Pærekjær! Slik får du din favoritt til å skinne

Har du falt for en lampe med en synlig pære? Har du også lagt merke til at du fort kan bli blendet av dem? Vi har noen gode råd til deg, slik at du får mest mulig glede av lampen din.

Lamper med synlige lyspærer og dekorpærer har vært populære de siste ti årene. De er kule og dekorative, og tilfører rommet en lun stemning. Og er det noe vi er opptatt av i nord så er det hygge. De er også en god match med den nye trenden med dype mørke farger på veggene. Kanskje du alt har lagt merke til hvor godt synlige pærer tar seg ut i rom med nettopp mørke vegger? Så trenden fortsetter og utvalget er stort. De finnes i alle stilarter, alt fra moderne med industrielt preg til klassiske lysekroner. Det er imidlertid lurt å tenke på et par ting når det kommer til synlige lyspærer.

1. Lav lysstyrke

For at du skal få glede av lamper med synlige pærer, er det viktige at de ikke blender når den er på. Derfor bør du velge en lyspære med lav lysstyrke (lumen/watt). Våre lamper har alltid med en lyspæreanbefaling.

2. Plassering

Tenk gjennom hvor i rommet og i hvilken høyde du vil plassere lampen. Er det en taklampe eller en gulvlampe? Hvis den henger høyt i taket tåler lampen sannsynligvis litt sterkere lys enn når den står i øyehøyde og tett på. Ut fra plassering kan du tilpasse lysstyrken på lyspæren.

3. God grunnbelysning

Synlige pærer trenger hjelp fra andre lamper for å gi en god totalbelysning. Sørg derfor for at du har andre lamper som tåler lyspærer med sterkere lys. Det betyr lamper som dekker lyspæren til en viss grad. På den måten kan din pærekjære favoritt skape den lune og varme stemningen du ønsker, samtidig som du har nok lys i rommet.


Bestselgere med synlige pærer


Juster lysstyrken
 

Med synlige pærer kan det også være en ide å kunne justere lysstyrken selv. Det kan du løse på to måter:

  1. Du kan bruke en dimmer på lampen. Husk da at du må ha en dimbar lyspære.
  2. Du kan bruke en  lampe eller lyspære som har innebygd trinnvis dimmer. De kommer gjerne med tretrinnsdimming og du kan velge mellom 25 -, 50 – og 100 prosent av maksimal kapasitet.

Nysgjerrig? Les mer om dimbare lyspærer her.


Vi hjelper deg!
 

Våre dyktige lysplanleggere hjelper deg gjerne på veien. De kan ta utgangspunkt i din synlige favoritt og bygge opp resterende belysning ut fra det eller hjelpe deg fra grunnen av.

Anbefalt grunnbelysning

Enya vegglampe stor - grå
HØVIK LYS
Enya vegglampe stor - grå
Tilbudspris kr 689 Vanlig pris kr 1 149
Enya vegglampe liten - hvit
HØVIK LYS
Enya vegglampe liten - hvit
kr 1 049

Kanskje du også er interessert i: