Interiørtrender 2024 - la deg inspirere

Se Flowerpot VP3 i krom her. Se Flowerpot VP3 i krom her.

Her er de mest populære lampene

Belysning er helt sentralt i hjemmet. En tydelig trend er at folk vil ha flere lamper i ulike høyder som utfyller hverandre. Også designet skal reflektere stil og skape et personlig hjem. 

– Folk er mer bevisste og opptatt av høy kvalitet og behagelig lys, forteller Christina, sortimentssjef i Christiania Belysning. 

La deg inspirere av fem interiørtrender for det kommende året. 

 

Tekst: Emma Gerritsen

«Peach fuzz» er årets farge

Årets farge er «peach fuzz», en fløyelsaktig fersken som «beriker sinn, kropp og hjerte», ifølge Pantone, som står bak utnevnelsen hvert år. Fargen skal skape samhold, og er en lys terrakottanyanse som er lun og varm.

Fargen vil prege interiørtrenden fremover. Vi inviterer varme, lune og lyse toner inn i hjemmene våre, i en tid preget av krig og vold.

– Å skape et hjem der vi føler oss rolige og trygge blir da ekstra viktig, sier Christina i Christiania Belysning. Hun følger nøye med på trendbildet.

Når det kommer til resten av fargepaletten, vil de varme tonene dominere, særlig de dype og varme nyansene av rød, rosa, fersken og gul.

– Disse fargene ser vi også er populære i nyheter hos oss. Blant annet utvider Louis Poulsen sitt sortiment med en lyserosa Panthella, et av deres fremste designikon, sier Christina. 

Belysning er en stor del av interiøret. Det er samspillet mellom lampene i et rom som gir godt lys.

Frittstående lamper, som gulvlamper, vegglamper, plafonder, taklamper, bordlamper, leselamper og oppladbare lamper får stadig større plass.


Lekent, stramt og fargerikt

Kombinasjonen av både det moderne, stramme og det lekne fortsetter i det nye året. Her får store, geometriske mønstre, mønster på mønster, skulpturelle design og organiske former i alle en naturlig plass.

Kombinasjonen av det rolige, lyse og det fargesprakende er noe vi vil se i interiøret.

– Når det gjelder lamper ser vi en tendens at folk er litt mer vågale i fargevalg.

– Svart har dominert i mange år. Allerede i fjor var det en tydelig trend at folk valgte bort svart til fordel for både hvit, beige og andre farger. Denne trenden fortsetter i enda større grad nå i 2024, sier Christina.

Flere farger i hjemmet, krever også mer av belysningen. Siden vi først opplever lyset når det treffer en flate, er det logisk at lyset endrer seg når vi gjør endringer i omgivelsene. 

Fargegjengivelse og lysstyrke henger uløselig sammen, og med flere farger trenger du gjerne mer lys og riktig lys.

Vil du vite hvordan? Få råd tilpasset ditt hjem og book Lysplanlegging her

 


«Mange tenker seg om flere ganger, og sparer en stund før de investerer i noe nytt. Kvalitet, godt håndverk og design blir da viktigere. Hos oss får du lamper av ypperste kvalitet og vi fører kjente merkevarer.»
- Christina, sortimentssjef Christiania Belysning 

Bærekraft, vintage og klassisk

Også blomstermotiv og broderier er trendy. Innenfor lamper ser vi det først og fremst på lampeskjermer, samt porselenlamper, som er tilbake i hjemmene våre. Også andre klassikere er på vei tilbake i interiøret, som plisséskjermer, stål og skinnende krom.

Folk er mer bevisste, og stadig flere har fokus på bærekraft og sirkulær tankegang. Vi kombinerer gjerne ulike stiler, gamle arvestykker, «loppisfunn» og nye design. Det gjør hjemmene våre også veldig personlige og dynamiske.

– De ikoniske, tidløse designlampene fortsetter å være populære lamper. Bærekraft spiller en utrolig viktig rolle her, og mange er opptatt av å ta vare på lampene, kunne reparere dem og bytte ut deler.

– I tillegg er det mange som sparer litt ekstra og investerer i produkter som har bærekraft integrert i sitt design og produksjon, som lamper fra Le Klint og Secto Design.

«Visste du at … hos oss kan du kjøpe reservedeler til mange av våre designlamper, slik at du kan forlenge levetiden utrolig lenge». 


Oppladbare bordlamper og sopplamper

Oppladbare bordlamper er blitt veldig trendy, det samme har bordlamper som er formet som en sopp. Begge fikk et stort oppsving i 2023, og er ofte å se i vinduskarmer, på nattbord og sidebord.

– Hos oss er særlig Flowerpot VP9 blitt en av de mest populære lampene. Dette er en ikonisk designlampe fra 1968.

Flowerpot kommer i mange varianter og farger, både som pendler, bordlamper og vegglamper.

– I starten av fjoråret var det særlig de knæsje fargene som ble solgt i bøtter og spann. Mot slutten av året utpekte VP9 grå-beige seg som bestselgeren. Det er et interessant funn og helt i tråd med fargene vi trekkes mot i interiøret for tiden: Dempede, lyse jordtoner ispedd spreke farger.


Lamper som pakker inn lyskilden

En spennende lampetrend også får videre fotfeste i 2024 er lamper som pakker inn lyskilden. Fra å ha hatt mye synlige, dekorative lyspærer, ser vi hat fokuset skifter i retning lamper der du ikke ser lyskilden. Dette igjen gir lunt og blendingsredusert lys.

– Vi har igjen fått øyne opp for de store designerne som Poul Henningsen og Tage Klint, som begge var opptatt av å lage lamper som ikke blender deg, uansett hvilken vinkel du ser den fra. Å pakke inn lyskilden på en smart måte er hele kunsten, noe vi ser igjen i deres design. Mest populære lamper fra dem er designikoner som PH Kongle, PH 5 pendel og Fruktlykten.

Pix taklampe i stue
NORMANN COPENHAGEN
Pix taklampe Ø30 - hvit
kr 3 070
Furiko vegglampe på soverom.
DESIGN FOR THE PEOPLE
Furiko vegglampe - børstet messing
kr 2 299

Om Christiania Belysning

Christiania Belysning er en faghandel innen belysning etablert i 1989. Vi har 15 butikker, en nettbutikk og en digital rådgivningstjeneste, lysplanlegging.

Vi vil gjøre det inspirerende og enkelt å kjøpe lamper og belysningsprodukter. Hos oss finner du et godt utvalg kjente designlamper og andre kvalitetslamper. 

Vi er stolte belysningsspesialister og våre medarbeidere har høy kompetanse innen belysning. 

 


Kanskje du også er interessert i dette?