Vi feirer kvinnene som lyser opp vår hverdag! 

Christina, Ingeborg og Linda - tre dyktige ansatte i CB Christina, Ingeborg og Linda - tre dyktige ansatte i CB
I Christiania Belysning er vi mange solide kvinnelige fagpersoner. I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars vil vi derfor løfte frem tre dyktige kvinner som mer enn gjerne deler litt av sin kunnskap med deg.

Christina Syberg - Sortimentsjef

Christina Syberg er en av våre primus motorer og jobber som sortimentsjef i dag. Hun er opptatt av at vi har et godt og riktig utvalg av produkter. Hun har hatt mange forskjellige roller i Christiania Belysning, og blant annet drevet flere av butikkene og vært med å løfte oss fra det analoge til det digitale. 

Christina er sortimentssjef i Christiania Belysning og har jobbet her i 25 år. Christina er sortimentssjef i Christiania Belysning og har jobbet her i 25 år.

❝Jeg syns det er veldig spennende å gjøre noe komplekst som belysning til noe enkelt og tilgjengelig❞

– Hva syns du er mest spennende med belysning?

– Å sette prikken over i’en - det driver meg! Jeg syns det er veldig spennende å gjøre noe komplekst som belysning til noe enkelt og tilgjengelig. Det motiverer meg å løse et problem for kunden, uansett hvor vanskelig det problemet måtte være. Dette ved å finne de smarte og gode varene for folk flest og det lille ekstra for de som ønsker det.

– Hvis du skal gi et råd om belysning – hva ville det ha vært?

Snakk med en fagperson hos oss, slik at du sikrer at både oppgavene belysningen skal oppfylle og estetikken eller design blir ivaretatt i henhold til dine ønsker.

Christinas favorittlamper

PH 80 gulvlampe m/dimmer H132 - sort
LOUIS POULSEN
PH 80 gulvlampe m/dimmer H132 - sort
Tilbudspris kr 11 879 Vanlig pris Veil. pris kr 13 975
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - tangy rosa på en kjøkkenbenk
&TRADITION
Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe H30 - tangy rosa
Tilbudspris kr 1 695 Vanlig pris Veil. pris kr 1 995

Ingeborg Nordahl Pedersen - Butikkleder på CC Vest

Ingeborg Nordahl Pedersen er fagpersonen som har vært hos oss lengst og er butikkleder i Christiania Belysning på CC Vest. For henne er det viktig at kundens beste står i sentrum og hun trives med å hjelpe kunden med å løse alle små og store oppgaver.

Ingeborg, butikksjef i butikken på CC Vest. FotoIngeborg, butikksjef i butikken på CC Vest. Foto

❝Hos oss er kundens beste i sentrum. Gjennom solid kunnskap hjelper vi kunden å identifisere og oppfylle behovene❞

– Hva syns du er mest spennende med belysning?

- Det er mye! For det første er belysning estetisk, samtidig som det kan hjelpe oss. For eksempel kan en trapp uten lyssetting være snublefelle, og kunst på veggen uten tilstrekkelig lyssetting får du ikke så mye glede av. 

Lys påvirker oss også direkte. Humøret vårt er ikke på topp uten lys, noe mange opplever i mørketiden. God lyssetting hjelper oss langt på vei. Det er både komplekst og gøy å jobbe med. 

En tredje faktor jeg syns er spennende er hvordan våre behov endrer seg; både gjennom dagen, etter alder, men også med tanke på tiden vi lever i. Med utviklingen av teknologi og skjermbruk har vi fått behov for og mulighet til annen type belysning enn tidligere, for eksempel. 

- Fortell om en kundeopplevelse der din fagkunnskap virkelig var nyttig?  

- Kompetanse og trygghet hos meg som fagperson gjør at kunden også føler seg trygg og styrket på å ta sine valg. Dette opplever vi hver dag i butikk, for eksempel når kunden skal velge lyspærer. Å velge riktig pære er helt avgjørende for resultatet. Det oppleves godt når vi kan guide kundene her.  

Et annet konkret eksempel er hvordan vi i et kundemøte kom frem til at Enigma takpendel var det riktige valget for kunden. Vedkommende kom fortvilet til meg, fordi hen ville ha lys, men ikke en lampe, siden kunstverket på veggen skulle være i fokus. Etter en god behovsavklaring foreslo jeg Enigma takpendel som har ekstrem god funksjonalitet, men som gjør veldig lite ut av seg. Dette viste seg å være en fulltreffer.  

