Slik får du godt leselys

En god leselampe er gull å ha når du jobber, gjør lekser, sysler med noe kreativt eller leser en bok. Uansett årstid trenger vi godt leselys for å ikke bli sliten i øynene.
Her er våre beste tips til hva du skal se etter for å finne din perfekte leselampe.

En god leselampe gir dedikert og tilstrekkelig lys, samtidig som den ikke blender. Vi har et bredt utvalg leselamper til gulv, og vegg, med og uten dimmer, slik at du garantert finner lampen som passer deg. Her er våre beste tips som kan være nyttige når du velger leselampe.

1. Rettet lys 

Velg lamper som styrer lyset i én retning, typisk lamper med metallskjerm. Da får du nok lys der du trenger det, uten å blende omgivelsene.

2. Sprer lyset

Sørg for å velge en lampe som sprer lyset ned på "arbeidsflaten". En lampe med avlangt hode, vil gi bredere lysspredning. Dersom du primært bruker leselampen til å lese bok, kan det være en fordel med en lampe med smal lysspredning, siden boksiden ikke er så stor. På soverom kan det være hensiktsmessig med en smalere lysstripe som gir godt leselys uten å forstyrre omgivelsene.

3. Fleksibel lampe

Velg en leselampe som har et dreibart hode. For en leselampe til gulv kan en justerbar arm være lurt, slik at du kan tilpasse høyden. Tenk på om du trenger en mobil lampe du kan ta med deg eller en vegghengt lampe. I tillegg kan det være lurt å vite hvor bryteren er plassert, slik at du lett når den. 


Leselampe i stua

Det beste leselyset er naturlig lys
  • Lamper med 3000 kelvin gir det beste lyset hvis du bruker den som leselys. Dette er et naturlig lys som gjør at får riktig og god lesbarhet. Hos oss er lamper med 3000 kelvin merket, slik at du enklere finner frem.
  • Lamper med 2700 kelvin gir et varmt lys og er det lyset vi nordmenn er mest vant med og glad i, men som leselyset anbefales 3000 kelvin. 
AJ gulvlampe i sort fra Louis Poulsen i en stue. Foto
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - sort
kr 13 025
NJP gulvlampe 3000k - sort
LOUIS POULSEN
NJP gulvlampe 3000k - sort
kr 8 855
Oblique gulvlampe H107 - antrasitt ved sofa
FLOS
Oblique gulvlampe H107 - antrasitt
Tilbudspris kr 5 330 Vanlig pris kr 7 600
Stay gulvlampe - sort
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay gulvlampe - sort
kr 3 499
Gulvlampe i stua
  • En dimbar lampe kan være lurt, slik at du kan regulere lysmengden ut fra behov der og da. Vi har også plug-in dimmere, som du kan bruke hvis lampen ikke har dimmer. Sørg da for at du bruker en lyspære som er dimbar.

  • Vil du ha bryter på ledningen eller på lampen? Hvis ledningen vil havne under sofaen, kan bryter på lampen være et lurt valg. Hos oss finner du denne informasjonen på hvert enkelt produkt. 


Leselampe i soverommet

På soverommet bruker vi gjerne vegglamper med leselys. Her kan det være lurt å velge lamper med en smalere lysstripe, slik at du får godt leselys uten å forstyrre sengenaboen. 

Vegglamper til soverommet
  • Har du gavl? Da anbefaler vi vegglamper med lang arm.
  • Har du ikke gavl? Da anbefaler vi vegglamper med kort arm.
  • Vil du ha nattlys og leselys i samme lampe? Da anbefaler vi lamper som Dot og Circle fra Antidark.
AJ vegglampe - sort
LOUIS POULSEN
AJ vegglampe - sort
kr 8 995
Oxford vegglampe - sort
MS BELYSNING
Oxford vegglampe - sort
kr 1 549
Dot vegglampe - hvit/sort
ANTIDARK
Dot vegglampe - hvit/sort
kr 2 399
Dot vegglampe - sort
ANTIDARK
Dot vegglampe - sort
kr 2 399
Circle vegglampe - hvit
ANTIDARK
Circle vegglampe - hvit
kr 1 369
Circle vegglampe - sort
ANTIDARK
Circle vegglampe - sort
kr 1 299

Kanskje du også er interessert i: