sidene gjennom opalglasset, noe som gir mykere nyanser i rommet. VL 45 Radiohus kommer med messingdetaljer og eldes elegant over tid. 


ANBEFALT BRUK

 • Nydelig å ha hengende over sidebord eller små bord, om du vil ha flere lamper. 
 • Bruk den over kjøkkenøy, hvis du har godt lys ellers i rommet. 


MONTERING

 • Taklampen festes med krok. 
 • Skal du bruke flere på rad over en kjøkkenøy for eksempel, kan du enkelt seriekoble lampene. Takkoppen som medfølger er ikke laget for det, men du kan enkelt lage en utfresing/et lite hakk i plasten for ledningen. 
 • For montering over kjøkkenøy bør den henges 75 - 90 cm fra bordflaten, og ca. i pannehøyde. 


TILBEHØR

 • Det er viktig med en lyspære med nok lumen for at lyset skal "fylle" lampen.
 • Under anbefalt tilbehør finner du to lyspæreanbefalinger som har nok lumen - den ene er 2700 kelvin, som tilsvarer et varmt lys, og den andre er 3000 kelvin, som gir et naturlig lys. 
 • Bruk 3000 kelvin hvis du vil få frem det litt crispy lyset og riktig fargegjengivelse på veggen - særlig bra til de typisk nordiske fargene. 


VEDLIKEHOLD

 • Tørk av støv med tørr og myk klut.
 • Fettflekker kan fjernes med lunkent vann og mildt rengjøringsmiddel uten skuremiddel.
 • Messing utvikler en naturlig patina når de eldes. Hvis patina ikke ønskes, kan det fjernes med poleringsmiddel. Følg bruksanvisningen på middelet. Du kan lese mer om patineringsprosessen her. 


OM DESIGNET/SERIEN

Radiohus pendelen fra Louis Poulsen ble opprinnelig designet av Vilhelm Lauritzen i forbindelse med oppføringen av Radiohuset på Fredriksberg, og er en klassiker i modernistisk og funksjonalistisk stil fra 1940-tallet. I september 2016 relanseres taklampen i to størrelser i samme design som tidligere, men lampen er oppdatert innvendig slik at den lysteknisk og energimessig oppfyller nåtidens krav.


OM LEVERANDØREN
Louis Poulsen er en dansk virksomhet som har røtter tilbake til 1874, men først for alvor ble satt på kartet i designerverden i 1924 med arkitekt og designer Poul Henningsen i spissen. I dag er Louis Poulsen førende for dansk designbelysning og har verdenskjente lamper i sitt sortiment. Lampene tåler tidens tann i både uttrykk og kvalitet, og er lekre i mange ulike miljøer. I utvalget finner du klassiske designikoner og moderne designlamper. Hos Christiania Belysning kan du kjøpe lampene!

Spesifikasjoner
Varenr. 5703411176870
Garanti 5 år
Produktnummer hos leverandør 5741100167
Dimbar Ja
Farge Opal/Messing
Materiale Metall/Messing
Produktets IP-grad 20
Har ledning til stikk Nei
Ledningslengde i meter til tak 3
Feste Henger på krok
Lystype Allmennlys
Diameter i cm 17.5
Høyde i cm 0
Sokkel E14
Maks watt 20
Antall lyspærer 1
Produktark Last ned
Monteringsanvisning Last ned