Lys på badet

1. Plassering

Pusser du opp badet fra grunnen, tenk tidlig over hvor du skal ha lampene så du får lyspunktene på rett sted. Har du et lite bad, kommer du langt med en lampe i taket og lys over eller ved siden av speilen.

2. Fleksibilitet

Vi anbefaler dimmer på hovedlyset. Da kan du ha hyggeligere lys om du skal slappe av i badekaret. Eller du kan ha mindre lys på om du må opp i løpet av natta og ikke vil våkne av skarpt lys.

3. Farge

Badet er et rom der en kaldere lysfarge som er nærmere dagslys fungerer bra. Det hjelper deg våkne om morgenen. Sørg også for lyspærer med god fargegjengivelse, så blir det en hyggeligere opplevelse å møte ditt eget speilbilde.

4. Tekniske soner

Baderommet er delt opp i soner etter avstand til vannkilde. Sørg for at du har lamper med høy nok IP-grad til sonen de skal stå i. IP er en standard som sier hvor godt elektriske produkter er beskyttet mot fukt og støv; Jo høyere siffer, jo bedre beskyttet er produktet.

Sone 0 - IP67

Gjelder innvendig del av badekar eller dusj-

Sone 1 - IP44

Gjelder over badekar eller dusj. Denne sonen er begrenset av høyde 225cm over gulvnivå og omfavner selve badekaret eller dusjkaret.

Sone 2 - IP44

Gjelder i nærheten av badekar eller dusj. Denne sonen er begrenset av høyde 255cm over gulvnivå og omfavner området fra badekar og dusj-sonen og 60 cm utenfor

Populære baderomslamper

TRACKLINE - Vårt mest geniale skinnesystem

Trackline conic 3-lys - hvit
MS BELYSNING
Trackline conic 3-lys - hvit
kr 1 049
Trackline conic 5-lys - hvit
MS BELYSNING
Trackline conic 5-lys - hvit
kr 1 749