En Osloleilighet med sjarm og god romfølelseEn Osloleilighet med sjarm og god romfølelse

I en nyoppusset og hipp 2-roms fikk vi i oppdrag å belyse stuen i en åpen stue-kjøkkenløsning, samt hjelpe med å velge taklampe over spisebord. Eierne av leiligheten, Astrid og Ago, er opptatt av interiør og ønsket å skape en helhet og ikke minst en god romfølelse i hjemmet.

Sammen med lysplanlegger landet de på følgende løsning: Et skinnesystem der spottene kan flyttes på skinnen etter behov - særlig lurt fordi de ikke hadde fått alt av interiør og bilder på plass da de planla belysningen. I tillegg til en vakker og funkjsonell spisebordslampe.

– Det er uvurderlig å få hjelp til belysning av en lysplanlegger som kan faget. Vi er kjempefornøyde med resultatet. Selv ante vi ikke hvor vi skulle starte, sier Astrid og Ago.  


Taklampe Flowerpot VP2 over spisebordTaklampe Flowerpot VP2 over spisebord

Spiseplassen

Takpendelen over spisebordet har som hovedfunksjon å styre godt lys ned på bordet, samt være et blikkfang. Skinnesystemet bidrar til god romfølelse.

Flowerpot bærbar i bokhylleFlowerpot bærbar i bokhylle

Bokhylle

En bærbar bordlampe i bohylla står i stil til taklampen. Passer utmerket steder der du ikke vil ha ledning eller ha tilgang til stikkontakt.

Fredrik skinnesystem i stuenFredrik skinnesystem i stuen

Fredrik skinnesystem

Her brukes Fredrik skinnesystem med hvit finish til å lyse opp bilder og en plante. I tillegg reflekteres lys ut i rommet. Spottene er plassert der det er behov for lys, ikke symmetrisk.​

«Lys er ikke bare lys, det er helt sikkert. Det er komplisert og derfor var det veldig nyttig for oss å få hjelp fra en belysningsspesialist. Det gjorde det enkelt å ta de riktige valgene. Vi kan virkelig anbefale lysplanlegging» - Astrid og Ago
Taklampe over spisebord som blikkfangTaklampe over spisebord som blikkfang

Taklampe over spisebord

Taklampen har lukket skjerm og skjermer også lyspæren. Helt perfekt over et spisebord som står nærme TV-en og sofaen, slik at du unngår å bli blendet uansett om du står eller sitter.

Skinnesystem med fleksible spothoder skaper balanse Skinnesystem med fleksible spothoder skaper balanse

Åpen løsning

Leiligheten har en åpen løsning og grønne nyanser. Dette gjør et skinnesystem velegnet til å lyse opp rommet, gjennom å reflektere lyset på egnede steder på veggene, samt lyse opp bilder m.m. 

Grunnbelysning og interiørbelysning skaper god belysningGrunnbelysning og interiørbelysning skaper god belysning

Åpen løsning

Skinnen går langs hele veggen, og spottene er plassert der det er behov for lys. Blant annet til å lyse opp bilder på veggen.

FØR

ETTER

Før
Før lysplanlegger var involvert, hadde denne leiligheten kun to pendler med lyspære i hvert sitt hjørne, som skulle gi lys til hele rommet. Merk hvordan lyset ikke rekker hele veien ut til hjørnene, og hvordan rommet virker mørkt og mye mindre.

 

Etter
På etterbildet ser du det fleksible skinnesystemet som bidrar til å lyssette bilder godt, samt få lys ut i hele rommet og dermed skape en god balanse og god romfølelse. Takpendelen over spisebordet blender ikke, samtidig som den gir godt lys på bordflaten og er et estetisk og blikkfang som matcher interiøret. 

Få stilen

Flowerpot VP9 - matt hvit på et bord på terrassen
Prismatchet
&tradition
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - matt hvit
Tilbudspris kr 1 795 Vanlig pris Veil. pris kr 1 995