Lys på barnerom: Gode tips til lamper på barnerom

Stikkordene for lys på barnerommet er nok lys og sikkert lys. Her finner du våre beste tips til lamper på barnerommet.
Lamper til barnerommet - Viki1

På barnerommet er det ekstra viktig med godt, jevnt lys over hele rommet. Barn leker ofte med små ting helt nede på gulvet, og trenger derfor lys som spres godt ut i alle kroker. Det er også viktig med sikre lamper. Ingen barnefingre skal brenne seg på varme lyspærer, og ingen varme lyspærer skal være med under dyna for å lese.

Lamper til barnerommet

Pagliare taklampe - hvit
EGLO
Pagliare taklampe - hvit
Tilbudspris kr 1 174 Vanlig pris kr 2 349
Fly vegglampe - multi
EA BELYSNING
Fly vegglampe - multi
kr 649

Huskeliste for lys på barnerom

  • Godt allmennlys: Her bør du ha en taklampe som gir minst 1500-1600 lumen. Dette tilsvarer omtrent 2x60W i "gammeldagse" lyspærer.
  • Fastmontert: Lamper på barnerom bør være skrudd fast, i hvert fall hos de minste barna. Da forhindrer du at lamper blir med under dyna for å lese eller ligger veltet inntil en brennbar overflate.
  • LED: Velg lamper med LED-lyspærer på barnerom. Disse blir ikke så varme og minsker risikoen for å brenne seg på fingrene.
  • Arbeidslys: For skolebarn som skal gjøre lekser på skrivepulten er det viktig med en god arbeidslampe. Velg en robust modell som ikke blir veldig varm.
  • Nattlys: For barn som ikke vil ha det helt mørkt om natten, finnes det nattlys. Et svakt lys som ikke forstyrrer nattesøvnen og heller ikke bruker mye strøm.

Velg fastmonterte lamper til små barn for å unngå brannfarlige situasjoner!

Lamper på barnerom trenger ikke ha barnemotiver, selv om dette selvsagt kan være morsomt. Det viktigste er at de gir nok lys i rommet. En nøytral taklampe som sprer lyset godt er et langsiktig valg som kan være med gjennom flere faser i oppveksten. Det er enklere å bytte gardiner, sengetøy og bilder på veggen etter hva som er favoritten akkurat nå enn lampene.