Panthella 320 bordlampe i messing fra Louis PoulsenPanthella 320 bordlampe i messing fra Louis Poulsen
TA VARE PÅ KLODEN

Bærekraftig belysning

Bærekraft er sentral i interiørtrenden - stilmessig gjennom cottage core, og produksjonsmessig i form av kvalitet og kortreiste varer.

Bærekraft har en miljømessig, sosial og økonomisk dimensjon. Vi har én klode, og da gjelder det å imøtekomme behov uten å ødelegge for mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. 

Cottage Core

Bærekraft kommer til uttrykk i trendy stiler. 

Interiøreksperter spår mer «Cottage core» i året som kommer. Stilen er laidback, nostalgisk og rustikt – og tar oss med til drømmen om et småbruk med stor kjøkkenhage.

Også lokale, kortreiste varer og et godt håndverk er en viktig pilar inn. Det samme er blomster som mønster, og naturmaterialer som tre og leire. Innenfor stilen finner du håndmalte krukkelamper, flettet naturrotting og foldet papir.

Jacinto bordlampe H60 - natur
LIGHT&LIVING
Jacinto bordlampe H60 - natur
Tilbudspris kr 849 Vanlig pris kr 1 699
Clava Dine Wood taklampe fra Umage i lys tre. Henger over et rundt spisebord med steiner oppå. lys av
Oppheng selges separat
UMAGE
Clava Dine Wood - eik
Tilbudspris kr 4 799 Vanlig pris kr 5 999

Kortreist

Kortreiste lamper er sentralt i et bærekraftsperspektiv. Lamper som blir laget relativt nærme kundebasen, slipper å reise verden rundt og har dermed lavere klimautslipp.

Hos oss finner du lamper designet og produsert i hele Skandinavia. Danske Le Klint har sin fabrikk i Odense i Danmark, og bretter lampene for hånd med gamle foldeteknikker.  

Secto Design er en finsk merkevare, som lager lamper for hånd i Finland av finske trær. Hos Secto Design står bærekraft i sentrum. Du finner taklamper, bordlamper, gulvlamper og vegglamper fra dem hos Christiania Belysning.


 Mange tenker seg om flere ganger, og sparer en stund før de investerer i noe nytt. Kvalitet, godt håndverk og design blir da viktigere. Ikke minst er det bærekraftig, og tar stadig oftere over for bruk-og-kast-mentaliteten. Hos oss får du lamper av ypperste kvalitet og vi fører kjente merkevarer. 

Bærekraftig produksjon og materialer

Produksjonsmetoder og materialvalg er viktig i et bærekraftig perspektiv. Naturmaterialer er helt i trendbildet og lamper i treverk er blant vinnerne. 

Flere produsenter har også fokus på fotavtrykket til produksjonen, og hos oss finner du mange merkevarer hvor dette er styrende.

Danske Umage planter eksempelvis et tre for hver lampe av tre de selger. Også fjærlampene deres er laget av gåsefjær av dyr som har det godt. Barnelampene fra Lumimi er eksempelvis laget i Larvik, av norsk furu.

Eos Medium taklampe fra Umage i hvit. henger over et sort bord med pynt på, lys på
Oppheng selges separat
UMAGE
Eos Medium Ø45 - hvit
Tilbudspris kr 1 199 Vanlig pris kr 1 499
Secto 4200 talampe - sort - i et hjem
SECTO DESIGN
Secto 4200 taklampe Ø30 - sort
kr 6 310
Octo 4240 taklampe Ø54 - sort
SECTO DESIGN
Octo 4240 taklampe Ø54 - sort
kr 9 590

Sparer energi med LED

LED lyspære eller integrert LED skaper lys gjennom dioder som lyser, og bruker nesten all energi på å lage lys istedenfor varme.

LED har svært lang levetid, og bruker svært lite strøm. Dette er bra for både miljøet og strømregningen.

I dag er nesten alle lyspærer LED, og i tillegg vokser andelen integrerte LED-lamper, der hele lampen på sett og hvis er lyskilden. På mange av disse kan du bytte ut LED-driver. 

LED lys er den største endringen som har skjedd for lysfaget siden oppfinnelsen av lyspæren. Med LED har man fått langt større kreativt spillerom, både til hvordan man lyssetter rom og til hvordan man kan lage lamper. I tillegg reduserer LED lyspærer strømbruk kollosalt. 


Tidløse klassikere

Tidløse klassikere er bærekraftig i mange forstand. Dersom de blir tatt godt vare på har de svært lang levetid og blir ofte verdifulle arvegjenstander.

Designikoner som PH 5 taklamper og AJ lamper fra Louis Poulsen er klassiske eksmpler på tidløse lamper som overlever tidens tann og holder seg aktuelle, både belysningsteknisk og stilmessig. 

Du kan kjøpe reservedeler til mange lamper, slik at de varer enda lenger, uten at du trenger å bytte ut hele lampen. Her kan du finne reservedeler. 

PH 5 taklampe Ø50 - klassisk hvit
Prismatchet
LOUIS POULSEN
PH 5 taklampe Ø50 - klassisk hvit
Tilbudspris kr 9 149 Vanlig pris Veil. pris kr 10 165
PH 5 taklampe Ø50 - blå nyanser
Prismatchet
LOUIS POULSEN
PH 5 taklampe Ø50 - blå nyanser
Tilbudspris kr 9 149 Vanlig pris Veil. pris kr 10 165
AJ gulvlampe - sort
Prismatchet
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - sort
Tilbudspris kr 10 665 Vanlig pris Veil. pris kr 11 850
AJ bordlampe - sort
Prismatchet
LOUIS POULSEN
AJ bordlampe - sort
kr 10 580

Tidløse designikoner står på ønskelisten til mange, og holder seg gjerne som favoritter gjennom generasjoner.

Ikoniske lamper er en investering for mange, men samtidig blir de ikke byttet ut med jevne mellomrom eller mister sin aktualitet og verdi. 


Samfunnsengasjement

Samfunnsmessig bærekraft er en viktig søyle i definisjonen av begrepet. Også innen lampedesign og interiør er dette viktig for mange leverandører.

Heat taklampe som føres av Northern er et godt eksempel. Taklampen er laget av svenske kunstneren, Johanna Forsberg.

Hun kombinerer lampedesign med sosialt engasjement i Sverige. Lampene er laget som ledd i et prosjekt der designeren sysselsetter dårligere stilte i samfunnet, med sterkt ønske om å fremme kunstneriske ferdigheter blant dem. 

Clava Dine Wood taklampe fra Umage i lys tre. Henger over et rundt spisebord med steiner oppå. lys av
Oppheng selges separat
UMAGE
Clava Dine Wood - eik
Tilbudspris kr 4 799 Vanlig pris kr 5 999

For hver Chimes pendel og Clava Wood som selges, plantes det et nytt tre.

Bærekraft er nemlig sentralt hos merkevaren Umage, og de har et samarbeid med den frivillige organisasjonen, One Tree Planted. 


Kanskje du også er interessert i dette?