En stue som hadde kraftig taklys, men der kunden likevel opplevde at det var for lite lys i rommet.En stue som hadde kraftig taklys, men der kunden likevel opplevde at det var for lite lys i rommet.

Her var oppdraget en stue der det rett og slett var for lite lys. Kunden hadde tidligere en kraftig taklampe som ga godt lys oppe ved lampen, men det opplevdes likevel som for mørkt i rommet som helhet.

Her jobbet lysplanlegger med å sikre grunnbelysningen i rommet. I stedet for å ha én kraftig taklampe, er det satt opp flere lyspunkter, noe som skaper en god balanse i lyset. Spotskinner langs veggene er kombinert med en taklampe over sofabordet, og bordlamper på TV-benken, sidebordet og skjenken.

Det var viktig for kunden å ha en fleksibel løsning slik at det ville være mulig å ommøblere. I tillegg ville hun ha med seg bordlampen hun hadde fra tidligere og taklampen hun hadde falt for i butikk. Dette ble bakt inn i en helhetlig lysplan der stuen nå fremstår som et rom det føles godt å oppholde seg i.


FØR: TV-hjørne

Kunden hadde én kraftig lampe over sofagruppen som ga godt lys der den hang, men ikke spredte lys i resten av rommet. Bord- og gulvlampen sto i samme hjørne.

ETTER: TV-hjørne

Her har lysplanlegger jobbet med å bruke flere punkter for å spre lyset ut i hele rommet. Grunnbelysningen sikres med spotskinner som lyser inn mot veggen og på bildene. Taklampe og bordlampe bidrar til å få lys i flere høyder, og gulvlampen gir leselys.

Favoritt

Her hadde kunden funnet seg en favorittlampe som lysplanlegger tok med i planen. Bordlampen på skjenken er i samme serie og harmonerer fint.

FØR: Stuehjørnet

Før var det lite lys i dette hjørnet. Taklampen over sofagruppen ga ikke nok lys til hele rommet.

ETTER: Stuehjørnet

Med spotter plassert mot bildene, ble det mye mer liv i dette hjørnet. Lampen på bordet er kundens egen og ble tatt med i planen. 

Halve stuen

Spotskinnene følger formen på rommet, og spottene er plassert der det er behov for dem. Lyset fremhever bildene, i tillegg til å reflekteres ut i rommet fra veggen.

Bildebelysning

To spotter tett sammen gir én stor lysflate på bildet. Maleriet blir et enda større smykke i rommet med godt lys.

Bildebelysning

Når du har bilder med glass foran, er det viktig at spottene vinkles riktig så du ikke får gjenskinn i glasset.

FØR: Veggen bak sofaen

Den delen av rommet som ligger bak sofaen var tidligere ganske mørk. 

ETTER: Veggen bak sofaen

Her har vi igjen brukt en spotskinne for å spre lyset i hele rommet. En bordlampe på skjenken sørger for at det er lys i ulike høyder og skaper balanse i belysningen.

Lys i hjørnet

To spotter gir lys i hjørnet. Dette fremhever det flotte hjørneskapet, og får rommet til å virke større.

FØR: Mot kjøkken

Også i hjørnet inn mot kjøkkenet var det tidligere mørkt. Overgangen mellom stue og kjøkken var veldig markert.

ETTER: Mot kjøkken

Her er to av spottene i skinnen brukt som downlight og gir lys ned i gangsonen. Dette gjør overgangen mellom stue og kjøkken mer harmonisk.

Få stilen

Under finner du produktene som er brukt i dette prosjektet.

Asteria bordlampe H42 - rubinrød
UMAGE
Asteria bordlampe H42 - rubinrød
Tilbudspris kr 2 099 Vanlig pris kr 3 499