Lys på soverommet: Gode tips til lamper til soverom

Soverommet er det første du ser om morgenen og det siste du ser om kvelden. Her trenger du godt lys når du skal finne frem i klesskapet eller lese på senga, og litt dusere lys når du må ut av senga midt på natta og helst ikke vil våkne. Les mer om våre beste tips for lamper på soverommet her.
Leselampe på soverommet - MIB6

Et soverom er et rom for avslapping og hygge. Det skal gi en god start på dagen, samtidig som du skal finne frem i skuffer og skap innen rimelig tid. Derfor er det ekstra viktig med ulike typer lamper til ulike behov på soverommet. Det er også viktig at minst én av lampene kan skrus av og på fra senga slik at du aldri må famle deg frem i mørket til lysbryteren.

Populære taklamper på soverommet

Huskeliste for lys på soverom

  • Godt allmennlys: En taklampe sprer lyset godt i rommet, enten du velger en som sitter helt opptil taket eller en som henger ned. Har du et stort rom, kan noen velvalgte downlights eller vegglamper lyse opp krokene og få rommet til å virke større.
  • Nattbordslamper: En bordlampe med skjerm på nattbordet gir et dust og behagelig lys. Vil du ikke bruke plass til en lampe på nattbordet, er et godt alternativ og henge pendler fra taket. Men sørg da for at du kan skru de av og på fra der du ligger.
  • Leselys: En god leselampe er viktig om du liker å lese på senga. Velg en avskjermet modell, så forstyrrer du partneren din minst mulig.
  • Garderobelys: Godt lys er viktig for å finne det du leter etter. En spot i taket som lyser inn i garderoben eller lys inne i selve garderoben sikrer dette.
Lamper til soverommet - Strap vegglampe

Vegglamper til soverommet

Strap vegglampe - sort
DESIGN FOR THE PEOPLE
Strap vegglampe - sort
kr 1 149
Benito vegglampe - sort
BRILLIANT
Benito vegglampe - sort
kr 1 199

Når du skal pusse opp soverommet, tenk på lamper allerede mens du planlegger. Det kan for eksempel være lurt å ha lysbryter ved senga i tillegg til ved døra. Og kanskje skal du ha lys inne i det nye garderobeskapet? Ting som dette er enkelt å få til når du har det med i planene dine. Men mye er selvsagt også mulig å få til selv om du ikke begynner på scratch.

Husk at de viktigste lampene ofte ikke er de mest synlige. En god grunnbelysning i rommet er en viktig investering, så kan du legge til lampen som er et blikkfang og interiørelement i seg selv til slutt.