Montering av Fredrik lysskinner

 

Montering av Fredrik skinnesystem skal være enkelt. Her har vi samlet noen av våre beste tips for å hjelpe deg på veien.

Kobling av flere skinner sammen

For å kunne koble flere skinner sammen må man skru ut endestykket.

1: Slik kommer Fredrik.

2: Skru ut tuppen/endestykket.

3: Klar til sammenkobling av flere.

Sammenkobling av to skinner med en rett skjøt. Skinnen er strømførende i den ene enden, så pass på å koble riktig vei. Den strømførende siden er markert med en rille, både på skinnen og tilbehøret.

NB! Når du skal skru fast skjøtene må du passe på å ikke skru for hardt for da vil den sitte skjevt og ikke få skikkelig kontakt med skinnen.

Her er det skrudd for hardt

Sånn skal det se ut

Få strøm dit du vil

Hvis du skal ha strøm ut på siden må du lage et hull selv. Skal du ha strøm under kan du ta det gjennom hullet som medfølger. Bare trykk ut plastikk-rundingen i midten for å få ut ledningen.

Her det boret et eget hull og strømmen er dratt ut på siden til stikkontakten.

Justering av lyspære i spothodet

En genial ting med Fredrik er at du kan justere spothodet ganske mye for å tilpasse dine behov. Du kan for eksempel justere hvor høyt i spotten lyspæren skal sitte, for å redusere blending. Jo lenger inn i spotthodet lyspæren sitter, jo mindre sjanse for blending. Men om du setter den lenger frem, vil den gi litt større spredning av lyset.

Når du skal sette inn lyspæren bør du løsne skruen, så dra hodet helt til motsatt ende av hva den viser nå. Da vil pæren være lett å sette inn. Deretter kan du flytte på hodet og justere slik at du får den lysmengden du selv vil ha.

 

Her er spotten justert helt frem slik at det er enkelt å bytte pæren. Her er spotten justert helt tilbake slik at man oppnår en smalere spredning av lyset og ingen sideblending.

Får du ikke lyspære til å lyse?

Har du passet på at spothodet er montert riktig vei slik at rillen på spothodet er samme vei som skinnen? Hvis ja, har du kanskje et annet problem. Noen ganger kan det være litt vrient å få lys i spotten. Dette er fordi spothodet ikke har fått helt kontakt med strømmen i skinnen. Under viser vi hvordan du enkelt kan fikse dette.

Her ser man at rillen på spothodet er på venstre side. Denne må settes inn slik at rillen her matcher med siden rillen er på, på skinnen.

Vri til "on" på festeskruen som normalt. Da vil noen "vinger" hoppe ut. Vi anbefaler at man bruker en mynt når man skrur, det gjør det mye enklere.

Det er ikke alltid vingene går langt nok ut, og hodet vil derfor ikke få bra nok kontakt med skinnen. Derfor kan det hende du må bruke en tang for å dra forsiktig i vingene så de kommer lenger ut.

Skjøtestykker

Vridbar vinkelskjøt

Vinkelskjøten kan lage alle vinkler mellom 90 og 180 grader og kan brukes til både høyre og venstre. Men pass på at rillen på skjøten sitter på samme side som rillen på skinnen for at strømmen skal gå til begge skinnene.

T-skjøt

T-skjøten lar deg koble sammen tre skinner i en T-form. Dette er perfekt når du for eksempel vil ha en pendel hengende over spisebordet. Dette kan du få til i kombinasjon med Fredrik pendeloppheng.

Skinnen er strømførende i den ene enden, så pass på å få T-skjøten som har strøm på samme side. Den strømførende siden er markert med en rille, både på skinnen og tilbehøret.

Heng en pendel fra Fredrik skinner

For å henge pendler fra skinnesystemet trenger man Fredrik pendeloppheng. Pendelopphenget lar deg henge en pendel på opptil 5 kilo fra en Fredrik skinne, forutsatt at du henger lampen i kroken som sitter på pendelopphenget. Dersom du fjerner denne kroken, er maksvekt på lampen 2 kilo. Pendelopphenget kan også brukes som strømuttak for andre lamper.

Vanskelig? Våre lysplanleggere hjelper deg!

Synes du Fredrik skinnesystem virker som en god løsning, men du er litt usikker på hvordan du skal tilpasse det ditt hjem? For hjelp til å finne den beste løsningen i ditt hjem, besøk oss i fysisk butikk, eller book tid med en digital lysplanlegger som hjelper deg å lage ditt ideelle oppsett.

Les mer om lysplanlegging

Ta kontakt, så hjelper vi deg lage riktig oppsett for ditt hjem!