Flowerpot serieFlowerpot serie

Flowerpot - lekne designlamper

Populære lamper designet av Verner Panton

Flowerpot er en lampeserie som kombinerer harmonisk formspråk med spreke farger. Serien er designet av danske Verner Panton, og henter navnet fra 60-tallets Flower Power-bevegelse. Lampen leveres nå av &Tradition.

Flowerpot VP3 bordlamper

  • Flowerpot VP3 bordlampe har skjermer i lakkert metall som fullstendig skjermer lyspæren og gir blendefritt, mykt stemningslys. Kommer i mange flotte farger. 

Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe


Se Designlamper fra Verner Panton. Trykk her. Se Designlamper fra Verner Panton. Trykk her.

Designlamper fra Verner Panton

Verner Panton har vært en av Danmarks mest innflytelsesrike møbel- og interiørdesignere fra det 20. århundre. Han står bak ikoniske lampedesign som Panthella fra Louis Poulsen og Flowerpot fra &Tradition.

Han var innovativ og futuristisk i sine kreasjoner. Han er kjent for bruk av sterke farger og valg av plastikk som materiale i mange av hans design.  


Flowerpot taklamper

  • Flowerpot pendel består av to halvsirkler i lakkert metall montert mot hverandre. Dette skjuler lyspæren og gir blendefritt, mykt og nedadrettet lys.
  • Pendelen finnes i mange farger, og kommer i tre størrelser: VP1 er 23cm i diameter, VP7 er 37cm i diameter og VP2 er 50cm i diameter.
  • Flowerpot er fin enten alene eller flere sammen, og passer godt over spisebord, kjøkkenøyer, nattbord eller bare i en mørk krok.
Se Flowerpot VP1 pendel i blank messing. Trykk her. Se Flowerpot VP1 pendel i blank messing. Trykk her.
Se Flowerpot VP1 pendel i rødbrun. Trykk her. Se Flowerpot VP1 pendel i rødbrun. Trykk her.
Se Flowerpot VP1 pendel i stone blue. Trykk her. Se Flowerpot VP1 pendel i stone blue. Trykk her.
Se Flowerpot VP1 pendel i signalgrønn. Trykk her. Se Flowerpot VP1 pendel i signalgrønn. Trykk her.

Flowerpot VP1 taklampe

Flowerpot VP7 taklampe

Flowerpot VP2 taklampe

Flowerpot VP8 vegglampe

  • Flowerpot VP8 er en ikonisk vegglampe fra &Tradition.
  • Lampen er stilren og gir et blendefritt og rettet lys.
  • Flowerpot vegglampe passer utmerket til å lyse opp mørke områder i oppholdsrommet. Også en super lampe for deg som vil ha behagelig lys ved sengen.

Se Flowerpot VP1 pendel i lyseblå. Trykk her. Se Flowerpot VP1 pendel i lyseblå. Trykk her.
  • Flowerpot ble designet i 1968 av den visjonære, danske designeren Verner Panton. Der mange av hans samtidige var opptatt av stramme linjer og streng funksjonalitet, var Panton like mye opptatt av design som skapte følelser.
  • Panton var født inn i den danske modernismen, og han etablerte sitt eget studio på 1950-tallet. Han begynte tidlig å eksperimentere med sirkler og kuler, elementer som ble viktig i mange av lampene hans, inkludert Flowerpot. De to halvkulene som går inn i hverandre hindrer blending, og gir et mykt og behagelig stemningslys.
  • Flowerpot er laget i lakkert metall, og opprinnelig kom serien i sterke, psykedeliske farger inspirert av 60-tallets Flower Power-bevegelse. I dag kan du fremdeles velge mellom et stort fargespekter i serien, men fargene er tilpasset samtidens fargepalett.