Panthella 320 bordlampe i messing fra Louis PoulsenPanthella 320 bordlampe i messing fra Louis Poulsen
IKONISKE LAMPEDESIGN

Verner Panton lampe

Verner Panton har vært en av Danmarks mest innflytelsesrike møbel- og interiørdesignere fra det 20. århundre. Han står bak ikoniske lampedesign som Panthella fra Louis Poulsen og Flowerpot fra &Tradition.

Han var innovativ og futuristisk i sine kreasjoner. Han er kjent for bruk av sterke farger og valg av plastikk som materiale i mange av hans design.  

Panthella gulvlampe er en ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen, designet av Verner Panton i 1971. Stålampen gir mykt og stemningsskapende lys. Både basen og skjermen reflekterer lyset. Super lampe ved sofa eller for å lyse opp en mørk sone i stua.

Flowerpot VP2 taklampe fra &Tradition er en Verner Panton lampe, laget i 1968. Lampen er inspirert av Flowerpower-bevegelsen og har myke, organiske former. Taklampen kommer i mange flotte farger, og både i matt og blank 


VERNER PANTON

Verner Panton (1926-1998) var en innflytelsesrik møbel- og interiørdesigner fra Odense i Danmark. Han er berømt for sin inspirerende og fargerike personlighet. Som student i arkitektur ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, stiftet han bekjentskap med den verdenskjente designeren og arkitekten, Arne Jacobsen, som ble en mentor for ham.

Verner Panton hadde en spesiell sans for farge, form og lysfunksjon i rom. Han lot seg inspirere av hippibevegelsen, og var svært innovativ. Han brukte sterke og psykadeliske farger og former. Med en påfallende tro på formens ubegrensede muligheter skapte han et helt nytt sett med teorier om lysets funksjon og innflytelse.

Arven etter Verner Panton er innholdsrik, og i dag er han blant annet kjent for lampene Flowerpot og Panthella, som føres av hvert sitt danske designmerke, henholdsvis &Tradition og Louis Poulsen

Verner Panton. Foto: Louis PoulsenVerner Panton. Foto: Louis Poulsen

Panthella oppladbar bordlampe er en søt og liten oppladbar lampe med integrert LED som gir et mykt, koselig lys. De har 3-trinnsdimming, og kan enkelt plasseres hvor det passer. Perfekt stemningslampe i bokhylle, på nattbordet eller i vinduskarm. Kommer i mange flotte farger.

Flowerpot VP8 vegglampe er ikonisk i sitt design, og gir et behagelig lys rettet nedover. Passer utmerket til å gi ekstra lys i stua eller hvis du ønsker mykt stemningslys ved senga. Kommer i mange farger!


Verner Panton lampe - våre favoritter

Her har vi samlet våre favorittlamper fra Verner Panton i begge seriene; Flowerpot og Panthella. Du finner Taklamper, gulvlamper , vegglamper og bordlamper i mange flotte farger. Noe til en hver smak! 

Kanskje du også er interessert i dette?