Gubi - lekre lamper med nesten 100-års historie

Gubi er en familebedrift med et stort hjerte for design. De har bygget mye av sin portefølje på å lete opp ikoniske produkter som tidligere hadde gått i glemmeboken, men som Gubi nå har bragt tilbake i lyset. I tillegg samarbeider de tett med nåtidige designere om å skape nye, attraktive designprodukter. Resultatet er et utvalg lamper, møbler og interiørvarer med et internasjonalt preg. Og nesten 100 år designhistorie er representert!

Populære serier fra Gubi

Å bruke lamper fra samme serie er en flott måte å skape helhet i et rom. Her finner du noen av Gubi sine mest populære serier.

Multi-Lite

________________________

Multi-Lite er en leken og fleksibel lampe-serie fra Gubi med ikonisk design. Serien ble først tegnet i 1972 av Louis Weisdorf, og var et avvik fra hans vanlige designstil. Her kombinerte han flere elementer, og serien gjenspeiler hans lidenskap for mangfoldighet. Multi-Lite regnes som en del av den gylne æra av dansk design. To sylindriske former danner basen i lampen. Disse omkranses av en metallring, og festet i denne ringen er to kvartsirkel-formede skjermer. Disse skjermene kan roteres individuelt, noe som gjør at alle Multi-lite lamper kan kombineres på utallige måter: Lyset kan styres opp, ned eller utstråle et asymmetrisk kunstlys.

Multi-Lite kommer som taklamper og gulvlampe, og alle modellene kommer i flere farger. Alle skjermene er hvitlakkerte på innsiden for god lysrefleksjon. Lampen brukes spesielt som spisebordslampe, kosebelysning i stuen eller som en dekorativ lampe.

Bestlite

________________________

En av de mest kjente lampeseriene fra denne leverandøren er Bestlite-serien, designet av Robert Dudley Best.

Han jobbet for firmaet Best&Loyd, stiftet så tidlig som i 1840, og kjent for blant annet å ha levert lamper til Titanic og Orient-ekspressen. Men Best var interessert i å lage en ny, mer moderne kolleksjon. På reiser rundt i Europa ble han inspirert av modernismen og Bauhaus-bevegelsen. Dette betød stramme linjer og stort fokus på funksjon i tillegg til elegant design.

Resultatet ble Bestlite-serien. Her finner du lamper til bord, gulv, vegg og tak. En ikonisk serie du vil se igjen i både offentlige bygg og private hjem i store deler av verden.


Ikonisk design

Skap liv i stua med Gräshoppa

Gräshoppa gulvlampe er designet av Greta M. Grossman i 1947. Det karakteristiske tilbakelente uttrykket gir uttrykk om at lampen på et eller annet vis er i live, på jakt og klar til å springe frem til sitt bytte. Dette er den perfekte lampen til å gi rommet et unikt og organisk utseende.

Prisbelønnet

Semi pendel ble designet i 1968, og er et resultat av samarbeidet mellom Claus Bonderup og Torsten Thorup. Lampen var en reaksjon mot myke organiske former, som dominerte trendbildet da den ble laget, og fokuserer i stedet på stramme linjer og geometriske former. Semi er prisbelønnet for sitt design, og har oppnådd stor internasjonal suksess.


Våre favoritter fra Gubi

Pynt hjemmet ditt med både ikoniske og nye, attraktive designlamper fra Gubi

Taklamper

Bordlamper

Gulvlamper

Vegglamper