– Hvis du skal gi et råd om belysning – hva ville det ha vært?

- Tenk helhet. En lampe kan ikke gjøre hele jobben. Belysning er summen av lyset, ikke bare den ene lampen. Kom gjerne innom og snakk med oss! 

Ingeborgs favorittlamper

AJ gulvlampe i sort fra Louis Poulsen i en stue. Foto
LOUIS POULSEN
AJ gulvlampe - sort
Tilbudspris kr 11 722 Vanlig pris Veil. pris kr 13 025
PH 5 taklampe i klassisk hvit over et spisebord. Foto
LOUIS POULSEN
PH 5 taklampe Ø50 - klassisk hvit
Tilbudspris kr 8 985 Vanlig pris Veil. pris kr 11 175
Globus bordlampe på skjenk, foto
ANETA LIGHTING
Globus bordlampe Ø24 cm - hvit
kr 1 099

Linda Sollid - Lysplanlegger

Linda Sollid jobber som lysplanlegger i Christiania Belysning. Med hennes interiørbakgrunn og mer enn 30 års fartstid i bransjen har hun mye kompetanse, som kommer til nytte når hun hjelper folk til å skape trivelige, funksjonelle og gode hjem. Hun brenner for god belysning, da hun vet at dette er grunnleggende viktig for vår trivsel, humør og overskudd.  

Linda er lysplanlegger. PortrettbildeLinda er lysplanlegger. Portrettbilde

❝Belysning er grunnleggende viktig når det kommer til overskudd og trivsel, men også romfølelse❞

– Hva syns du er mest spennende med belysning?

- Det er spennende å hjelpe folk å sette sammen gode løsninger hjemme. Det å skape en god og lun atmosfære ved å bruke kundens favorittlamper, og sette sammen riktig belysning ut fra det er veldig gøy. Mange av oss er ikke så bevisst på hvor mye lys egentlig påvirker trivselen vår. Det er utrolig hyggelig å få tilbakemeldinger fra kunder som opplever forskjellen. 

- Fortell om en kundeopplevelse der din fagkunnskap virkelig var nyttig?  

- Å lytte til folks behov, samt prøve å forstå hva de ønsker seg og trenger, er viktig for en lysplanlegger. På bakgrunn av det kunden forteller kommer vi ofte med forslag som de selv ikke har tenkt på, men som vi snarere kommer frem til gjennom dialog. Et eksempel var en kunde som hadde en taklampe som ikke ga så mye lys, men som vedkommende var veldig knyttet til da det var et arvet familieklenodium med høy affeksjonsverdi. Vi tok utgangspunkt i denne lampen, og sammen med kunden skisset vi opp en løsning som gjorde at denne lampen fikk skinne, samtidig som resten av rommet hadde nok lys. 

– Hvis du skal gi et råd om belysning – hva ville det ha vært?

- Få plassert lamper der du trenger lys, ikke nødvendigvis der det er et takpunkt. Elektriske punkter plasseres gjerne før møblering og bruk av rommet er bestemt, og derfor er ofte takpunktet ikke der du trenger belysningen. 

Lindas favorittlamper

Octo 4240 taklampe Ø54 - sort
SECTO DESIGN
Octo 4240 taklampe Ø54 - sort
kr 9 590
NJP gulvlampe 3000k - sort
LOUIS POULSEN
NJP gulvlampe 3000k - sort
Tilbudspris kr 7 969 Vanlig pris Veil. pris kr 8 855

Om oss

Christiania Belysning er en faghandel innen belysning etablert i 1989. Christiania Belysning har 15 butikker, en nettbutikk og en digital rådgivningstjeneste, lysplanlegging.

Vi tar stolthet i belysningsfaget og våre medarbeidere har høy kompetanse innen belysning. Vi vil gjøre det inspirerende og enkelt å kjøpe belysning. Hos oss finner du designlamper og kvalitetslamper til alle rom. 


Book digital rådgivning for lysdesign i ditt hjem herBook digital rådgivning for lysdesign i ditt hjem her
Bli medlem i kundeklubbenBli medlem i kundeklubben