kvinnelige designere kvinnelige designere

En hyllest til kvinnelige designere! 

Lurer du også på hvem som egentlig har designet lampen din? Møt dem her!

Her løfter vi frem noen dyktige kvinnelige designere, som står bak mange av våre absolutte favorittlamper.

Takk for at dere lyser opp hjemmene våre - dag inn, dag ut! 

CLARA VON ZWEIGBERGK

Clara von Zweigbergk er gründer og grafisk designer fra Sverige og har hatt sitt virke i Stockholm, Los Angles og Milano. Hun jobber tverrfaglig og med mange ulike prosjekter og materialer. Hun står bak Cirque-serien, spesielt designet for danske Louis Poulsen. 

MARIA BERNTSEN

Maria Berntsen er en godt etablert designer fra Danmark. Hun har samarbeidet med mange danske og internasjonale virksomheter, deriblant med Design For The People/Nordlux. Hun står bak blant annet Stay-serien og nyheten Align bordlampe. Hun er opptatt av å kombinere personlighet med funksjonalitet. 

Align bordlampe - beige
DESIGN FOR THE PEOPLE
Align bordlampe - beige
kr 1 899
Align bordlampe - grønn
DESIGN FOR THE PEOPLE
Align bordlampe - grønn
Tilbudspris kr 1 329 Vanlig pris Veil. pris kr 1 899
Stay short vegglampe - sort
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay short vegglampe - sort
kr 1 399
Stay vegglampe - sort
DESIGN FOR THE PEOPLE
Stay vegglampe - sort
kr 2 199

LOUISE CAMPBELL

Louise Campbell har designet populære Collage og LC Shutters taklampe fra Louis Poulsen. Hun er en dansk-britisk designer som er leken og eksperimentell i sine kreasjoner. Hun jobber med møbel- og lampedesign. 

JOHANNA FORSBERG

Johanna Forsberg har designet Heat-serien for Northern. Hun kombinerer lampedesign med sosialt engasjement i Sverige. Lampene er laget som ledd i et prosjekt der designeren sysselsetter dårligere stilte i samfunnet, med sterkt ønske om å fremme kunstneriske ferdigheter blant dem. 


LISE NAVNE

Lise Navne debuterte med sitt lampedesign for Le Klint i 2007. Hun brukte samme tradisjonsrike håndverk som Le Klint står for og laget Donut-lampene. Stilfulle, stemningsfulle lamper som kombinerer tradisjonsrike teknikker og innovativt design. 

ÅSA GESSLE

Åsa Gessle har en lidenskap for arkitektur, innredning og design. Siden 2007 har hun designet lamper eksklusivt for By Rydéns. Hennes kolleksjon hos oss har et budskap; å spre kjærlighet. 


SINJA SVARRER DAMKJÆR

Sinja Svarres Damkjær har hentet inspirasjon fra naturen i hennes lampedesign for Le Klint. Bouquet er som en bukett med nydelige blomster. Lampene er fantastisk vakre og laget med tradisjonsrike bretteteknikker. 

ANU MOSER

Anu Moser er en svensk keramiker og spesialist på sitt fagfelt. Moser pendelen er den første lampen fra Anu Moser. Formen på glasskjermen er inspirer av dråpen som det varmet glasset former når det kommer ut av ovnen. 

Moser taklampe ø18,5 cm - Hvit
LOUIS POULSEN
Moser taklampe ø18,5 cm - Hvit
kr 5 100
Moser taklampe ø20,5 cm - hvit
LOUIS POULSEN
Moser taklampe ø20,5 cm - hvit
kr 5 775
Moser taklampe ø25 cm - hvit
LOUIS POULSEN
Moser taklampe ø25 cm - hvit
kr 6 190