Takplafonder

Takplafonder er lamper som sitter helt opptil taket. Dette er taklamper som sprer lyset bredt ut i rommet og derfor egner seg svært godt som allmennbelysning. 

I gangen er en plafond et godt alternativ fordi den gir godt lys uten å henge ned i gangsonen. Men takplafonder er svært anvendelige lamper og kan i bunn og grunn brukes i alle husets rom. I taket på kjøkkenet eller hjemmekontoret kan plafonder være med å sikre grunnbelysningen, og en takplafond med godt lys på barnerommet sikrer at barna har godt lys nede på gulvet der de skal sitte å leke. Litt mykere varianter med tekstiler eller fjær er populære på soverommet, mens mer forseggjorte varianter, for eksempel med prismer, brukes mye i stua. 

Når du velger plafond er det lurt å tenke på hvor lett du kommer til for å skifte lyspære. Er det lamper der lyspæren sitter godt gjemt, eller dersom lampen henger på et utilgjengelig sted, anbefaler vi å velge LED-lyspærer som har lang levetid og ikke trenger byttes så ofte. Det finnes også etter hvert mange plafonder med innebygget LED, både med og uten mulighet for dimming. 

 

Flere filtre+ Færre filtre-
Sortering
Prisramme
Leverandør
Designer
Farge 
Materiale 
Diameter (cm)
Høyde 
Lysteknologi 
IP-grad 
Lumen 
loading