Octo takpendel fra Secto Design i sortOcto takpendel fra Secto Design i sort
NATURNÆR & FARGERIKT

Høstens lamper

Lys opp høstmørket med stilsikre lamper og god belysning. Det er farger, naturmaterialer og metallflater som gjelder. Hos Christiania Belysning finner du et herlig univers av kvalitetslamper og ikoniske designlamper som du vil ha glede av lenge.


Folk vil ha lamper i naturmaterialer som treverk og metallflater, der strukturen skinner gjennom og dybden i materialene kommer godt frem. Organiske former og levende teksturer er det som gjelder. Også kvalitet og varighet står høyt på listen. Folk investerer gjerne litt mer i lamper og gjerne vil ha designlamper. 

Med naturmaterialer som rød tråd, er trendsetterne lamper med tette skjermer og skjulte lyskilder, som gir et behagelig lys uten å blende. Vi tar også inn stadig flere farger i hjemmene våre. Det er de myke, spreke pastellene, de varme, hvite tonene og alle sjatteringer av natur- og metallfarger som er populære. Også krom er på full fart tilbake.

– Vi blir mer og mer glad i å bruke flere farger sammen. Det krever mer av belysningen i rommet. Da trenger du både riktig belysning og mer lys, sier belysningsspesialist og lysplanlegger Linda Sollid.

PH 5 pendel fra Louis PoulsenPH 5 pendel fra Louis Poulsen

LOUIS POULSEN | PH5 TAKLAMPE MONOCHROME OYSTER GREY & PALE ROSE: veil. kr 9 725

Antidark Skinnesystem tilpasser belysningsløsning ditt hjemAntidark Skinnesystem tilpasser belysningsløsning ditt hjem

 

"Vi begynner å forstå at det er helheten det kommer an på. En lampe kan ikke gjøre hele jobben, og det er summen av forksjellige lamper som skaper god belysning" 

Utover hva som er trendy og fint å se på, har lamper og belysning nemlig en viktig funksjon. Lys skaper trivsel. Det påvirker energinivået og humøret vårt. Nå som høstmørket kommer, er vi mer avhengig av belysningen i rommet. Vi trenger riktig og godt lys, samtidig som det skal svare ut den stilen vi liker. Vi opplever at belysning blir en større del av interiøret.

– En annen stor trend vi derfor ser, er at folk ønsker å belyse på en annen måte enn før. Stadig flere begynner å forstå at det er helheten det kommer an på, og at én lampe ikke kan gjøre alt. De vil ha det vi kaller for grunnbelysning, som er for eksempel spotskinner eller downlights, og som gir det indirekte lyset. Dette i kombinasjon med få nøye utvalgte lamper, som fungerer som blikkfang, sier Linda.

Drop mini taklampe - messing
101 COPENHAGEN
Drop mini taklampe - messing
kr 10 995
Drop Chandelier - oxidert
101 COPENHAGEN
Drop Chandelier - oxidert
kr 13 995

– I tillegg til produkter som utfyller hverandre, vil folk ha hjelp til å velge ut hva som passer hos dem og hvordan de skal plassere belysningen, siden belysning er komplisert. Derfor tilbyr vi tjenesten lysplanlegging, som har vært en suksess og som vi merker stadig større etterspørsel etter, sier belysningsspesialisten.

Lysplanlegging er et digitalt lavterskeltilbud stadig flere bruker, der du sender inn bilder av rommet/rommene du vil ha hjelp til, og en enkel skisse. I løpet av en time får konkrete anbefalinger av en lysplanlegger til hva som passer til ditt rom og hvor du bør plassere lampene. Alt basert på dine ønsker og ditt budsjett.

Med et godt utvalg produkter og individuelt tilpassede råd på veien, blir det enkelt å lyse opp hjemmet, og gjøre det lunt og varmt, med innslag av lek og letthet.


Trendsettende lamper - flere favoritter

Align bordlampe - dusty pink
DESIGN FOR THE PEOPLE
Align bordlampe - dusty pink
kr 1 899
Formakami JH5 taklampe fra Tradition i hvit, lys av
&TRADITION
Formakami JH5 taklampe
kr 2 425
Flowerpot VP8 vegglampe - gråbeige
&TRADITION
Flowerpot VP8 vegglampe - gråbeige
Tilbudspris kr 2 677 Vanlig pris kr 3 570
Asteria gulvlampe fra Umage i sort med gullfarget stang. Står sammen med en hvit stol, lys av
UMAGE
Asteria gulvlampe - sort
Tilbudspris kr 4 239 Vanlig pris kr 5 299
Clava Dine Wood - sort eik
Oppheng selges separat
UMAGE
Clava Dine Wood - sort eik
Tilbudspris kr 4 239 Vanlig pris kr 5 299
Panthella mini bordlampe fra Louis Poulsen i hvit. Plassert på et bord, lys på
LOUIS POULSEN
Panthella mini bordlampe - opal
kr 4 925
Bellhop Battery oppladbar bordlampe - rød
Oppladbar
FLOS
Bellhop Battery oppladbar bordlampe - rød
Tilbudspris kr 2 196 Vanlig pris kr 2 745
Skynest S taklampe - almond/beige
FLOS
Skynest S taklampe - almond/beige
Tilbudspris kr 27 000 Vanlig pris kr 33 750

Kanskje du også er interessert i dette?