-23%
LOUIS POULSEN

VL 45 Radiohus taklampe Ø25 - opal

VL 45 Radiohus taklampe fra Louis Poulsen er en nydelig taklampe som gir et blendingsredusert og jevnt lys. Lampen er i munnblåst opalglass, og har vakre messingdetaljer. Passer utmerket over spisebordet. Se mer info under.
check 30 dagers returrett check Hjemlevering
- +
Tilbudspris kr 4 149 Vanlig pris Veil. pris kr 5 395
15+ på nettlager
30+ på butikklager
Mer om dette produktet

VL 45 Radiohus taklampe fra Louis Poulsen består av tre lags munnblåst glass. Det innerste og ytterste laget er i klart, blankt glass mens det mellomste laget er i hvitt opalglass. Lampen gir et kraftig lys rett ned, og et svakere lys ut til sidene gjennom opalglasset, noe som gir mykere nyanser i rommet. VL 45 Radiohus kommer med messingdetaljer og eldes elegant over tid, og utvikler en patina. 


ANBEFALT BRUK

 • Bruk én takpendel over et spisebord som har plass til fire stoler. 
 • Bruk to stykker over et spisebord som er opptil 210 cm. 


MONTERING

 • Taklampen festes med krok. 
 • Skal du ha den over spisebordet, bør den monteres slik at den henger 65-75 cm fra bordflaten, og ca. i pannehøyde. 
 • Skal du montere flere sammen, kan du enkelt seriekoble dem, ved å lage en utfresing i takkoppen til ledningen. 


TILBEHØR

 • Det er viktig med en lyspære med nok lumen for at lyset skal "fylle" lampen.
 • Under anbefalt tilbehør finner du to lyspæreanbefalinger som har nok lumen - den ene er 2700 kelvin, som tilsvarer et varmt lys, og den andre er 3000 kelvin, som gir et naturlig lys. 
 • Bruk 3000 kelvin hvis du vil få frem det litt crispy lyset og riktig fargegjengivelse på veggen - særlig bra til de typisk nordiske fargene. 


VEDLIKEHOLD

 • Tørk av støv med tørr og myk klut.
 • Fettflekker kan fjernes med lunkent vann og mildt rengjøringsmiddel uten skuremiddel.
 • Messing utvikler en naturlig patina når de eldes. Hvis patina ikke ønskes, kan det fjernes med poleringsmiddel. Følg bruksanvisningen på middelet. Du kan lese mer om patineringsprosessen her. 


OM DESIGNET/SERIEN

Radiohus pendelen fra Louis Poulsen ble opprinnelig designet av Vilhelm Lauritzen i forbindelse med oppføringen av Radiohuset på Fredriksberg, og er en klassiker i modernistisk og funksjonalistisk stil fra 1940-tallet. I september 2016 relanseres taklampen i to størrelser i samme design som tidligere, men lampen er oppdatert innvendig slik at den lysteknisk og energimessig oppfyller nåtidens krav.


OM LEVERANDØREN
Louis Poulsen er en dansk virksomhet som har røtter tilbake til 1874, men først for alvor ble satt på kartet i designerverden i 1924 med arkitekt og designer Poul Henningsen i spissen. I dag er Louis Poulsen førende for dansk designbelysning og har verdenskjente lamper i sitt sortiment. Lampene tåler tidens tann i både uttrykk og kvalitet, og er lekre i mange ulike miljøer. I utvalget finner du klassiske designikoner og moderne designlamper. Hos Christiania Belysning kan du kjøpe lampene!


Spesifikasjoner
Varenr. 5703411499634
Garanti 5 år
Produktnummer hos leverandør 5741098198
Dimbar Ja
Farge Opal/Messing
Materiale Metall/Messing
Produktets IP-grad 20
Har ledning til stikk Nei
Ledningslengde i meter til tak 3
Feste Krok
Lystype Allmennlys
Diameter i cm 25
Høyde i cm 25.2
Antall lyspærer 1
Sokkel E27
Maks watt 100
Produktark Last ned
Monteringsanvisning Last ned