Lamper fra NorthernLamper fra Northern

Northern – inspirert av nordisk natur

Northern er en norsk produsent, som lager designlamper inspirert av den nordiske naturen. Northern-lamper er toneangivende for nordisk design, med rene linjer og minimalistisk uttrykk.
Northern har taklamper, gulvlamper, bordlamper og vegglamper i sitt sortiment. Deres mest kjente lampe er prisvinnende Oslo Wood, populært kalt Oslo-lampen.
Selskapet ble opprettet i 2005 med navnet Northern Lighting, og etablerte seg raskt som merkevare innen dekorbelysning formgitt av anerkjente designere, hvorav mange av dem er skandinaviske.

Populære serier fra Northern

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av Northern sine mest populære serier.

Oslo Wood
                       

Oslo Wood gulvlampe fra Northern er en prisvinnende og tidløs bestselger og en nydelig stemningslampe. Lampen består av et trebent stativ og lampeskjerm med silketråder. Skjermen kan justeres i den retningen du ønsker. Lyset skinner oppover og slippes også ut til sidene. Stoffet på skjermen gir et vakker lysspill. De ikoniske blokkbokstavene Oslo gjør lampen særegen.

Gulvlampen er nydelig i et hjørnet i stuen. En av gründerne av Northern, Ove Rogne, designet lampen i 2006. Han lot seg inspirere av hvordan lyset baner sin vei gjennom trærne i skogene rundt Oslo. Du kan kjøpe alle kombinasjoner av Oslo-lampen, samt lampeskjerm og stativ hver for seg, hos oss.

Buddy
                       

Buddy fra Northern er moderne lamper i nordisk design. I serien finner du vegglamper, bordlamper og gulvlamper. Det som er felles for serien er at lampene er svært plassbesparende, slik at du fint kan bruke dem der det er litt trangt om plassen. Det er danske Mads Sætter-Lassen som har designet lampene.

I serien finner du blant annet bordlampen med pennholder som fot, noe som gjør det enklere å holde orden på skrivebordet. Du finner også den nette vegglampen som er perfekt ved senga, eller Buddy gulvlampe som er en super leselampe ved godstol og sofa, og særlig egnet for trange rom.

Birdy
                       

Birdy er en serie med prisvinnende designklassikere fra 1952 som i dag føres av Northern. Lampene er designet av Birger Dahl, og ble produsert og solgt av det norske elektrokonsernet Sønnico i mange år. Birdy kommer med tette skjermer og gir godt og rettet lys. Den finnes i vegglamper, gulvlamper og bordlamper, og i flere fargekombinasjoner.

I 1954 vant bordlampen i serien den gjeve Golden Medal-prisen i Milano. I 2013 bestemte Northern seg for å relansere Birdy-serien, både lampene som hadde vært i produksjon og de som hadde forblitt kun en tegning. Lampene har beholdt sine originale former og funksjoner, som gjorde nettopp disse lampene så populære i sin tid. Lampeserien er et godt eksempel på tidløse klassikere, som passer inn i alle stiler, og til alle tider.


Heat taklampe og Butterfly vegglampe: Eksklusivt og vakkert

Heat taklampe fra Northern er som en glødende sky i rommet. Lampen er håndlaget i flettet messing eller stål, og har en organisk form. Heat taklampe er en skulpturell lampe som er et vakkert blikkfang i rommet. Den kommer i tre størrelser: Small, Large og XL.

Butterfly vegglampe fra Northern er, med sitt enkle og dekorative design, fin alene eller flere på rad. Lampen gir indirekte og behagelig lys. Butterfly kommer i flere farger, og gir et subtilt løft til rommet. Den kommer med dekket og perforert skjerm.


Blush
                       

Blush sjarmerer deg i senk. I serien finner du to langbordspendler, en vegglampe og en takpendel. Det er designerduoen Morten & Jonas som står bak. Lampene kommer alle med integrert LED og er dimbare. Det er fint å kombinere flere lamper i samme serie for å skape en helhet i hjemmet.

 

Blush lamper kommer i flere farger og passer perfekt inn i nordiske hjem med sine enkle, myke linjer.


Våre favoritter fra Northern

Northern gir deg mulighet til å velge mellom klassiske designikoner og moderne klassikere. Velger du en lampe fra Northern får du et eksklusivt design, høy kvalitet og tidsriktig uttrykk.