Godt lys i en moderne leilighetGodt lys i en moderne leilighet

Marcus og kjæresten kjøpte en flunkende ny toroms på gode 40 kvadrat i et nybygg i Bærum, og ville gjør den til sin helt egen. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og alt er nøye utvalgt og gjennomtenkt - også belysningen. 

Her fikk vi i oppdrag å lyssette hele leiligheten. For boligeierne var det viktig at lyset skulle bidra til en romselig og harmonisk romfølelse, samt bygge opp under deres stramme, moderne og gjennomførte stil.

Løsningen ble enkombinasjon av LED-list, spotter og flotte designlamper.

– Å få råd fra lysplanlegger før vi flyttet inn er det smarteste vi har gjort, sier Marcus.


Spiseplassen

Designikonet PH 5 er en enestående spisebordslampe. Den gir godt, nedadrettet lys uten å blende. En lyskilde med naturlig lys (3000K) er brukt for riktig fargegjengivelse. 

LED-list for luftig romfølelse

Langs hele vindusveggen er en LED-list plassert i taket, helt inntil veggen. Dette bidrar til å gi et diskret lys helt ut i hjørnene og opp i høyden, og gir en følelse av luft.

Pendel i vindu

Her brukes en enkel skinne i vinduet, og tre pendler er koblet i den. Pendlene henger i litt forskjellige høyder og skaper et organisk uttrykk. Det er enkelt å bytte ut pendlene etter ønske. 

Åpen stue-kjøkkenløsning

Kjøkken, spiseplass og stue er i et rom. Grunnbelysningen, bestående av en LED-list og enkelspotter, og designlamper er bevisst plassert, slik at de alle har en oppgave å gjøre og bidrar til god balanse i rommet.

Marcus jobbet som driftsleder og butikksjef i Christiania Belysning tidligere. – Selv om jeg kan mye om belysningsfaget, er det noe annet å lese rommet, for så å evne å skape en romfølelse og balanse ved hjelpe av lys og lamper. Det er et fagfelt for seg, forteller han, merkbart imponert over lysplanleggerne.

TV-veggen

Enkeltspotter på rekke er plassert på motsatt side av vindusveggen. Spotter er valgt her for å ikke stå i veien for TV-titting, samtidig som de skaper balanse.  ​

Bærbar stemningslampe

Panthella LED oppladbar fra Louis Poulsen står ved TV-en, og gir et koselig stemningslys ut i rommet. Den kan enkelt flyttes på, da den går på batteri. 

Soveromsbelysning

Soverommet kan entres på to sider. Vegglampe med nattlys og leselys er plassert på begge sider. En Octo takpendel henger over fotenden av sengen, og gir en vakker lyseffekt. 

Lys er avgjørende for trivsel

Marcus sitter på stolen ved det runde spisebordet. Hundene sitter på fanget og spør pent om kos. Marcus er veldig klar over hvor mye belysning har å si for trivsel. Han syns det er vel verdt å rådføre seg med ekspertene på fagfeltet.– Du vet liksom ikke hva du går glipp av før du faktisk får en optimal løsning, sier han. Og det trenger ikke å koste skjorta. 

Få stilen

PH 5 taklampe fra Louis Poulsen - monochrome hvit
LOUIS POULSEN
PH 5 taklampe Ø50 - monochrome hvit
Tilbudspris kr 8 940 Vanlig pris kr 11 175
VL 45 Radiohus taklampe Ø17 over kjøkkenøy. Foto
LOUIS POULSEN
VL 45 Radiohus taklampe Ø17 - opal
Tilbudspris kr 4 224 Vanlig pris kr 4 970
Panthella 250 bordlampe opal i en stue. Foto
LOUIS POULSEN
Panthella 250 bordlampe - opal
kr 5 660
PH 3/2 bordlampe - hvit/krom på sidebord. Foto
LOUIS POULSEN
PH 3/2 bordlampe - hvit/krom
kr 13 905
PH 2/1 bordlampe - krom/opal på skjenk. Foto
LOUIS POULSEN
PH 2/1 bordlampe - krom/opal
kr 9 585
Dot vegglampe - sort
ANTIDARK
Dot vegglampe - sort
kr 2 399
Circle vegglampe - sort
ANTIDARK
Circle vegglampe - sort
kr 1 299
Easy W75 1-lys - sort
ANTIDARK
Easy W75 1-lys - sort
kr 1 599