Dekor lyspærer

Pærekjær! Slik får du din favoritt til å skinne

Har du falt for en lampe med en synlig lyspære? Har du også lagt merke til at du fort kan bli blendet av dem? Vi har noen gode råd til deg, slik at du får mest mulig glede av lampen din.

Lamper med synlige lyspærer og dekorpærer er kule og dekorative, og tilfører rommet en lun stemning. Og er det noe vi er opptatt av i nord så er det hygge.

Synlige lyspærer er også en god match med dype, mørke farger på veggene. Kanskje du alt har lagt merke til hvor godt synlige pærer tar seg ut i rom med nettopp mørke vegger?

Her er våre tips til hva du bør tenke på når det kommer til lamper der lyspæren utgjør en stor del av designet.

1. Lav lysstyrke

For at du skal få glede av lamper med lyspæren som designelement, er det viktige at de ikke blender når den er på. Derfor bør du velge en lyspære med lav lysstyrke (lumen/watt). Alle våre lamper har en lyspæreanbefaling.

2. Plassering

Tenk gjennom hvor i rommet og i hvilken høyde du vil plassere lampen. Er det en taklampe eller en gulvlampe? Hvis den henger høyt i taket tåler lampen sannsynligvis litt sterkere lys enn når den står i øyehøyde og tett på. Ut fra plassering kan du tilpasse lysstyrken på lyspæren.

3. God grunnbelysning

Dekorative pærer trenger hjelp fra andre lamper for å gi en god totalbelysning. Sørg derfor for at du har andre lamper som tåler lyspærer med sterkere lys. Det betyr lamper som dekker lyspæren til en viss grad. På den måten kan din pærekjære favoritt skape den lune og varme stemningen du ønsker, samtidig som du har nok lys i rommet.


Populære lamper med synlige pærer

Kub bordlampe - sort
STAR TRADING
Kub bordlampe - sort
kr 499
Glans bordlampe H9 - sort
STAR TRADING
Glans bordlampe H9 - sort
Tilbudspris kr 128 Vanlig pris kr 429

Juster lysstyrken
 

Sørg for at du kan justere lysstyrken på lamper som har dekorative lyspærer. Det kan du løse på to måter:

  1. Du kan bruke en dimmer på lampen. Husk da at du må ha en dimbar lyspære.
  2. Du kan bruke en  lampe eller lyspære som har innebygd trinnvis dimmer. De kommer gjerne med tretrinnsdimming og du kan velge mellom 25 -, 50 – og 100 prosent av maksimal kapasitet.

Nysgjerrig? Les mer om dimbare lyspærer HER.


Vi hjelper deg!
 

Våre dyktige lysplanleggere hjelper deg gjerne på veien. De kan ta utgangspunkt i din synlige favoritt og bygge opp resterende belysning ut fra det eller hjelpe deg fra grunnen av.

Anbefalt grunnbelysning


Kanskje du også er interessert i: