NORTHERN

Dokka taklampe Ø16 - varm beige

Klikk & Hent er ikke tilgjengelig for dette produktet
Dokka taklampe fra Northern er et norsk prisvinnende designikon fra 50-tallet. Den retter lyset ned og gir godt lys. Kjempefine å henge flere på rad over et bord eller kjøkkenøy. Dokka kan også brukes der i rom med ekstra takhøyde. Mer info finner du under.
check 30 dagers returrett check Hjemlevering
- +
kr 2 790
Bestillingsvare: På vårt lager om 7-10 virkedager
Mer om dette produktet

Dokka taklampe fra Northern er et norsk designikon fra 50-tallet. En nett lampe som er 16 cm i diameter. Samtidig som den er vakker å se på, gir lampen godt og nedadrettet lys. Den har en tett skjerm og er hvit inni skjermen, som gjør at lyset reflekteres godt ned. Takkoppen som medfølger har utfresninger på begge sider, som gjøre den enkel å seriekoble. Taklampen har en sort ledning på 3,7 meter. 


ANBEFALT BRUK

 • Bruk Dokka taklampe over et spisebord eller en kjøkkenøy på mer en 60 cm dybde.
 • Hvis du skal bruke Dokka til å lyse opp et spisebord e.l. anbefaler vi å ha flere på rad. Takkoppen er tilpasset dette.
 • Er spisebordet ditt 120 cm, anbefaler vi tre pendler. Er bordet 180 cm vil du trenge fem stykker. Det samme gjelder for kjøkkenøya.
 • Taklampen kan fint brukes i rom med ekstra takhøyde. 


MONTERING 

 • Taklampen festes med krok. Se monteringsanvisning under spesifikasjoner.
 • Monter lampene i pannehøyde, slik at du ikke blir blendet, samtidig som du får godt lys. En veiledende målestokk er ca. 60-65 cm fra bordflaten. Over kjøkkenbenken vil det være ca. 70-75 cm fra bordflaten. 


MONTERING 

 • Taklampen festes med krok. Se monteringsanvisning under spesifikasjoner.
 • Monter lampene i pannehøyde, slik at du ikke blir blendet, samtidig som du får godt lys. 


TILBEHØR

 • Til denne lampen anbefaler vi en matt kronelyspære som er dimbar. Lyspæren er litt mindre enn normal-pærene, og trekkes dermed lenger inn i skjermen, slik at du unngår å bli blendet. En matt pære sprer lyset jevnt, og mulighet for dimming gjør at du kan tilpasse lysmengden ut fra behov og stemning. 
 • Bruker du Dokka over en kjøkkenøy eller vil du ha mer lys på bordflaten, anbefaler vi å bruke spotpære, som gir et kraftigere og mer rettet lys. Her er det ekstra viktig å montere i ca. pannehøyde slik at du ikke blir blendet.
 • Begge anbefalingene finner du under anbefalt tilbehør. 


VEDLIKEHOLD

Tørk av støv med en støvkost. 


OM DESIGNET/SERIEN

Dokka er en liten taklampe med en stor og stolt historie. Den ble designet av Birger Dahl i 1954, og var den første lampen fra Norge som fikk den prestisjetunge prisen Triennale di Milano. Ikke bare har Dokka vunnet priser, taklampen har også vunnet hjertene til folk, og ble raskt en av de mest solgte norskproduserte lamper. Dokka hadde potensialet til å bli en designklassiker fra dag én, og i 2007 relanserte Northern lampen. Den kommer i flere farger. 


OM LEVERANDØREN

Northern er en norsk virksomhet som lager designlamper av høy kvalitet. Lampene er toneangivende for den nordiske stilen, med rene linjer og minimalistisk design. Mange av Northern sine lamper er inspirert av den nordiske naturen, og de har både moderne klassikere og designikoner. Et bredt utvalg får du hos Christiania Belysning - på nett og i butikk. 

Spesifikasjoner
Varenr. 7090018212765
Garanti 1 år
Produktnummer hos leverandør 276.
Dimbar Ja
Farge Beige
Materiale Stål
Produktets IP-grad 20
Har ledning til stikk Nei
Ledningslengde i meter til tak 3.7
Feste Henger på krok
Lystype Funksjonslys
Diameter i cm 16.5
Høyde i cm 24.5
Antall lyspærer 1
Sokkel E27
Maks watt 100