En moderne leilighet som hadde god grunnbelysning, men der kunden ønsket hjelp til å finne en god helhetsløsning.En moderne leilighet som hadde god grunnbelysning, men der kunden ønsket hjelp til å finne en god helhetsløsning.

Dette var en kunde som skulle inn i en ny leilighet. Hun hadde flere lamper fra tidligere som hun ønsket å inkludere i planen, i tillegg til at det var downlight i både deler av stuen og på badet.

Kunden ønsket hjelp til å lage en god helhetsløsning, og til å finne nye interiørlamper som passet sammen med det hun hadde fra før. Lysplanlegger har jobbet med riktig plassering som gir en fleksibilitet i lysmengde etter hvilken stemning man ønsker i rommet. Hun har også jobbet med å optimalisere løsninger som allerede var i leiligheten, for å gi belysningen et ekstra løft på en enkel måte.


Stue med downlight

Kunden hadde allerede grunnbelysning i form av downlights. Vi har lagt til en praktisk gulvlampe med skjerm og sidebord ved siden av sofaen, og en lampe med åpen pære i vinduet. Disse gir koselys når man ikke ønsker å ha på downlightene.

Spisestue

Pendlene over spisebordet hadde kunden fra før, og de gir et godt, rettet lys som kan dimmes. På TV-benken er et stemningslys for lune og hyggelige kvelder. Her er det viktig å velge en lyspære som ikke er for sterk for å unngå blending.

Arbeidslys

Kunden bruker også spisebordet som arbeidsplass. Her anbefalte vi derfor en leselampe som står i stil til takpendlene som et ekstra lyspunkt. 

Før: Kjøkken
Her var det allerede en skinne i taket, men den var litt kort og hadde bare fem spotter. Spottene var også innstilt på en måte som blendet deg når du kom inn i rommet. Det var heller ikke lys innerst i rommet.

Etter: kjøkken

Kunden ønsket å beholde skinnen. Løsningen ble å forlenge den med en meter og legge på en ekstra spot. Innstillingen på spottene ble også endret for å forhindre blending.

Spiseplass kjøkken

Ved å forlenge skinnen, fikk vi en spot som lyser på hyllen på veggen, samt en downlight ned på gulvet. En pendel i metall over spiseplassen gir lys ned på maten uten å gi reflekser i vinduet.

Badet

Speilet var kundens eget, og gir i kombinasjon med downlights i taket godt lys som kan dempes ned. Pendlene hadde kunden med seg fra tidligere, og de er integrert i løsningen.

Dusjen

Nisjen i dusjen er belyst med en vanntett LED-list for en eksklusiv og stemningsfull look. Godt lys gjør det enkelt å holde orden på shampoo og balsam.

Garderobe
Her er det lagt opp en skinne som går over hele lengden på walk-in garderoben. Spottene er stilt parvis, og innstilt til å belyse alle deler av garderoben.

Gangen
Gangen er smal, og det er valgt en plafond som gir godt lys med god spredning i rommet. Dette er en lampe med 3-trinns dimming, slik at man kan skifte stemning i gangen etter behov.

Få stilen

Under finner du produkter i samme stil som produktene som er brukt i dette prosjektet.

Fredrik startpakke 3 lys - matt sort
Kun som klikk og hent
HØVIK LYS
Fredrik startpakke 3 lys - matt sort
Tilbudspris kr 1 189 Vanlig pris kr 1 699
Fredrik startpakke 5 lys - matt sort
Kun som klikk og hent
HØVIK LYS
Fredrik startpakke 5 lys - matt sort
Tilbudspris kr 2 022 Vanlig pris kr 2 889
Kub bordlampe - sort
STAR TRADING
Kub bordlampe - sort
kr 499
Aria gulvlampe - matt messing
HØVIK LYS
Aria gulvlampe - matt messing
Tilbudspris kr 1 179 Vanlig pris kr 2 359