PRISMATCHET
LOUIS POULSEN

PH 5 taklampe Ø50 - monochrome sort

PH 5 taklampe fra Louis Poulsen er et verdensberømt designikon med god grunn. Det er en av de belysningstekniske beste lampene, og gir svært godt lys samtidig som den aldri blender. En perfekt lampe over spisebordet for både store og små. Også super bruk den over kjøkkenøy. Mer info under.
- +
Tilbudspris kr 8 985 Vanlig pris Veil. pris kr 11 175
5+ på nettlager
50+ på butikklager
5+ på nettlager
50+ på butikklager
Mer om dette produktet

PH 5 pendel fra Louis Poulsen er en av de belysningstekniske beste lampene på markedet. Den er designet slik at den gir svært godt lys, uten å blende deg, uansett hvilken vinkel du ser den fra. Lampen gir rettet lys, er dimbar og kommer med en ledning på tre meter. 


ANBEFALT BRUK

 • En perfekt lampe over spisebordet, ikke minst for småbarnsfamilier, siden lampen lyser godt opp, men blender verken store eller små. Er bordet over 240 cm anbefaler vi å bruke to stykker. 
 • Super å bruke over en kjøkkenøy. 


MONTERING

 • Taklampen henges på krok. 
 • Skal du ha den over et spisebord, anbefaler vi å montere den mellom 65-75 cm over bordet.
 • Skal du ha den over en kjøkkenøy, anbefaler vi å montere den ca. 80-85 cm over flaten. 
 • Skal du seriekoble lampen, anbefaler vi å ha ca. 130 cm fra ledning til ledning. 
 • Takkoppen er ikke beregnet for seriekobling, men er i plast og dermed er det enkelt å lage en utfresing/et hakk til ledningen. 
 • Du kan justere pæreholderen opp eller ned, helt til hovedskjermen er perfekt opplyst, hvilket betyr at skyggene er myke og jevnet helt ut. Grunnen til at denne justeringen er mulig i PH 5 lampen er fordi lyspærer kan ha litt ulik lengde. Uansett hvilken pære du bruker kan du altså finne det perfekte punktet som gjør skyggene myke og bløte. 


TILBEHØR

Vi anbefaler å bruke en kraftig lyspære for å få full effekt av lampen. Siden taklampen ikke blender, blir det kraftige lyset ikke ubehagelig. Se vår lyspæreanbefaling i anbefalt tilbehør. 


VEDLIKEHOLD

 • Tørk av støv med tørr og myk klut.
 • Fettflekker kan fjernes med lunkent vann og mildt rengjøringsmiddel uten skuremiddel.


RESERVEDELER

Er du uheldig og knuser glassplaten i lampen kan du kjøpe reservedel her:


OM DESIGNET/SERIEN
 • PH 5 ble utviklet av Poul Henningsen for Louis Poulsen i 1958, og er i dag en av de mest ikoniske designlampene internasjonalt.
 • Henningsen utviklet lampen som et svar på produsentenes stadige endringer av lyspærene, og ville lage en lampe som ga uovertruffent lys, uavhengig av hvordan pæren så ut. Resultatet ble en lampe som er 100% blendefri, uansett hvilken vinkel du ser den fra.
 • Opprinnelig ble lampen laget med røde og blå innerste skjermer som var med på å justere fargen på lyset, men siden dagens lyspærer reproduserer dagslys langt bedre enn på Henningsens tid, er ikke dette lenger nødvendig.
 • PH 5 taklampe kommer i mange ulike farger og finnes også i en mindre variant: PH 5 mini. 


OM LEVERANDØREN

Louis Poulsen er en dansk virksomhet som har røtter tilbake til 1874, men først for alvor ble satt på kartet i designverden i 1924 med arkitekt og designer Poul Henningsen i spissen. I dag er Louis Poulsen førende for dansk designbelysning og har verdenskjente lamper i sitt sortiment. Lampene tåler tidens tann i både uttrykk og kvalitet, og er lekre i mange ulike miljøer. I utvalget finner du klassiske designikoner og moderne designlamper. Hos Christiania Belysning kan du kjøpe lampene!

Spesifikasjoner
Varenr. 5714693451814
Garanti 5 år
Produktnummer hos leverandør 5741104626
Dimbar Ja
Farge Sort
Materiale Metall
Produktets IP-grad 20
Har ledning til stikk Nei
Ledningslengde i meter til tak 3
Feste Henger på krok
Lystype Funksjonslys
Diameter i cm 50
Høyde i cm 28.5
Antall lyspærer 1
Sokkel E27
Maks watt 75
Produktark Last ned
Monteringsanvisning Last ned