Birdy lamper fra NorthernBirdy lamper fra Northern

Birdy lamper | Ikoniske leselamper i norsk design

Birdy lampeserie er et godt eksempel på tidløse klassikere, som passer inn i alle stiler og tider. Den kommer i bordlamper, gulvlamper og vegglamper. Birdy er kjempefine leselamper og gir godt og rettet lys. 

Birdy bordlampe

En prisvinnende og trofast arbeidsmakker, som med sin tette skjerm gir godt arbeidslys eller leselys. Lampen kommer i to versjoner; med og uten svingarm. Lampen er i stål og aluminium og et tidløst design som er like flott i et moderne som et tradisjonelt hjem. Birdy bordlampe kommer i flere fargekombinasjoner.

Birdy vegglampe

Kul vegglampe med industrielt og tidløst uttrykk. Den kommer i to versjoner; med kort og lang arm. Perfekt over kjøkkenbenken eller som leselys ved senga. Versjonen med lang arm er fleksibel slik at du kan justere lysretningen selv - super hvis du har sengegavl. 

Birdy gulvlampe

Tidløs gulvlampe i stål og aluminium, som passer perfekt ved godstolen eller sofaen. Med sin tette skjerm retter den lyset ned og gir godt leselys. Den kommer i to versjoner, en med svingarm og en uten. Du kan justere lampearmene litt, og dermed også lysretningen.


Birdy er en prisvinnende designklassiker fra 1952. Birdy er designet av Birger Dahl og produsert og solgt av det norske elektrokonsernet Sønnico. Bordlampen med vippearm vant den gjeve Golden Medal i Milano i 1954.

I 2013 relanserte Northern hele Birdy-serien, i godt samarbeid med Dahl-familien. Også den til da skjulte perlen Birdy Swing, ble lansert. Til da hadde Birdy Swing aldri vært i produksjon. Du får hele serien hos oss.