Spot

Spot er lamper som hovedsakelig gir retningsstyrt lys, men det finnes også spotter som sprer lyset bredere. Her er det viktig å velge rett variant ut fra hvilken funksjon lyset skal ha i rommet. I denne kategorien vil du finne spotter beregnet til bruk i tak. 

Spotter har gjerne to eller flere hoder som er festet til samme strømuttak, enten på en skinne eller på en rund eller firkantet plate. Skal du ha lys i en lang og smal gang, er for eksempel en lysskinne en praktisk måte å spre lyset i mest mulig av lengderetningen, mens i et lite, firkantet rom kan en takspot være det beste alternativet.

Skal du ha spotter, er det viktig å vite hva du vil med lyset. For å sikre allmennbelysningen i rommet, er spotter med hvite glass et godt alternativ fordi disse gir lys i alle retninger og gir jevn belysning i hele rommet. Dersom du skal lyse opp bilder, hyller, peisen eller forsterke bestemte elementer i rommet, er imidlertid spotter med metallskjerm og retningsstyrt lys et bedre alternativ. 

Spotter er lamper som brukes i alle husets rom. I en stue eller på kjøkkenet kan et skinnesystem være et godt valg. Her kan du bygge ut så du får akkurat den størrelsen og antall spotter du ønsker, og du kan også henge pendellamper fra samme skinnesystem. Spotter brukes også mye i gangen, på kontoret og til garderober. 

Med utfasingen av halogen kommer nå mye av spotter med LED pærer, og man kan i mange tilfeller også bytte til LED i lamper man allerede har. Vær imidlertid obs på at det er mulig du må bytte dimmer når du går fra halogen til LED i lampene dine. 

I Christiania Belysning hjelper vi deg gjerne med råd om hvordan du kan bruke spotter for å oppfylle dine lysbehov. Du ser hele vårt sortiment i vår nettbutikk.

Flere filtre+ Færre filtre-
Sortering
Prisramme
Leverandør
Designer
Kategorier
loading