En lampeserie med prisvinnende designklassikere fra 1952. Birdy er designet av den norske pioneren Birger Dahl, og i 1954 vant bordlampen i serien den gjeve Golden Medal-prisen i Milano. I 2013 bestemte Northern seg for å relansere hele Birdy-serien. Lampeserien er et godt eksempel på tidløse klassikere, som passer inn i alle stiler, og til alle tider. Den kommer i to versjoner av en bordlampe, gulvlampe og vegglampe. Det er også fint å kombinere flere lamper i samme serie for å skape en helhet i hjemmet.

Birdy bordlampe

En prisvinnende og trofast arbeidsmakker, som med sin tette skjerm og funskjonelle detaljer gir godt arbeidslys eller leselys. Lampen kommer i to versjoner; med og uten svingarm. Lampen er i stål og aluminium og et tidløst design som er like flott i et moderne hjem som et tradisjonelt hjem. Birdy bordlampe kommer i flere fargekombinasjoner.

Birdy vegglampe

Kul vegglampe med industrielt og tidløst uttrykk. Den kommer i to versjoner; med kort og lang arm. Perfekt over kjøkkenbenken eller som leselys ved senga. Versjonen med lang arm er fleksibel slik at du kan justere lysretningen selv.

Birdy gulvlampe

Tidløs gulvlampe i stål og aluminium, som passer perfekt ved godstolen eller sofaen. Med sin tette skjerm retter den lyset ned og gir godt leselys. Den kommer i to versjoner, en med svingarm og en uten. Du kan justere lampearmene til en viss grad, og dermed også lysretningen.


Birdy-lampene med swing har vært skjulte perler helt frem til Northern fikk æren av å relansere hele Birdy-serien i 2013, i godt samarbeid med familien til designer og pioner Birger Dahl. Han designet lampene på 1950-tallet og gjorde en kjempesuksess. Birger Dahl har også laget flere andre lamper som Northern fører, blant annet Dahl og Dokka. Hele utvalget finner du hos oss.