Høvik Lys - utforsk herHøvik Lys - utforsk her

Høvik Lys - lamper fra Christiania Belysning

Gjennomtenkt design og funksjonalitet

Høvik Lys er et av de mest kjente norske merkevarene innen belysning. Det begynte allerede i 1874 med produksjon av lampeglass og lampekupler på Høvik Verk.
I 1972 endret de navn til Høvik Lys og flyttet produksjonen til Halden. I flere tiår ble de klassiske Høvik-lampene produsert her, men i 2009 ble fabrikken lagt ned og produksjonen stoppet.

Christiania Belysning eier rettighetene til merkenavnet Høvik Lys, og viderefører de stolte tradisjonene som ligger i merkevaren. Trendbildet har endret seg, og dagens Høvik Lys-lamper er tilpasset dagens interiørstiler. Men Høvik Lys står fremdeles for lamper i god kvalitet med gjennomtenkt design og funksjonalitet.

Se skinnesystem Fredrik. Trykk her. Se skinnesystem Fredrik. Trykk her.
Se Sibyl bordlampe i sort. Trykk her. Se Sibyl bordlampe i sort. Trykk her.

Populære serier fra Høvik Lys

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av de mest populære seriene.

Se Saga bordlampe. Trykk her. Se Saga bordlampe. Trykk her.

Saga
                       

Saga er en tidløs lampeserie i matt sort finish skreddersydd for norske hjem og hytter. Kombinerer med skjermer i farger som passer ditt hjem. Lyset Saga avgir vil avhenge av valg av lampeskjerm. Lyse skjermer vil gi mer lys til rommet, mens mørke skjermer i større grad vil gi et lys som går opp og ned.

Saga finnes i flere modeller til både bord, gulv, tak og vegg. Se hele serien her.

Se Nicola taklamper her. Se Nicola taklamper her.

Nicola
                       

Nicola taklampe er et elegant blikkfang i rommet. Den kommer i to størrelser så den kan brukes over både spisebord og salongbord. Du kan også justere høyden på lampen etter takhøyden i rommet.

 

Det vanligste er å bruke lysekronen med Nicola skjerm som omslutter lampen, men du kan også bruke den med fire små skjermer eller med åpne pærer. Ved bruk av stor skjerm får den et luftig uttrykk som kompletterer den klassiske stilen og setter prikken over i'en.

Se Fredrik skinnesystem. Trykk herSe Fredrik skinnesystem. Trykk her

Fredrik
                       

Fredrik er et stilnøytralt og utbyggbart skinnesystem som lar deg skreddersy løsninger som passer i ditt hjem. Systemet kommer i hvit eller sort utførelse, og har alle delene som skal til for å gi deg full fleksibilitet i monteringen.

 

Om du ønsker at den skal gå mest mulig i ett med taket, velger du hvit skinne for hvite eller lyse tak, og sort skinne for mørke eller trefargede tak. Men det er heller ingenting i veien for å velge å gå for kontrast og ha sort skinne i hvitt tak. Fredrik skinnesystem er en effektiv måte å sikre god grunnbelysning i hjemmet, noe som kan gi deg større kreativt spillerom for andre lamper i rommet. Ønsker du hjelp til å finne en god løsning for ditt hjem, har vi lysplanleggere som kan hjelpe deg.


Gode basislamper

Se Håkon plafond Ø30 hvit. Trykk herSe Håkon plafond Ø30 hvit. Trykk her

3-trinns dimming

Håkon takplafond er en taklampe som bygger minimalt ned fra taket og som gir god spredning av lyset. Den har også 3-trinns dimmefunksjon du styrer med den vanlige lysbryteren. Kommer i hvit og sort og i to ulike størrelser.

Godt allmennlys

Enya er en stilnøytral vegglampe som gir godt lys ut i rommet uten å blende. Perfekt tilskudd i deler av rommet der det blir litt mørkt. Kommer i hvit og mørk grå i to størrelser.

Se Enya vegglampe stor. Trykk herSe Enya vegglampe stor. Trykk her

Våre favoritter fra Høvik Lys

Høvik Lys er i dag Christiania Belysnings egen merkevare. Her finner du kvalitetslamper med gjennomtenkt design og funksjonalitet. Se utvalget her.