Hvordan velge rett lampeskjerm?

Det morsomme med lampeskjermer er at du enkelt kan endre hele uttrykket på lampen. Det er ingen fasitsvar på hva som er rett og galt, og du kan mikse og matche etter din smak. Mange valgmuligheter kan også være overveldende, og derfor har vi anbefalt skjermer til våre lamper. I tillegg har vi laget denne guiden som veileder deg gjennom skjermjungelen.
1. Størrelse
  • Lampeskjermens diameter bør være bredere enn det lampefoten er på sitt bredeste.
  • For bordlamper med litt vidde ser det ofte best ut med en skjerm som er ca. like bred som lampen er høy.
  • Hvis en bordlampe er plassert 45 cm eller lavere over gulvet bør du ha litt større skjerm, og hvis står høyere enn 90 cm fra gulvet, bør du ha litt mindre skjerm.
2. Form og struktur
  • Velg gjerne en form som er lik som formen på lampefoten. Har du en firkantet fot, velg en firkantet lampeskjerm. Har du en rund lampefot, velg rund eller oval lampeskjerm.
  • Valg av fasong påvirkes også av hvor lampen skal stå. I en vinduskarm eller på en smal hylle, er det best med oval eller rektangulær lampeskjerm.
  • Det er fint når strukturen på lampeskjerm og lampefot harmonerer. Er lampefoten i røffe materialer som treverk eller betong, passer det godt med skjermer i grovere struktur som for eksempel lin. Er lampefoten mer polert, kan det være fint med bomull eller silke.
3. Farge og mønster
  • Velg en lampeskjerm som ikke konkurrerer med lampefoten. Er det en forseggjort lampefot du ønsker å vise frem, velg en nøytral skjerm. Hvis du har en enkel fot og lampeskjermen skal stå i fokus, kan du velge en fargerik eller mønsteret skjerm.
  • Husk også at en mørk lampeskjerm gir mindre lys ut til sidene. Det er perfekt til en lampe som skal gi hyggelys på en skjenk. En lampe som skal gi mer lys til rommet, bør derimot ha en lys skjerm.

En enkel forandring gjør stor forskjell! En lampe, mange muligheter.


Tre fester til lampeskjerm

1. Klypefeste

Festet sitter øverst i lampeskjermen og festes på lyspæren. Den er mest vanlig for små skjermer beregnet til lysekroner eller vegglampetter.

2. Swingfeste

Festet sitter nederst i lampeskjermen, og skrus på lampefoten. Brukes gjerne til bordlamper og gulvlamper. Hvis du har en rett skjerm, kan du også bruke swingfeste på takpendler og andre lamper der skjermen skal peke nedover.

3. Takfeste/Lesefeste

Festet sitter øverst i lampeskjermen og brukes til lamper der skjermen skal peke nedover, som regel vegglampertakpendler og en del gulvlamper.

Lampeskjermer med klypefeste

Savoy skjerm Ø20 - sort
MS BELYSNING
Savoy skjerm Ø20 - sort
kr 329
Nova skjerm Ø13 - hvit
MS BELYSNING
Nova skjerm Ø13 - hvit
kr 189
Una skjerm i grå fra Høvik lys
HØVIK LYS
Una skjerm 17 x 17 - grå
Tilbudspris kr 335 Vanlig pris kr 479

Lampeskjermer med swingfeste

Lampeskjermer med Lesefeste/takfeste


Lyspære til lampeskjerm


Lampeskjermer

Besøk oss i butikk

 

Ønsker du hjelp til fra en av våre dyktige medarbeidere? Du er alltid velkommen til våre butikker! Ta med deg lampefoten som du trenger skjerm til. Da kan du enkelt teste ulike modeller og se hva du liker best, og du kan få kyndig veiledning fra våre medarbeidere. Hvis du har den gamle skjermen som skal erstattes, kan du gjerne ta den også med.

Har du ikke mulighet å ta med lampeskjerm eller -fot til butikken, kan du også ta mål av din eksisterende skjerm hvis du vil ha tilnærmet en maken. Mål diameter nede og oppe, samt høyde fra topp til bunn.

Er det en lampefot du ønsker skjerm til, mål høyden fra fot til sokkel, og bredden på lampefoten.