-ENKELT Å FÅ GODT LYS MED EKSPERTHJELP

– Det er uvurderlig å få hjelp til belysning av dem som kan faget. Vi er kjempefornøyde med resultatet. Selv ante vi ikke hvor vi skulle starte, sier Astrid og Ago.  

Astrid og Ago booket en digital lysplanleggingstime med senior belysningsspesialisten Linda Sollid, som har bortimot 30 års erfaring med belysningsfaget.


– Vi synes lamper og lys var komplisert og overveldende, og tenkte at det må finnes noen som kan hjelpe oss. Vi begynte å google, og fant dere.


Det unge paret bor i en leilighet midt i en grønn oase, et steinkast unna Oslo-sentrum. Da de kjøpte leiligheten, hadde de lyst å skape sitt helt eget hjem. De pusset opp, og nøyde seg med to lyspærer i hvert sitt hjørne av rommet en stund. Dette var langt fra tilstrekkelig. De trengte god belysning, men visste ikke hvor de skulle starte. Astrid hadde tidligere jobbet med interiør, og var opptatt av å få det helhetlig og fint hjemme.

 

Lysplanleggingstjenesten gjør det enkelt for folk å få god og riktig belysning hjemme. For Ago og Astrid var dette til stor hjelp og prosessen gikk smertefritt.

 

– I forkant av møtet, trengte vi bare å sende inn en enkel skisse av stua og spiseområdet, som vi ville ha hjelp til, samt bilder av rommet, sier Ago.   


I det digitale møtet på en time hadde de nok tid til å gå gjennom hva de trengte hjelp til, samt budsjettet deres. I løpet av møtet planla de sammen med Linda et forslag til en totalløsning, som de fikk en skisse på.


– Som lysplanlegger er det min oppgave å sikre at rommet får riktig og variert belysning basert på lampeprodukter som kunden liker. Belysning har mye å si for trivsel og god romfølelse, sier Linda.


Bildene på veggene popper litt ekstra. Monsteraen i hjørnet strutter med bladene. De dusgrønne veggene matcher blikkfanget som ruver over det avlange spisebordet; en takpendel av ypperste sort. Det usynlige lyset i taket sørger for at oppmerksomheten ledes til de nøye utvalgte stedene, og får rommet nærmest til å puste.  

LYSPLANLEGGING -

GOD BELYSNING PÅ FØRSTE FORSØK

 HVA GJØR DU:

 • Book en time med lysplanlegger for kr. 780.
 • Send en enkel skisse av rommet/rommene du vil ha hjelp til, inkl. mål. Samt bilder av hvordan rommet ser ut.
 • I løpet av møtet kommer dere sammen frem til en optimal løsning, ut fra ditt budsjett og romløsning.
 • I etterkant av møtet får du sendt over et tilbud med produkter, samt en skisse der produktene er plassert i rommet. Dette er uforpliktende.
 • Takker du ja, kan du bestille varer rett hjem eller få hente dem i din lokale Christiania Belysning-butikk.
 • Slik sikrer du rett belysning på første forsøk.

GJORDE DET KOMPLISERTE ENKELT

– Linda forstod ønsket vårt og forklarte alt veldig godt. Det var utrolig bra, for det er ofte slik at fagpersoner snakker sitt eget stammespråk, som «vanlige folk» ikke skjønner noe av. Vi lærte mye underveis, og det gjorde valg av belysning mye lettere og tryggere, sier Astrid.  


Etter lysplanleggingstimen, ville de også ha hjelp til å velge ut en lampe over spisebordet. De booket likeså godt Lampetesting; en tjeneste på en liten halvtime der du, gjennom digitale verktøy, får prøvd ut lamper på bildet av rommet ditt, under veiledning av en lysplanlegger. Astrid hadde forelsket seg i Flowerpot takpendel fra &Tradition, og også Ago synes den var kul. Etter å ha testet ulike farger og pendelformer, landet valget på favoritten i en varm gråtone.  


– Her falt valget på den største Flowerpot-lampen. I tillegg til at den har en myk og behagelig form, er dette en lampe som ikke blender ut i rommet når du sitter ved bordet, men likevel gir godt lys. I en åpen løsning er det fint at lyskilden er tildekket, slik at man både kan sitte og jobbe ved bordet, samtidig som en annen kan sitte å se uforstyrret på TV, sier Linda.   

"Som lysplanlegger er det min oppgave å sikre at rommet får riktig og variert belysning basert på lampeprodukter som kunden liker. Belysning har mye å si for trivsel og god romfølelse"

- Lysplanlegger Linda Sollid


FUNGERTE GODT MED DIGITAL LYSPLANLEGGING
– Vi var litt spente hvordan de digitale møtene ville bli, siden fageksperten ikke var hjemme hos oss og så hvordan rommet faktisk var. Hun hadde kun skissen og bildene av rommet å forholde seg til. Det fungerte imidlertid veldig godt og levde absolutt opp til forventningene, sier Ago.


–  Gjennom å ha det digitalt, fikk vi mulighet til å se visuelt hvordan resultatet ville bli, og hvordan ulike lamper ville ta seg ut i stua vår. Det var nyttig, for det er vanskelig å se for seg dette uten digitale hjelpemidler. Veiledningen vi fikk var til stor hjelp. Vi følte oss trygge på at resultatet ville bli kjempebra og det ble det, supplerer Astrid


I etterkant av møtene med lysplanlegger, fikk de sendt over en skisse av stua der produktene var tegnet inn, sammen med et tilbud på lampene. De takket ja til det, og valgte å hente varene på deres nærmeste Christiania Belysning-butikk.

 

–  Lys er ikke bare lys, det er helt sikkert. Det er komplisert og derfor var det veldig nyttig for oss å få hjelp fra en belysningsspesialist. Det gjorde det enkelt å ta de riktige valgene, uten at det kostet oss mye. Det hadde ikke blitt det samme uten hjelp fra lysplanlegger. Vi kan virkelig anbefale lysplanlegging til andre, sier paret.   

LAMPETESTING -

GJØR VALGET ENKELT

 HVA GJØR DU:

 • En digital tjeneste der du får testet hvordan forskjellige lamper ser ut hjemme hos deg.
 • Du får god veiledning av en lysplanlegger.
 • Du kan, men trenger ikke å ha sett deg ut noen favoritter fra før.
 • Velg en konsultasjon på 25 min eller 55 min til henholdsvis 390 kr og 780 kr.
 • Slik sikrer du at du blir fornøyd med din lampe.

FØR OG ETTER SPISESTUE:

Kombinasjonen av riktig plasserte spottskinner og en iøyenfallende takpendel får frem den gode romfølelsen, og setter prikken over i'en på interiøret. En bærbar bordlampe i hylla matcher taklampen. Den ble anbefalt siden de ville ha en lampe her, men ikke hadde stikkontakt.  

FØR OG ETTER STUE:

Riktig plassering av spotter gjør at du får godt lys der du trenger, styrer oppmerksomheten til utvalgte steder, samtidig som du ikke blir blendet når du sitter i sofaen.